Widok
Spodnie męskie z szeroką nogawką? Nie rurki, nie slim tylko normalne spodnie.
Drodzy Forumowicze, jestem załamany obecną sytuacją na rynku odzieżowym. Nie mogę nigdzie znaleźć normalnych jeansów z regularną, szeroką nogawką. Wszędzie tylko jakieś ala rurki zwężane do dołu czy inne slimy. Kiedy wchodzę do sklepu to z trudnością odróżniam dział męski od damskiego. Kiedy już odpowiednio wybiorę spodnie to niby w pasie dobre, ale ledwo przed łydkę przechodzą. Kto to wymyśla? Jedna Pani w sklepie powiedziała mi, że regularnych, szerokich już nie sprowadza. O zgrozo! Jestem zmuszony chodzić w starych bo rurek nie założe nigdy. Stawiam piwko kto podrzuci jakiś namiar na sklep gdzie dostane normalne spodnie.
Dziękuje Wam z góry i przepraszam, ale się zdenerwowałem.
Dziękuje Wam z góry i przepraszam, ale się zdenerwowałem.
InvestJeans, la Rivel, w Gdyni, mają praktycznie każdy rodzaj jeansów. To sklep tylko ze spodniami. https://www.facebook.com/permalink.php?id=412418035542536&story_fbid=425139427603730
Ceny normalne a nie jakiś szmateks typu Reserved, HiM czy NYr.
He he he, mój mąż się też zawsze śmieje że w sieciówkach nie może się działów męskich doszukać.
Czasami w tych większych Tesco mają fajne spodnie i nie najgorsze.
A Wranglery w stanach kosztują 10-12$, a nawet bez promocji więcej niż 20$ nigdy nie zapłaciłam.
Ceny normalne a nie jakiś szmateks typu Reserved, HiM czy NYr.
He he he, mój mąż się też zawsze śmieje że w sieciówkach nie może się działów męskich doszukać.
Czasami w tych większych Tesco mają fajne spodnie i nie najgorsze.
A Wranglery w stanach kosztują 10-12$, a nawet bez promocji więcej niż 20$ nigdy nie zapłaciłam.
Rynek odzieżowy ślepo podąża za modą. W sieciówkach mogą ubierać się głównie licealiści, właśnie ze względu na mikro rozmiary. Zresztą nie jest to jakiś nowy problem. Większość spodni dla kobiet szyta jest na tę samą długość niezależnie od tego czy jest to rozmiar 34 czy 44 ;)
Nie jestem pewna czy Carry posiada w ofercie jeansy, ale możesz tam poszukać. Koszule i swetry mają nie tylko dla szczypiorków :)
Nie jestem pewna czy Carry posiada w ofercie jeansy, ale możesz tam poszukać. Koszule i swetry mają nie tylko dla szczypiorków :)
Cross... wyobraź sobie jaką ma radochę, kiedy jego kobieta wraca z zakupów i opowiada, że przecudnej urody sukienkę mierzyła, ale... jak w biuście super, to od pasa w dół niczym worek na ziemniaki, a jak w biodrach dopasowana, to oddychanie niewskazane. A kobiety w takich sytuacjach muszą dać upust frustracji.
Mateuszu mam dla Ciebie dobrą nowinę!
Otóż jeszcze jest, może ostatni bastion odzieży męskiej dla Mężczyzn, a mianowicie sklep http://www.benevento.pl
Spodnie szyją w Polsce i to od 30 lat, od niedawna ruszyli ze sklepem internetowym.
Asortyment, którego nie powstydziłby się niejeden bardzo dobry zagraniczny sklep!
Tkaniny angielskie, włoskie ogólnie europejskie gatunkowo super, mnóstwo kolorów, a przede wszystkim WSZYSTKIE rozmiary. Mają dwa kroje slim i właśnie szukany przez wszystkich regular,czyli normalne ludzkie spodnie.
Jest to rodzima firma i robią dosłownie wszystko, co chcesz.
Rozmawiałem z właścicielami i są naprawdę zapaleńcami, chciałem rozmiar centymetr dosłownie węższy( a mają wybór co 2 cm!) i nie było problemu, uszyli dla mnie takie spodnie, jak na zamówienie. Żeby tego było mało, mam 194 i nie mogłem dostać spodni nigdzie, teraz mam 3 pary chinosów w zarąbistych kolorach i wkońcu jestem ubrany jak człowiek:)
Polecam wszystkim, brakowało takiej firmy , ale nareszcie jest!
Otóż jeszcze jest, może ostatni bastion odzieży męskiej dla Mężczyzn, a mianowicie sklep http://www.benevento.pl
Spodnie szyją w Polsce i to od 30 lat, od niedawna ruszyli ze sklepem internetowym.
Asortyment, którego nie powstydziłby się niejeden bardzo dobry zagraniczny sklep!
Tkaniny angielskie, włoskie ogólnie europejskie gatunkowo super, mnóstwo kolorów, a przede wszystkim WSZYSTKIE rozmiary. Mają dwa kroje slim i właśnie szukany przez wszystkich regular,czyli normalne ludzkie spodnie.
Jest to rodzima firma i robią dosłownie wszystko, co chcesz.
Rozmawiałem z właścicielami i są naprawdę zapaleńcami, chciałem rozmiar centymetr dosłownie węższy( a mają wybór co 2 cm!) i nie było problemu, uszyli dla mnie takie spodnie, jak na zamówienie. Żeby tego było mało, mam 194 i nie mogłem dostać spodni nigdzie, teraz mam 3 pary chinosów w zarąbistych kolorach i wkońcu jestem ubrany jak człowiek:)
Polecam wszystkim, brakowało takiej firmy , ale nareszcie jest!
dokładnie. Mój mąż niestety przytył trochę od ślubu i teraz narzeka, że też nigdzie nic nie może dostać. Pas powyżej 100 obliguje do wchodzenia do wybranych sklepów. Nie kupuje więc w sieciówkach, ale skusiłam się na zakup na http://alegratka.pl/moda-meska/ są też tutaj spodnie jeansowe z prostą nogawką. Zobaczymy jak przyjda czy będa dopasowane, czy trzeba będzie oddać bratu:)
w tzw. 'lumpeksach'...
nie żartuje, jak by trochę pochodzić, można znaleźć baaardzo porządne, przyzwoite-nie znoszone, z poprzednich 'mód'...
i nie chodzi mi tylko o typowe ciucholandy gdzie rzeczy walają się w koszach ;) - chociaż takie też.
ale poza tym, jest sporo sklepów, które nie mają konkretnej marki, gdzie sprowadzane są markowe itemy np. z zagranicy które są nowe, ale mają niewielkie wady, np wystającą nitkę, albo minimalnie krzywy szew - trzeba tylko dobrze się przyjrzeć co się kupuje - i normalnie ubrania wiszą na wieszakach albo leżą ładnie pięknie poukładane na półkach...
no i plus jest taki, ze tamte rzeczy są praktycznie niepowtarzalne... są np 2-3 pary takich samych spodni, i jak zejdą, to na sklep wykładane są nowe, dlatego jest z kupowaniem mały problem, ze jeśli jesteśmy wybredni, to trzeba się do takiego sklepu przejść z 4x na miesiąc i dobrze trafić - imho warto
nie żartuje, jak by trochę pochodzić, można znaleźć baaardzo porządne, przyzwoite-nie znoszone, z poprzednich 'mód'...
i nie chodzi mi tylko o typowe ciucholandy gdzie rzeczy walają się w koszach ;) - chociaż takie też.
ale poza tym, jest sporo sklepów, które nie mają konkretnej marki, gdzie sprowadzane są markowe itemy np. z zagranicy które są nowe, ale mają niewielkie wady, np wystającą nitkę, albo minimalnie krzywy szew - trzeba tylko dobrze się przyjrzeć co się kupuje - i normalnie ubrania wiszą na wieszakach albo leżą ładnie pięknie poukładane na półkach...
no i plus jest taki, ze tamte rzeczy są praktycznie niepowtarzalne... są np 2-3 pary takich samych spodni, i jak zejdą, to na sklep wykładane są nowe, dlatego jest z kupowaniem mały problem, ze jeśli jesteśmy wybredni, to trzeba się do takiego sklepu przejść z 4x na miesiąc i dobrze trafić - imho warto
Wcale nie dziwie sie, ze jestes zdenerwowany. Mnie tez to wkurza. Od jakiegos czasu poszukuje zwyklych spodni i szlak mnie trafia bo wszedzie maja tylko same waskie. Potrzebuje takie na 105 lub 110 w pasie i co? I gucio, nigdzie. Jestem troche przy tuszy. Chyba przyjdzie mi chodzic w samych kalesonach albo majtach. Ci cholerni producenci mysla wylacznie o szkieletorach, a zapomonaja o innych. Dobrze, ze jeszcze buty sa dostepne takie jak trzeba.