Widok
Spotkanie w restauracji to nie tylko jedzenie!
Spotkanie w restauracji to nie tylko jedzenie. To również odpowiednia atmosfera na którą składa się m.in. obsługa. Do tej pory miałem okazję jadać w kilku trójmiejskich sushi barach i muszę przyznać, że zarówno pod względem jakości potraw, jak i obsługi oraz wystroju najbardziej odpowiada mi Dom Sushi. Zarówno ten gdański, jak i działający na terenie Sopotu.
Wchodzę, witam się z kelnerkami oraz kucharzami, siadam, zamawiam herbatę oraz sushi (najczęściej maki z warzywną tempurą) i rozmawiam z kucharzem obserwując jednocześnie, jak przygotowuje on moją rolkę. Świetna sprawa! Wizyty z rodziną w Domu Sushi również zaliczam do udanych. Co ważne, w lokalu tym wiedzą też doskonale, jak dogodzić wegetarianom - bywałem w restauracjach, w których stwierdzenie "jestem wegetarianinem" traktowano niemal jak obrazę.
W skrócie - gorąco polecam Dom Sushi!
Wchodzę, witam się z kelnerkami oraz kucharzami, siadam, zamawiam herbatę oraz sushi (najczęściej maki z warzywną tempurą) i rozmawiam z kucharzem obserwując jednocześnie, jak przygotowuje on moją rolkę. Świetna sprawa! Wizyty z rodziną w Domu Sushi również zaliczam do udanych. Co ważne, w lokalu tym wiedzą też doskonale, jak dogodzić wegetarianom - bywałem w restauracjach, w których stwierdzenie "jestem wegetarianinem" traktowano niemal jak obrazę.
W skrócie - gorąco polecam Dom Sushi!
Moja ocena
* maksymalna ocena 6