Widok

Spiros 2006 jesień

Chciałbym zaprosić w imieniu organizatorów na kolejną już VI edycję Gdyńskiego Nocnego Maratonu na Orientację "SPIROS 2006 JESIEŃ"
Termin: 3-4 listopad 2006r.
Baza: SP NR 16 w Gdyni (Pustki Cisowskie)
Trasa: biegowa TB, marszowa TM i rowerowa TR
Start TB - TM : 3 listopad godz. 19.00
Start TR : 4 listopad godz. 7.00
Dystans: 42,2 km w lini prostej.
Wiecej informacji ukaże się wkrótce (za ok. 2 tygodnie) na stronie organizatora http://www.maksea.pl/

Pozdrawiam,
Angi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
> Tym razem pogoda była rzeczywiście ekstremalna - ale dało się
> jechać lepiej niż przypuszczałem. Większym problemem dla mnie
> niż trudne wartunki do jazdy było wyziębienie. Nie wiem jak
> trzebaby się dobrze ubrać na taką pogodę?
Mi też w sumie jechało się w miarę dobrze, mimo że śnieg ciągle blokował mi koło (taką mam upierdliwą ramę). Było dobrze dopóki nie złamałem błotnika...z mokrą dupą jeździć nie lubię :) Gdyby ten śnieg się nie topił to by było bardzo przyjemnie.

Co do ubioru myślę że dobre buty a nie te durne ochraniacze plus dobre rękawiczki no i błotniki coby dupę mieć suchą i ok :)

A tak przy okazji to są jakieś rękawiczki przeciwdeszczowe? Nie chodzi mi o goretex czy inną membranę, ale jakieś z materiału typu nieprzepuszczatex które można by w razie deszczu założyć na zwykłe rękawiczki.
> Co do terminu to najblizsza edycja odbędzie się tydzień przed
> Harpaganem z soboty na niedzielę. I tak już może pozostanie.

z soboty na niedzielę?
Osobiście uważam, że lepszym terminem jest noc z piątku na sobotę. Co najwyżej godzinę startu należy przesunąć z 19-tej na 21-szą, aby osoby pracujące mogły przybyć.
Niedziela jako dodatkowy dzień odpoczynku jest bardzo mile widziana.
Mickey napisał(a):

> Gratulacje dla Jankesa i Jarka no i dla wszystkich którzy
> wytrwali dłużej ode mnie :)

A dziękuję, dziękuję - trzeba było jechać dalej, potem było juz "z górki" :-) ...
niestety tylko w przenośni

----
"Time is nature's way of keeping everything from happening at once"
{Woody Allen}
angi napisał(a):

> Wyniki Spirosa powinny się ukazać na stronie organizatora
> jeszcze dziś.
>

Nie dość, że wyników nie widać to jeszcze strona maksea jakoń mi nie działa ...

Maruda

----
{Woody Allen}
angi napisał(a):

> Co do terminu to najblizsza edycja odbędzie się tydzień przed
> Harpaganem z soboty na niedzielę. I tak już może pozostanie.

Też uważam, że jest to termin optymalny. Tak było na imprezach, w których dotychczas brałem udział (Spiros jesień 2005 i wiosna 2006) i pogoda była dobra (chociaż raz padało).

Tym razem pogoda była rzeczywiście ekstremalna - ale dało się jechać lepiej niż przypuszczałem. Większym problemem dla mnie niż trudne wartunki do jazdy było wyziębienie. Nie wiem jak trzebaby się dobrze ubrać na taką pogodę?

Andrzeju - wielkie dzięki za ułożenie bardzo ciekawej trasy (wszystko jak zwykle grało).

Pozdrower,
Wyniki Spirosa powinny się ukazać na stronie organizatora jeszcze dziś.
Ta edycja rzeczywiście była najtrudniejsza... suma przewyższeń ponad 1200m, warunki pogodowe i pewnie wiele czynników indywidualnych sprawiło, iż tylko małej liczbie osób udało się skończyć maraton z powodzeniem.
Co do terminu to najblizsza edycja odbędzie się tydzień przed Harpaganem z soboty na niedzielę. I tak już może pozostanie.
Wszystkim uczestnikom dziekuję za wytrwałość, siłę ducha walki i dobre słowo.
Mam nadzieję, że wszyscy wrócili do domu zdrowi (szczególnie rowerzyści)

Punkty kontrolne będą jeszcze stały do konca tygodnia - więc kto chce może jeszcze powalczyć z nimi.

ACH
Mickey napisał(a):

> Gratulacje dla Jankesa i Jarka no i dla wszystkich którzy
> wytrwali dłużej ode mnie :)

Dzięki Mickey - szkoda, że nie dotrwałeś do ogniska - ja też mocno zastanawiałem się nad odpuszczeniem sobie, ale ciepła herbatka, ognisko i niewielka strata do Bartka rozwiały wszelkie wątpliwości i zaczęliśmy napierać dalej z Jankesem.
Pozdrower
Potwierdzam, jak zwykle super organizacja. Za wpisowe woda, red bull, batony, ciastka, kawa, herbata, zupki, ognisko(tam nie dotarłem) po prostu full wypas :)
Andrzej, trasa naprawdę super, przeloty nietrywialne...patrząc w domu spokojnie na mapę stwierdzam że muszę ją przejechać całą jak się warun trochę polepszy.
Ja niestety zrezygnowałem po ZS1 i sądząc po delikatnych objawach przeziębienia jakie mnie nawiedzają była to słuszna decyzja. Coś mam pecha do Spirosa...może na wiosnę będzie lepiej.

Gratulacje dla Jankesa i Jarka no i dla wszystkich którzy wytrwali dłużej ode mnie :)
Chciałbym pogratulować organizatorom udanej imprezy, a szczególnie Andrzejowi za przygotowanie bardzo dobrych i czytelnych map.

No to do zobaczenia na następnym Spirosie :) - a nie mogących się go doczekać zapraszam na 2 grudnia na kolejna edycję NMnO DARŻUB - szczegóły na www.darzlub.prv.pl.
A bit more optimistic :-)

http://www.weather-forecast.com/locations/Gdynia.1to3.shtml

----
{Woody Allen}
oby nie sanki

----
{Woody Allen}
Na tą edycję trzeba będzie zabrać chyba kajak :(
http://weather.icm.edu.pl/gpp/meteogram.php?gm=Gdynia&pow=grodzki&woj=PO
W tej edycji Spirosa poza wprowadzeniem trasy dla "chodziarzy" nie wprowadzamy żadnych zmian w sposobie przeprowadzenia maratonu.
Start jest masowy dla tras biegowej i marszowej jak i rowerowej.
Pewną nowinką jest zadaszony punkt odżywczo-wypoczynkowy na półmetku maratonu z ogniskiem, ciepłym napojem (herbatka, kisiel) lub zupką (z proszku)
Tym razem mapa główna będzie w odpowiedniej skali 1:25 000 w układzie współrzędnych 1965, około 30PKT i sporo przewyższeń na trasie.
Zapraszam
ACH
zalałeś dętki betonem?
----
{Woody Allen}
Jankes napisał(a):

> podpisuję sie wszak "Maruda" ....
> a poza tym kombinuje jak tu nie wystartować w jednej kategorii
> z Tobą - masz w końcu o 5 kg lżejszy rower ;-)
>
>

No już nie przesadzaj Jankes, myślę, że nasze rowery po zmianie Twojego amortyzatora dzieli 1-2 kg, na pewno nie więcej, mogę się o to założyć!
Pozdrower
Trasa marszowa lub inaczej rekreacyjna ma na celu wprowadzić rywalizację w grupie osób którzy nie pokonują kilometrów w tak zawrotnym tempie jak to miało miejsce ostatnio...
Limit czasu na TM jest o 1/3 większy od TB ale trudności pozostaja dla obu tras takie same.
Wybór należy do uczestnika - kto chce byc sklasyfikowany z najszybszymi wybierze TB mimo, że pokona maraton chodem.
Oczywiście odwrotnej sytuacji nie przewidujemy - na TM jest nakaz poruszania się chodem.

Spiros jesienny odbędzie się mimo tych zgrabnych obliczeń.

Pozdrawiam,
Angi
za te koła powinni Cie od razu zdyskwalifikować :p

----
{Woody Allen}

> adidaskach, albo dla rowerzystów na kołach o różnej średnicy
tak, tak! Ciągle wygrywają ze mną ludzie na tych dziwnych małych kółkach ;)
podpisuję sie wszak "Maruda" ....
a poza tym kombinuje jak tu nie wystartować w jednej kategorii z Tobą - masz w końcu o 5 kg lżejszy rower ;-)

----
{Woody Allen}
... krótko mówiąć

Uważam że pomysł trasy TM jest dziwny i zupełnie nieuzasadniony.

Tak samo zresztą jak dyscyplina o naswie chód sportowy - w lekkiej atletyce we wszystkich dyscyplinach chodzi o to aby coś zrobic najszybciej lub najdalej tylko w chodzie sportowym jest inaczej ...

Może jeszcze na Spirisie należy zrobić osobne klasyfikacje dla osób chodzących w butach trekingowych a osobne dla hasających w adidaskach, albo dla rowerzystów na kołach o różnej średnicy ...

Pozdr.Maruda

----
{Woody Allen}

Inne tematy z forum Sport

Czy bieganie może poprawić koncentrację? (7 odpowiedzi)

Cześć wszystkim! Chciałem poruszyć temat trochę inny niż typowe rozmowy o boksie czy sportach...

do góry