Widok

Sprzedawali podróbki, grozi im pięć lat

Opinie do artykułu: Sprzedawali podróbki, grozi im pięć lat.

Podrobione ubrania o wartości ponad 100 tys. zł przejęli policjanci i funkcjonariusze Służby Celnej w Gdańsku. Jest szansa, że po wyroku sądu trafią one do organizacji charytatywnych.

Na trop sklepu sprzedającego kurtki, bluzki, koszule, spodnie i inne ubrania z podrobionymi znakami towarowymi znanej światowej marki trafili policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Gospodarczą Komendy Miejskiej w Gdańsku, wspólnie z funkcjonariuszami pomorskiej Służby Celnej.

W ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

i ..

..oliwa ?

to jest 100tys wartosci rynkowej oryginalu

czy 100tys wartosci lumpeksu?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko nie N!

Popieram w 100% Ja też nie polecam butów New Balance, kupiłam synowi, chodził w nich dosłownie tylko do szkoły, a po dwóch miesiącach na czubku buta zrobiła się dziura. Oczywiście reklamacja i odwołanie nic nie dały, rzeczoznawca stwierdził uszkodzenie mechaniczne i koniec, został mi sąd. W końcu zaniosłam buty do szewca, on zakleił dziurę... a po tygodniu but pękł przy cholernie, tak więc odradzam kupno tych modnych N, ręce opadają!

Cholewce... Ach, piszę z telefonu.

Wszystko rozumiem, ale to, że za podróbkę ściga się z URZĘDU jest BANDYTYZMEM !!!

Powinno być ścigane tylko i wyłącznie z powództwa cywilnego !!!

Oh my naiwniacy Polacy ;)

Teraz pelno jest malych butikow ktore sprzedaja torebki, szale czy nawet buty z logo LV itp. Chociaz produkty te kolo LV , prady czy innych tam Chanel nawet nie staly ;) !!
Nie wspomne juz o torebkach mulberry ;) wiekszosc Polakow nawet loga tego nie rozpozna a kupa dziewczyn nosi torebki przypominajace oryginaly ;)
Co ciekawe butiki takie dzialaja legalnie na Fb, instagramie itp. a polki naiwniaczki potem w tych tureckich ciuszkach zatrzymywane sa przez celnikow np. na lotnisku w Oslo - pisze bo widzialam i niezle mnie to ubawilo ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Spilek to podróba Galluxa

Gdzie to można zgłosić?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

I dobrze

Wole kupić podróbę niż płacić krocie za żekomo oryginalny szsjs

Z tego samego powodu

Z tego samego powodu z którego Ty walcząc z dużą korporacją z powodu np zawyżonego rachunku musisz założyć im sprawę cywilną i sam toczyć boje natomiast w drugą stronę wielka korporacja ma sąd elektroniczny w Lublinie i może załatwić sprawę od ręki nawet bez Twojego udziału i po minimalnych kosztach. W tym kraju wszystko jest postawione na głowie.

a najlepsze jest to, że często takie podróbki szmat sa lepsze niż "oryginały" a d*pki za znaczek płacą

pozdrawiam frajerów

Naprawdę ktoś jeszcze płaci za znaczek?

Pomijając dzieciaki?

Bzdura

Tak samo możesz korzystać z e-sądu jako osoba fizyczna.

Na FB już piszą o jaką markę chodzi :)

Pozdrawiam wszystkich szczensliwych posiadaczy kurtek i spodni LEWIS'a :)
PS. napiszcie czy uwzględniają zwroty!

i handel obwozny

co to za sklep i jakie Janusze?

cala UE

zalatuje brudnym d*pskiem araba-nieroba

no to super jak kupiłeś podróbę za 8 kloca to ja już wolałbym ze tę kasę

kupić orginał CASIO który byłby zapewne 100 x lepszy ale jak ktoś chce jeżdzic mercedesem skaładanym w chinach to chulajdusza

producenci kierują się tą samą zasadą co złodzieje tylko odwrotnie

produkuje tanio sprzedaje drogo pod szyldem marki a złodziej sprzedaje taniej drogi produkt pod szyldem marki swojej znaczy tańszej

Brak info

Na fb
do góry