Widok

Sprawdzamy warunki w szpitalach: Copernicus

Opinie do artykułu: Sprawdzamy warunki w szpitalach: Copernicus.

O warunkach panujących w trójmiejskich szpitalach mówi się dużo i różnie. Jedni twierdzą, że są na bardzo przyzwoitym poziomie i nie odbiegają od standardów UE, zdaniem innych jest tragicznie, a czas na niektórych oddziałach zatrzymał się w latach 60. Zobaczmy, jak to wygląda w rzeczywistości.Niełatwo jest sprawiedliwie ocenić warunki panujące w trójmiejskich szpitalach - każdy z nich jest inaczej zarządzany, dysponuje innym budżetem, na różną skalę korzysta z możliwości finansowania, ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W szpitalu tv płatne a w więzieniu maja za darmo .
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie, nie, nie ! Szczególnie,

gdy państwowy sprzęt jest wykorzystywanych w celach czysto zarobkowych podczas prywatnych wizyt w tym samym szpitalu

przykład ?!:
Operacja plastyczna pewnej Szwedki

Straty, długi, remonty, zakup nowego sprzętu to obowiązek obywateli a po godzinie 16 już jego wykorzystanie zarobkowe realizowane jest przez spółkę z.o.o. ... i wg ciebie nic w tym złego ?!

albo w pełni państwowe albo prywatne
a nie w myśl: "straty Wasze, zyski nasze"
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

a pielęgniarki z lekarzami albo pacjentami robią to??

(wiecie co:)?)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

Do autora zdjęć

Proponuje porobic parę fotek w porze śniadaniowej lub obiadowej i pokazac te fotki tym na wiejskiej pozdrawiam myślących
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kiepścizna

Kiepsko te łazienki to kompletny KIBEL...
No i tak niech jeszcze 5 łóżek dołożą - masakra ...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Byłam w listopadzie 2012

i były, kilkakrotnie w nocy trzasło pode mną tak, że dzieci budziły się z krzykiem ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jaka władza

taki stan służby zdrowia
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Budynki ZUSu wygladaja pieknie :)

Szpiale mamy brzydkie, za to budynki ZUSu mamy przepiekne :)
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0

zaspa

na zaspie jedzenie super oddział patologi ciąży rewelacja no może nie biorąc pod uwagę łazienek ale sama atmosfera dużo wynagradza:) ale za to blok poporodowy totalna porażka łózka z lat 70 tych czyli prycze z których kobieta np. jak to w moim przypadku po cesarce wstać nie może. Same łazienki wołają o pomstę do nieba totalny brak higieny zapleśniałe zasłony prysznicowe, masakra :/
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

pacjenta

ja leze obecie w szpitalu chorob zakaznych w gdanaku nalezacym do uck. Ma m wrazenie jakbym cofnela sie w czasie co najmiej do lat 70 tych. Niby czesc oddemontowana ale reszta obdrapana i stara. Lampa nad moja glowa nie byla cyba mta od lat, posciel stara i rozsypujaca sie w reku. Personel naprawde pierwsza klasa" Najwazniejszs sa salowe i one zadza, calkowity brak organizaci pra y i komunikacji. O jedzeniu nawet szkoda pisac: jak mi dzisisj podali rosol to mialam ochote zapytac jak Magda Gesller Dlaczego tak trujecie ludzi??? Bo to kostka rosolowa z woda byla?......
Nalezy jak najwiecej pisac o szpitalach i warunkach panujacych szczegolnie dziecych!
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czytam te opinie i zastanawiam sie co ta dziennikarka tu napisala i pokazala.

Rozumiem, ze jest mloda, naiwna i pokazali jej co chcieli, a nie to co powinna pokazac czyli prawdę.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

Łóżka?????Ja spalam kolo dziecka na podlodze i musialam za to placic, żenujace nie dosc ze dziecko bylo 24 na dobe pod opieka, nakarmione, umyte, pielegniarki tylko podawaly kroplowki to jeszcze kase za to musialam dac!!!!Mi powinni zaplacic pol dniowki piguly!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

szpital kolejowy, oddz.wew

Jeśli są osoby o tej samej wiedzy, która jest napisana wyżej to proszę o kontakt justyna-walaszewska@o2.pl
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

skandal!!!!!

skandal! nieludzkie warunki, szczególnie jak patrzę na oddziały dziecięce na Zaspie... ;((
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

szpital kolejowy, oddz.wew

poszukuję informacji na temat tego oddziału, jest to bardzo istotne. justyna-walaszewska@o2.pl
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

gorzej z kompetencjami lekarzy

nagonki do prywatnych gabinetow, polska rzeczywistosc, nie do pomyslenia na Zachodzie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czas stanął w miejscu

Niektóre oddziały wyglądają jakby czas się na nich zatrzymał. Jak wyglądały dawno temu tak nadal pozostają nie zmienione, te sam stare szafki, łóżka nawet gniazdka z czasów PRL. Nawet ściany od tamtych czasów nie widziały pędzla ani farby.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zakaźny nie należy do UCK

To tak przy okazji gwoli uściślenia - to osobny szpital
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może i wszystko ładniej wygląda ale obsługa dalej beznadziejna a lekarze to tragedia wszystko robią od łaski
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

lekarze

Nie wiem jak to jest dokładanie, ale mój sąsiad , lekarz jeździ tylko na konferencje. Po całym swiecie. Nie wiem za co, nie wiem kto za to płaci, bo ponoć słuzba zdrowia nie ma kasy. Nie wiem kiedy pracuje ???
Teraz w planach Hong Kong. Na pewno to jest szkolenie!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
do góry