Widok

Sprawdzona odżywka do paznokci - jaka?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej Dziewczyny,
może miała któraś problem z bardzo słabymi, miękkimi paznokciami i sobie poradziła?
Zawsze miałam słabe paznokcie , m.in dlatego zdecydowałam się na żelowe, miałam je kilka lat, ale ostatnio jakoś się nie trzymały więc postanowiłam zdjąć i troszkę zadbać o swoje:)
Możecie polecić jakąś odżywkę / lakier/ tabletki na wzmocnienie?
co sprawdzonego i skutecznego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
EVELINE 8w1 rewelacja
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
EVELINE SOS- u mnie meeeega pomogła, dostępna w rossmannie, taka różowa
Od nastu lat jeśli mam przejściowe problemy z paznokciami - zawsze sprawdza się utwardzacz Sally Hansen :) (obojętnie czy bezbarwny, czy ten czy kiedyś był też taki mleczny jak do "frencza") http://allegro.pl/sally-hansen-utwardzacz-natural-tint-hard-as-nails-i4778781351.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
polecam Golden Rose Black Diamond Hardener - najlepsza odżywka jakiej do tej pory używałam.

Nie polecam za to Eveline 8w1 - na początku może być wszystko ok, a po czasie można mieć duże problemy z paznokciami (ze względu na formaldehyd w składzie, nie wiedziałam że paznokcie/palce mogą tak nieziemsko boleć!).

O obydwu odżywkach radzę poczytać w internecie lub pooglądać testy na youtube
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki dziewczyny,
te eveline nie można stosować po żelowych itp, raz użylam i wiem jak to boli;/ (wnika w płytkę paznokcia i to przy cienkich mega boli)

poczytam o tych pozostałych:)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Eveline może szczypać dlatego że ma silnie działające składniki a po żelowych pazurach zniszczone już są. Dobra jest odżywka Rimella. Ale SH bym nie poleciła nikomu.
Polecam olej kokosowy :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sally Hansen też używałam, ale bez rewelacji - jak po zwykłym bezbarwnym lakierze ;) Jedyne co mogę polecić z tej firmy to top coat Super Shiny, jak dla mnie do tej pory najlepszy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najlepiej moim zdaniem dać odpocząć paznokciom od lakieru, traktować je olejami na przykład kokosowym
The woods are lovely, dark and deep...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z odżywkami Eveline radzę obchodzić się ostrożnie. Faktycznie na początek paznokcie robią się twarde, lepiej rosną a przede wszystkim ładnie wyglądają pomalowane tą odżywką.
Niestety zbyt długie używanie przynosi efekt odwrotny.
Nie jestem odosobniona w tym spostrzeżeniu niestety, paznokcie się strasznie rozdwajają, łamią, płytka po zmyciu odżywki jest brzydka, matowa a do tego skórki robią się twarde.

Nie wiem może źle stosowałam, za często ale mam bardzo zniszczone paznokcie i obecnie niczego nie stosuję i próbuję doprowadzić paznokcie do jako takiego wyglądu za pomocą natłuszczających kremów i oliwki.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tu jest co nieco o tej odżywce http://www.srokao.pl/2014/08/szkodzac-pomagac.html
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Polecam wciera olejek arganowy lub olej lniany w paznokcie. Kropelkę pipetką na każdy paznokieć i wcieramy w płytkę i skórki. Robię to codziennie przed snem, kiedy nie mam pomalowanych paznokci :)

zdecydowanie potwierdzam opinie o eveline

ja po tym jak przestałam regularnie zakładać hybrydę zauważyłam że moje paznokcie są w naprawdę kiepskim stanie potrzebowałam jakiejś dobrej odżywki, poszłam do drogerii i kupiłam odzywkę Sally Hansen Nail Rehab, stosuje ją już od miesiąca i jestem z niej bardzo zadowolona! Różnica kondycji paznokci była widoczna już po 2 tygodniach, a obecnie mam długie paznokcie z których jestem zadowolona, bo odżywka naprawdę odżywiła moje zniszczone, słabe i kruche paznokcie. Bardzo dobra konsystencja, która dobrze się rozprowadza, tworzy cienką warstwę na płytce paznokcia,który ładnie się prezentuje. Wygodne opakowanie oraz wygodny pędzelek do aplikacji to też dodatkowy plus.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Na mnie najlepiej działa odżywka z Avon w niebieskim kolorze, cena ok. 12 zł. Niby jest tylko do paznokci rozdwajających się, ale sprawia też, że powłoka jest twardsza.

Wg mnie Unglax jest naj - można go w aptekach internetowych dostać :)

Też polecam Sally Hansen. A jeszcze bardziej polecam zmianę diety i wprowadzenie MNÓSTWO różnych warzyw do diety.

A to ja nie przepadam za produktami tej marki. Wolę stosować olej rycynowy na paznokcie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Domowe sposoby na paznokcie są najlepsze. I zdecydowanie najtańsze.
do góry