Widok

Spółdzielnia Bałtyk czy szanuje lokatorów?

Czy uważacie, że w Administracji Osiedla III można coś pozytywnie załatwić? Ja niestety mam złe doświadczenia, wszystkie propozycje zmian na lepsze są odrzucane i rozpatrywane negatywnie. Spółdzielnia Bałtyk to według mnie "BETON KOMUNISTYCZNY" i zarządzanie jest wciąż z tamtych czasów. A wyegzekwowanie czegokolwiek trwa latami i przeważnie nie ma pozytywnego finału. Ciekawy jestem waszych opinii..
popieram tę opinię 407 nie zgadzam się z tą opinią 6
Wprowadziliśmy się na Witomino, nie cały miesiąc temu. Jak wiadomo załatwiając sprawy meldunkowe, musieliśmy odwiedzić też spółdzielnię. Mąż miał akurat wolne w środę, potem jechaliśmy na urlop. Jako nowi mieszkańcy nie wiedzieliśmy, że spółdzielnia w środy nie przyjmuje interesantów. Pani do której trafiliśmy była tak uprzejma, że dzięki niej załatwiliśmy wszystkie sprawy.
Na chwilę obecną nie mamy złego zdania, być może to się zmieni (oby nie).
Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 297
p. kierowniczka i jej urzędnicy są tak mocno zapracowani,że nie mają czasu odpowiadać na pisma mieszkańców dzielnicy.
popieram tę opinię 356 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie zgadzam się zupełnie! mieszkam na Witominie od dwóch lat i jeszcze ani razu nie miałam problemu. Wręcz przeciwnie, czy to w przypadku zgody na burzenie ścian czy zmianę instalacji wszystko szło bardzo sprawnie. Jedyne panie w kasie na ul. Zgody trącą komuną i betonem. Ale cała reszta bardzo pozytywnie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 340
przepraszam pomyłka, miałam na myśli panie z Działu Czynszów, tam klasyczna masakra...ale nie można mieć wszystkiego
popieram tę opinię 325 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja niewiem co mam powiedziec w tej sprawie, wszystko co chce zalatwiam telefonicznie od reki wiec nie jest tak moze zle. prawde mowiac jest tam wielu nierobow co za darmo kase biora oczywiscie z naszych portfeli ale co zrobic, moze niebawem sie to zmieni ale czy to oznacza ze bedzie lepiej to trudno powiedziec.
pozatym mam ich w pupie i do niczego oni mi potrzebni nie sa wiec moze lepiej zeby ten cyrk zlikwidowali.
popieram tę opinię 344 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też czekam na odpowiedź z administracji 5 miesiąc i nic się w tej sprawie nie dzieje...
popieram tę opinię 336 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam! Ja podlegam pod radiostacje i jest koszmar.Od 12 lat mam co sezon zimne kaloryfery codziennie wykonuje po 2,3-y tel. Do administracji i zero reakcji jedyne co slysze od pani pod ktora podlega co jest rada ze mam pootwierac drzwi w pozostalych pokojach to mi podskoczy temperatura w duzym.Mam tej syt.Tak dosyc ze skladam papiery na komisje i bede chciala ainteresowac tym problemem prase.Lekcewazacy stosumek tej kobiety jest nie do zniesienia od miesiaca prosze o zestawienie moich zgloszen o braku c.O i slysze ze nie ma czasu i nie wie kiedy takowy bedzie miala-oczywiscie zlozylam podanie.A co miesiac 200zl musze polacic pozdrawiam!
popieram tę opinię 343 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja tez mam zimne ale nie robie z tego afery bo mieszkanie mam dosc cieple i ogolnie ogrzewanie nie jest mi potrzebne. obecnie temperaturke mam w granicach 22-23 st.C , przy 25 bym chyba oszalal wiec starczy mi to co mam. najlepsze w tym wszystkim jest to ze za ogrzewanie kazdy placi za siebie i w zwiazku z tym otrzymam latem zwrot.
popieram tę opinię 278 nie zgadzam się z tą opinią 16
Tpo pozazdroscic ja robir cyt"afere" poniewaz place od metrazu pozdrawiam! Kulita
popieram tę opinię 63 nie zgadzam się z tą opinią 4
Administracja Bałtyk jest nieprzyjazna dla lokatorów.
popieram tę opinię 361 nie zgadzam się z tą opinią 2
Czy ADM Os.III jest dla nas czy my dla niej ? Od trzech lat chcę
załatwić dwie proste sprawy i tylko obiecują a nie robią nic .
Pani inż. jest tak mocno zapracowana,że niema czasu odpowiedzieć
na moje pisma -czekam już pół roku i nic .Moi sąsiedzi są także
telefonicznie zbywani .
Będę zmuszony zwrócić się w tej sprawie do Rady Nadzorczej ale
nie jestem przekonany czy to coś pomoże .
popieram tę opinię 330 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jest nieprzyjazna dla ludzi i brak dobej woli dla załatwienia sprawy.
O elastyczności !
popieram tę opinię 323 nie zgadzam się z tą opinią 2
Stawki za ogrzewanie to jakaś masakra. Zawsze po zakończeniu okresu grzewczego i spisaniu liczników mam niedopłatę za ogrzewanie co najmniej 300 zł. Zawsze oszczędzam, termostaty przeważnie mam ustawione na dwójkę albo trójkę żeby kaloryfery były letnie - w mieszkaniu prawie zawsze zimno. Gdybym miał na maksa cały czas odkręcone, to chyba bym się nie wypłacił za rachunek.
popieram tę opinię 350 nie zgadzam się z tą opinią 2
A p.prezes dalej spokojnie TRWA do EMERYTURY !!!
popieram tę opinię 317 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak uslyszalem ostatnio ze, potrzeba od skur..... zgode na remont w mieszkaniu. malo tego okradaja ludzi kosztami oplombowania licznikow. te kurk... czas wyje... ze stanowisk, w mojej klatce do dzis nie jest sprzatnieta piwnica a mieszkam juz w tym burdelu 1,5 roku. sprzataczka jest pijaczka, w osiedlowej żabce kupuje tylko zagryche do wódki bo śniadania juz nie je (mało kto jak pije , je śniadanie). jesli chodzi o konserwatorów to od chu.. czasu prosilem sie zeby naprawili opierzenie budynku ( do dzis maja na to wywal... i nic nie zrobili) malo tego hydraulik SM baltyk to jakis wywal... debi., kuta. liczy tylko kase która dostaje od SM a na wszystko inne ma wypierdo...
popieram tę opinię 357 nie zgadzam się z tą opinią 1
sama i czysta prawda a do tego brak kontroli nad wspolnymi pomieszczeniami gdzie zlodzieje robia sobie magazyny a na drogach wolna amerykanka niektorzy parkuja po3 aut agdzie i jak chca a lokator nie moze spokojnie zaparkowac i gania po innch ulicach zero znteresowania i totalny szyf
popieram tę opinię 343 nie zgadzam się z tą opinią 4
a moze tak mgr.inz. wesolowski i piechota odpowiedza nam skad lepik pod parkietem w mieszkaniu i jak juz kur.. biora od nas kase to wezma na siebie odpowiedzialnosc za wszystkie choroby lokatorow spowodowane przez to gow.. ktorym jestesmy zmuszeni oddychac.

LEPIK : gęste, maziste tworzywo, otrzymywane jako produkt odpadowy przy rafinacji ropy naftowej lub odgazowania węgla. Szkodliwy dla zdrowia, nie powinien być używany w pomieszczeniach. Stosowany jako lepiszcze i izolator przeciwwilgociowy (asfaltowy lub smołowy).

wspolczuje tym chu... co układali parkiet na tym guan... ale pewnie większość z nich już nie żyje bo zabił ich właśnie lepik. gdyby nie lepik to pewnie sam bym ich pozabijał.
popieram tę opinię 350 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najbardziej zaniedbany na Witominie to blok nr. 53 przy ul.Chwarznieńskiej i przylegające do niego w odległości 1m. od ściany pseudoboisko piłkarskie - krajobraz księżycowy z innej bajki .
Najlepiej jest latami administrować nic nie inwestując i nie liczyć się
z potrzebami mieszkańców .
popieram tę opinię 313 nie zgadzam się z tą opinią 0
Popieram Spółdzielnia powinna boisko zlikwidować, ponieważ grają na nim dzieci z okolicznych domów jednorodzinnych. A mieszkańcy mają problem z zaparkowaniem auta.
popieram tę opinię 340 nie zgadzam się z tą opinią 1