Widok

Spółdzielnia Bałtyk czy szanuje lokatorów?

Czy uważacie, że w Administracji Osiedla III można coś pozytywnie załatwić? Ja niestety mam złe doświadczenia, wszystkie propozycje zmian na lepsze są odrzucane i rozpatrywane negatywnie. Spółdzielnia Bałtyk to według mnie "BETON KOMUNISTYCZNY" i zarządzanie jest wciąż z tamtych czasów. A wyegzekwowanie czegokolwiek trwa latami i przeważnie nie ma pozytywnego finału. Ciekawy jestem waszych opinii..
popieram tę opinię 407 nie zgadzam się z tą opinią 6

To jest skandal , żeby remont 4 balkonów trwał ponad 3 miesiące ! Rusztowania w klatce D postawione jeszcze przed świętami stoją do dziś . Ciekawe ile to będzie kosztować i kto za to zapłaci ? Zapłacimy MY . SM współpracuje z super firmami . Wykonanie i tempo robót pozostawia wiele do życzenia . To co się tu wyrabia to ciężko skomentować .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie chodzą, bo wielu z nich wynajmuje tu mieszkanie przez co nie ma prawa głosu. To po pierwsze. Po drugie, to co robią ci ludzie to skandal - wisiały drewniane tablice na klatkach - postanowili zmienić na aluminiowe. Czynsz poszedł w górę. Ostatnio wymieniali drzwi do piwnicy - czynsz poszedł w górę. Teraz remontują balkony, zalali je czymś co tak śmierdzi, że łeb odpada! Co za żenada!
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najgorsza spółdzielnia w mieście.
Cały zarząd powinien mieć sprawy sądowe.
Powinni ich powieść jak tę SM z Gdańska.
popieram tę opinię 64 nie zgadzam się z tą opinią 1

Powinno się zakupić osłonę albo jakąś plandekę na piaskownicę. Tylko kto by pilnował, żeby zasłaniać po skonczonej zabawie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Spółdzielnia Bałtyk najgorsza spółdzielnia jaka może być drogo jak cholera zarządzają nią niezbyt dobrze rozwinięci emeryci
popieram tę opinię 112 nie zgadzam się z tą opinią 1

W obliczu obawy zarażenia się mieszkańcy bl. 53 kl. C i D boją się wchodzić do piwnicy . W obecnej sytuacji zagrożenia chorobą trzeba zmusić SM Bałtyk , żeby niezwłocznie podęła radykalne środki ,które nakazuje ustawa o zwalczaniu korona wirusa . Powinna natychmiast zrobić porządek i odkazić korytarz i piwnicę pod schodami !!!
popieram tę opinię 85 nie zgadzam się z tą opinią 0
Spółdzielnia Bałtyk zarządzająca nią bandą tępych emerytów to jakaś pomyłka radzę omijać ich miszkania
popieram tę opinię 120 nie zgadzam się z tą opinią 0

zgadzam sie bo niedlugo ten blok sie rozsypie . Remont ktory byl robiony to pseudoremont . Winda? tylko czekac na tragedie . Nie mowiac juz o tym ze robotnicy zrobili wiecej szkod niz pozytku w mieszkaniach lokatorow podczas tzw prac remontowych . Nie dosc ze biora tyle kasy na nie wiem co, to jeszcze musimy z walsnej keiszeni pokrywac ich fuszerki
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 0

Piwnicę w bl. 53 klatka D przy ul. Chwarznieńskiej od dłuższego czasu okupują złomiarze . W nocy znoszą badziew ze śmietników a w dzień segregują odpady .Korytarz ,który stanowi drogę pożarową jest zastawiany złomem i nie idzie przejść .Rozbierane są lodówki i wypuszczany trujący freon . ADM Os .3 pomimo monitów lokatorów nic nie robi i odsyła telefonujących do straży miejskiej . drzwi wejściowe na klatkę schodową są cały dzień otwarte !
popieram tę opinię 112 nie zgadzam się z tą opinią 0

Masz rację i obecnie jest to samo-Osiedle II jest pod tym względem jeszcze lepsze!
Odezwa do członków - to my jesteśmy winni i-interweniujesz-kiedy ostatni raz byłeś na zebraniu -czy w odpowiedni sposób głosowałeś -Czy-Czy byłeś tylko klakierem. masz obowiązek wobec bliźniego i Ojczyzny . Parlament jest po twojej stronie , ale od Twojej aktywności zależy.
popieram tę opinię 149 nie zgadzam się z tą opinią 0

Potwierdzam, załatwić coś remontowego w 2018 roku w SM Bałtyk to poprostu tragedia. Przychodzi natychmiast odmowa oraz kompletna lista zakazów i konsekwencji. Etaty inspektorów-łaskawców są sztucznie podtrzymywane, a mieszkania lokatorów traktowane są jak własny folwark. Człowiek za własne pieniądze stara się podwyższyć standard mieszkania, ale widzę że chyba bez łapówek to nic się nie załatwi. Widzę, że nic się nie zmieniło od czasów komuny, gdy czytam opinie na forum.
popieram tę opinię 171 nie zgadzam się z tą opinią 0
Poprawnie powinno się pisać w tej chwili, a nie "na chwilę obecną".
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 108

subit, albo inne scie*wo.
Najlepiej samemu to zerwac, spoldzilni sie nie spieszy.
Wiekszosc budynkow z lat 60 mialo na tym kladzone parkiety, u mnie dodatkowo super majster dowalil swierzy lepik, to mialem w domu jak na autostradzie.
Wynajeta firma z frezarką do betonu 600zl, zerwania tego syfu do czystego betonu. Potem to juz co dusza pragnie, panel nowy parkiet. Ja wstawilem plytke i na to panel. Mam spokoj i swierze powietrze do konca zycia.
Tak wiec nie czekajcie na spoldzielnie bo sie wczesniej przekrecicie.
popieram tę opinię 164 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzeba zaprosić TVN . Zgłosić do NADZORU BUDOWLANEGO !
popieram tę opinię 172 nie zgadzam się z tą opinią 0

W spółdzielni bałtyk rządzą komuchy no teraz ich dzieci ciężko coś załatwic.
popieram tę opinię 186 nie zgadzam się z tą opinią 1

chyba napisał to ktoś ze spółdzielni.Remont moze i był ale za jaką cenę? i jak go wykonano.
popieram tę opinię 176 nie zgadzam się z tą opinią 0

a cena? nie ważne co się robi tylko za ile.U nas w centrum pomalowanie 6 klatek to koszt 205 tysięcy złotych.
Prace elektryka którego nikt nie widział w ciągu 2 lat to blisko 80 tysięcy zł
a to tylko kropla w morzu
popieram tę opinię 175 nie zgadzam się z tą opinią 1

remonty to może i przeprowadzili,ale czy ktoś sprawdził za ile? u nas w centrum wymalowali 6 klatek,za 205 tysięcy i zgłosilismy zawiadomienie do prokuratury,bo prezio nie zgodził sie na wgląd w dokumenty.
popieram tę opinię 175 nie zgadzam się z tą opinią 0
proponuję aby zawrzeć przymierze lokatorów i doprowadzić do zmiany "zasiedziałego zarządu oraz pań z biura które czują się jak panie na włościach a lokatorów traktują jak robactwo które należy tępić bo utrudnia życie"
popieram tę opinię 199 nie zgadzam się z tą opinią 0
Po dzisiejszym jakże miłej rozmowie z paniami w czynszach na zgody podtrzymuje, że jakiegokolwiek szacunku brak, a tym bardziej kompetentnej wiedzy! WSYTYD! PRECZ Z KOMUNA!!!!
popieram tę opinię 202 nie zgadzam się z tą opinią 1