Widok

Sprawdzamy warunki w szpitalach: Copernicus

Opinie do artykułu: Sprawdzamy warunki w szpitalach: Copernicus.

O warunkach panujących w trójmiejskich szpitalach mówi się dużo i różnie. Jedni twierdzą, że są na bardzo przyzwoitym poziomie i nie odbiegają od standardów UE, zdaniem innych jest tragicznie, a czas na niektórych oddziałach zatrzymał się w latach 60. Zobaczmy, jak to wygląda w rzeczywistości.Niełatwo jest sprawiedliwie ocenić warunki panujące w trójmiejskich szpitalach - każdy z nich jest inaczej zarządzany, dysponuje innym budżetem, na różną skalę korzysta z możliwości finansowania, ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aga b

Dziękuję wszystkim pielęgniarkom, które w dniu 13.08 2018 na nocnym dyżurze zajęły się moim synem dziękuję za szybką miłą i profesjonalną opiekę żeby tak dalej

Opiekunki Szpital Copernicus

Zarobki w Szpitalu na Zaspie to jakieś nieporozumienie.Opiekuki zarabiają najniższą krajową czyli 2100 praca w niedzielę i święta nie jest dodatkowo płatna(nie ma dodatku za pracę w niedzielę i święta).Opiekunkon zabrano tytuł medyczny.Awszystko związane z pieniążkami gdyby opiekunki były opiekunkami medycznymi dostawałby dodatek za niedzielę i święta.I to wszystko zgodnie z prawem

lezy tam moja mama

o co chodzi ?

to przeprowadz się do Niemiec

i będziesz miał super !

sprostowaniw

ten sprzet jest tylko z korzystaniem tak slabo brak personelu i ochoty do pracy

Okropne pielegniarki ,wulgarne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

głupotki

Komu te warunki się zmieniaja?Chyba decydenci wpadli w samouwielbienie.Im sie napewno polepszyło ale nie pracownikom i pacjentom.Pracownicy na Zaspie u kresu wytrzymałości,mobbingowani,poniżani,odbierane mają dodatki po to żeby prezesi i cała otoczka zarabiali kokosy.Zrobili taki bajzel i chwala się oszczędnościami .Jak jeden rypie za czterech to kasa dla nich leci a póżniej premie dostaną kosztem wyrobników.Gdzie te pipy ,nik i inne twory kontolujace?Pacjenci to nawet nie wiedzą że mają leżeć krótko,jak najmniej badań do wykonania aby procedury były wykonane.Ma być obrót łóżkiem więc kopa w d...ę i do domu.Nie chwalcie się bo my nie jesteśmy głupi żeby nam bzdury wciskać,obłuda i zakłamanie.Niech was piekło pochłonie.

oddział otolaryngologiczny

Masakra. Sama jestem pielęgniarką i jestem w szoku, że personel medyczny może być aż tak nieprzyjemny. Zawsze bronilam swojego środowiska. Nie wierzyłam pacjentom. Teraz, kiedy sama potrzebowałam pomocy odczułam tą niuprzejmość na własnej skórze.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

MIKI

przyjdz i popracuj jak ci sie nie podoba,albo zabierz babcie do domu a nie przywozisz Ją na swieta-bo babcia nie pasuje do wystroju swiątecznego.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

zaspa

Szkoda,że nikt nie pokusił się o zdjęcia sali porodowej na Zaspie...jak za komuny, zasłonki jak pod prysznicem, zero intymności,boksy jak dla koni, 1 prysznic dla 5 pacjentek,łóżka zespawane na stałe bez możliwości rozłożenia...taki po prostu..SZPITAL PRZYJAZNY DZIECKU I MATCE?

szpital zaspa

Byliście tylko tam gdzie pozwolili Wam filmować, szkoda że nie doszliście na odział interny I i II oraz ortopedię odziały zatrzymały się we wczesnych latach 80 skandaliczne warunki, jedna łazienka na 36 os itd
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

neurologia na Zaspie

Poszukuję opinii nt. neurologii w szpitalu na Zaspie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak, właśnie sie dowiedziałam po fakcie

A lekarze + pielęgniary + ratownicy...

A lekarze + pielęgniary + ratownicy... Na nocne baraszkowanie ze sobą mają te najlepsze łóżka i indywidualne pokoje ;)
O tym każdy wie a głośno nie mówi!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

copernikus

Witam, znam ta sytuację z doświadczenia, czy chodzi o oddział wewnetrzny ?

neurologia wcopernikusie

na oddziale neurologi dzięki opiece lekarzy i pielęgniarek nawet najtrudniejsze przypadki mają szanse,młody lekarz oddany ratowaniu ludzi aż niewiarygodne pytałam czy mieszka w domu bo kiedy nie przyszłam on był.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

copernikus

4 piętro geriatria umieralnia 10-12 osbowe sale bez opieki rodziny chorzy starsi ludzie bez szans.lekarze to koey ale piguły wszyskie do wymiany. na końcu korytarz salonik pacjęt przy pacjęcie chodzi bo pielęgnarka pojawia sie tylko po interwencji odwiedzających.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

copernikus

4 piętro geriatria
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szczerze współczuje personelowi, który musi pracować w tych szopach, gdyby nie sprzęt Owsiaka to polski szpital by kwiczał. Za te groszowe wypłaty nie dziwie się, że pracownikom nie chce się robić więcej niż minimum.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nastawienie personelu do pacjentów jest adekwatne do wypłaty i traktowania pracowników jak wołów robotniczych :)
A żeby uprzedzić głupie odpowiedzi ,,to się zwolnij,,, ukrainka przyjeżdzająca do pracy w Polsce nie pójdzie pracować do szpitala, bo za jedna babcie kasuje 2000zł do ręki, w tym ma gdzie mieszkać i dostaje jeść, łyso :)

A co do toalet, to prawda że są syfiaste i stare, dwie na 40 osób....w zyciu bym się w nich nie chciała załatwiać.

A ten artykuł powstał chyba na potrzeby zatuszowania mini aferki, SOR pcha pacjentów, żeby leżeli na korytarzu, a się nagle okazuje, że nikt na to nie wyraził zgody ha ha ha :)
do góry