Widok
Sprawdzona odżywka do paznokci - jaka?
Hej Dziewczyny,
może miała któraś problem z bardzo słabymi, miękkimi paznokciami i sobie poradziła?
Zawsze miałam słabe paznokcie , m.in dlatego zdecydowałam się na żelowe, miałam je kilka lat, ale ostatnio jakoś się nie trzymały więc postanowiłam zdjąć i troszkę zadbać o swoje:)
Możecie polecić jakąś odżywkę / lakier/ tabletki na wzmocnienie?
co sprawdzonego i skutecznego.
może miała któraś problem z bardzo słabymi, miękkimi paznokciami i sobie poradziła?
Zawsze miałam słabe paznokcie , m.in dlatego zdecydowałam się na żelowe, miałam je kilka lat, ale ostatnio jakoś się nie trzymały więc postanowiłam zdjąć i troszkę zadbać o swoje:)
Możecie polecić jakąś odżywkę / lakier/ tabletki na wzmocnienie?
co sprawdzonego i skutecznego.
Od nastu lat jeśli mam przejściowe problemy z paznokciami - zawsze sprawdza się utwardzacz Sally Hansen :) (obojętnie czy bezbarwny, czy ten czy kiedyś był też taki mleczny jak do "frencza") http://allegro.pl/sally-hansen-utwardzacz-natural-tint-hard-as-nails-i4778781351.html
polecam Golden Rose Black Diamond Hardener - najlepsza odżywka jakiej do tej pory używałam.
Nie polecam za to Eveline 8w1 - na początku może być wszystko ok, a po czasie można mieć duże problemy z paznokciami (ze względu na formaldehyd w składzie, nie wiedziałam że paznokcie/palce mogą tak nieziemsko boleć!).
O obydwu odżywkach radzę poczytać w internecie lub pooglądać testy na youtube
Nie polecam za to Eveline 8w1 - na początku może być wszystko ok, a po czasie można mieć duże problemy z paznokciami (ze względu na formaldehyd w składzie, nie wiedziałam że paznokcie/palce mogą tak nieziemsko boleć!).
O obydwu odżywkach radzę poczytać w internecie lub pooglądać testy na youtube
Z odżywkami Eveline radzę obchodzić się ostrożnie. Faktycznie na początek paznokcie robią się twarde, lepiej rosną a przede wszystkim ładnie wyglądają pomalowane tą odżywką.
Niestety zbyt długie używanie przynosi efekt odwrotny.
Nie jestem odosobniona w tym spostrzeżeniu niestety, paznokcie się strasznie rozdwajają, łamią, płytka po zmyciu odżywki jest brzydka, matowa a do tego skórki robią się twarde.
Nie wiem może źle stosowałam, za często ale mam bardzo zniszczone paznokcie i obecnie niczego nie stosuję i próbuję doprowadzić paznokcie do jako takiego wyglądu za pomocą natłuszczających kremów i oliwki.
Niestety zbyt długie używanie przynosi efekt odwrotny.
Nie jestem odosobniona w tym spostrzeżeniu niestety, paznokcie się strasznie rozdwajają, łamią, płytka po zmyciu odżywki jest brzydka, matowa a do tego skórki robią się twarde.
Nie wiem może źle stosowałam, za często ale mam bardzo zniszczone paznokcie i obecnie niczego nie stosuję i próbuję doprowadzić paznokcie do jako takiego wyglądu za pomocą natłuszczających kremów i oliwki.
Tu jest co nieco o tej odżywce http://www.srokao.pl/2014/08/szkodzac-pomagac.html
ja po tym jak przestałam regularnie zakładać hybrydę zauważyłam że moje paznokcie są w naprawdę kiepskim stanie potrzebowałam jakiejś dobrej odżywki, poszłam do drogerii i kupiłam odzywkę Sally Hansen Nail Rehab, stosuje ją już od miesiąca i jestem z niej bardzo zadowolona! Różnica kondycji paznokci była widoczna już po 2 tygodniach, a obecnie mam długie paznokcie z których jestem zadowolona, bo odżywka naprawdę odżywiła moje zniszczone, słabe i kruche paznokcie. Bardzo dobra konsystencja, która dobrze się rozprowadza, tworzy cienką warstwę na płytce paznokcia,który ładnie się prezentuje. Wygodne opakowanie oraz wygodny pędzelek do aplikacji to też dodatkowy plus.
jestem pewna że na miękkie i słabe paznokcie zadziała odżywka 8 w 1 eveline. Do tego warto też brać jakieś witaminy, skrzyp itp. żeby wzmocnić paznokcie też od wewnątrz. Co do odżywki to u mnie się świetnie sprawdziła i jest o niej mnóstwo pozytywnych opinii więc warto spróbować. Tym bardziej że kosztuje jakieś 10 złotych:)
no to prawda - najlepiej byloby chodzic co msc na paznokcie, ale raz - nie zawsze mamy na to jednak czas, a dwa - troche to kosztowne... ale sprawdzialm na sobie - duzo daje regularna pielegnacja - naprawde. no i oczywiscie dobre kosmetyki. jakies pol roku temu kupilam u swojej kosmetyczki przed wakacjami krem do stop z kerpro.pl no i od tego czasu w sumie jeszcze na pedicure nie bylam u niej. stopy sa gladkie, odzywione i w dobrym stanie
Jak masz słabe miękkie paznokcie to powinna ci pomóc utwardzająca odżywka z Eveline. To taka seria z diamentami ;) u mnie sprawdziła sie- paznokcie są mocniejsze, zdrowsze i przestały sie łamać, wcześniej były cienkie, a teraz grube, ładnie wyglądają. Od razu manicure zupełnie inaczej się prezentuje na takich pazurkach.
Kosmetyki Eveline mają kiepskie składy? Z twojego wpisu wynika, że testowalas tylko odżywkę z formaldehydem, więc chyba trochę za daleko posuniety wniosek :) mi ta odżywka pomogła w zapuszczeniu ładnych, zdrowych, twardych paznokci, przy czym stosowałam sie do zalecen producenta. Dzieki temu uniknelam skutkow ubocznych, ktore przewaznie zdarzaja sie osobom z alergiami albo nieczytającym uwaznie ulotki.
Najwidoczniej to ty nie przeczytałaś tej ulotki, skoro nie wiesz, co jest w składzie. Natomiast, idąc twoim tokiem rozumowania, wysnuwanie przypuszczenia, że to ja nie nie przeczytałam ulotki jest to " trochę za daleko posunięty wniosek". No chyba, że masz coś wspólnego z firmą Eveline. Każdy ma prawo do swojej opinii i ja tu taką wyraziłam:) Pozdrawiam serdecznie ( mimo złośliwego tonu twojej wypowiedzi:))
ja akurat odzywki z eveline sobie chwale, najbardziej taką w granatowym opakowaniu, paznokcie twarde jak diament. bo moją bolączką są pazurki tak miękkie, ze wyginaja sie w obie strony :/ po tej odzywce sa twardsze, nie lamia sie i moge je zapuscic na sensowna dlugosc. podraznien zadnych nie zauwazylam
Osobiście używam odżywek do paznokci Eveline i jestem bardzo zadowolona.
https://eveline.pl/paznokcie/pielegnacja-paznokci/odzywki-do-paznokci
https://eveline.pl/paznokcie/pielegnacja-paznokci/odzywki-do-paznokci
Do bardzo zniszczonych paznokci polecam odżywkę SOS od Eveline. W składzie jest wapń i kolagen, który odbudowuje paznokcie. Praowalam jakiś czas fizycznie i podczas pracy bardzo niszczyły mi się paznokcie... nie wiedziałam, jak je wzmocnić, koleżanka poradziła mi eveline i to był strzał w dziesiątkę
Potwierdzam, sama stosowałam i wiem jak było miesiąc temu, a jak jest teraz. To wyjątkowo prosta i tania metoda wzmacniania paznokci. Bez konieczności biegania do zakładu kosmetycznego, po którym nie było żadnych spektakularnych zmian. Mam wrażenie, że tylko wyciągneli ode mnie kasę. Biotebal wystarczy, by nawilżyć i wzmocnić.
Na moje pazurki dobrze działa bio-utwardzacz z Eveline. To nowinka, która obecnie w Rossmannie jest w promocji za ok. 11 zł :)Nie ukrywam, że zachęcił mnie skład, bo staram się w miarę możliwości sięgać po kosmetyki, które mają naturalne składniki. Tutaj jest tego sporo-olejki, skrzyp polny czy wyciągi z super foods. Myślę, że to przekłada się na efekty (pazurki mocne i twarde) oraz na brak podrażnień po nakładaniu odżywki.
a to masz to serum https://www.notino.pl/long-4-lashes/long-4-nails-serum-przyspieszajace-wzrost-do-paznokci/ czy lakier odżywczy?
Patrzyłaś na odżywki Eveline? Mają ich spory wybór, mi najbardzej podpasowalo total action i mam za sobą już kilka kuracji. Paznokcie za każdym razem szybko się odbudowują,a ja przynajmniej nie wydaję majątku na inne kosmetyki do nich, bo taka odżywka w zupełności im wystarcza, żeby zdrowo wyglądały.
Po tym jak nastraszyli mnie składnikiem rakotwórczym w odzywkach do paznokci przestałam ich stosować, moje paznokcie zaczęły rosnąć twarde i zdrowe gdy zaczęłam stosować msm w tabletkach , a zamiast odżywki mam już od ok. 5 miesiecy maść konopiafarmacja na wosku pszczelim i tym smaruję paznokcie i skórki, pięknie je nabłyszcza, a skórki tak miękną,że moge je bezproblemowo usunąć.
dostałam od siostry taką odżywkę i moim zdaniem paznokcie są mocniejsze, nie łamią mi się tak tragicznie jak dawniej https://claresa.pl/claresa-odzywka-do-paznokci-miekkich
A widzieli to - https://www.fryzomania.pl/valera-volumissima-prostownica-do-wlosow.html
To chyba już porządny sprzęt, prawda?
Ma sens wydawanie na to większej kwoty?
To chyba już porządny sprzęt, prawda?
Ma sens wydawanie na to większej kwoty?
Są specjalne odżywki dostępne w rossmanie itd, ważne tez jest odpowiednie piłowanie i niedopuszczenie do tzw. zastrzału https://aleksandrowlodzki24.pl/leczenie-zastrzalu-palca-szybkie-metody-domowe/