Widok
Stan deweloperski - chcę zmienić układ w łazience - jak się za to zabrać?
Witam,
kupiłam mieszkanie od dewelopera. Wszystkie rury oraz kaloryfer są już w łazience położone, tak jak zagospodarował to architekt dewelopera.
Mi ten układ nie odpowiada i bardzo chcę go zmienić, ale trochę mnie martwi, że rury są już położone, niektóre w ścianie (i wystają tylko przyłącza) a ściekowa jest już do połowy zalana betonem.
Czy takie zmiany (przemieszczanie przyłączy, kaloryfera) to droga impreza? Czy w ogóle jest to możliwe do zrealizowania?
Ile takie coś może kosztować i od czego w ogóle zacząć?
kupiłam mieszkanie od dewelopera. Wszystkie rury oraz kaloryfer są już w łazience położone, tak jak zagospodarował to architekt dewelopera.
Mi ten układ nie odpowiada i bardzo chcę go zmienić, ale trochę mnie martwi, że rury są już położone, niektóre w ścianie (i wystają tylko przyłącza) a ściekowa jest już do połowy zalana betonem.
Czy takie zmiany (przemieszczanie przyłączy, kaloryfera) to droga impreza? Czy w ogóle jest to możliwe do zrealizowania?
Ile takie coś może kosztować i od czego w ogóle zacząć?

...zaczaruj mnie.! Zabiorę i przemycę Twoją tajemnicę...
www.jbfotograf.coml - fotografia artystyczna, konkurencyjne ceny
Powiem tak - jestem kobietą i podczas remontu u mnie w mieszkaniu sama zmieniłam gdzie co ma być - to nic trudnego - wszystko jest do zrealizowania ;) a mój Mąż jedynie moje plany zrealizował :D kwestia tylko tego co się chce :D
aaaa i powiem tak... jak ktoś będzie robił to będzie dużo kosztować i zajmie fachowcowi trochę czasu - bo głupio brać od kogoś kupę kasy że kilka godz roboty ;) mój Mąż zrobił całą hydraulikę wg mojego widzimisię w łazience i kuchni w jeden dzień a hydraulicy którzy u nas byli mówili że tak z 3 dni ;P od razu zaznaczę mój Mąż pracuje w wykończeniówce - a to było Jego pierwsze spotkanie z hydrauliką ;D
aaaa i powiem tak... jak ktoś będzie robił to będzie dużo kosztować i zajmie fachowcowi trochę czasu - bo głupio brać od kogoś kupę kasy że kilka godz roboty ;) mój Mąż zrobił całą hydraulikę wg mojego widzimisię w łazience i kuchni w jeden dzień a hydraulicy którzy u nas byli mówili że tak z 3 dni ;P od razu zaznaczę mój Mąż pracuje w wykończeniówce - a to było Jego pierwsze spotkanie z hydrauliką ;D
No właśnie liczyłam na to, że tak jak mówisz "wszystko jest do zrealizowania", tylko martwią mnie koszty takich zmian. Niestety mój ukochany nie ma takich zdolności, także będziemy musieli się zdać na "fachowca" - o ile uda nam się na takiego trafić.
Czy ktoś mógłby mi polecić kogoś sprawdzonego, kto dobrze wykonuje swoją pracę i zna się na tym?
Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
Czy ktoś mógłby mi polecić kogoś sprawdzonego, kto dobrze wykonuje swoją pracę i zna się na tym?
Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
...zaczaruj mnie.! Zabiorę i przemycę Twoją tajemnicę...
Witam, z tego co widać na zdjęciu, nie powinno być żadnych problemów z przeróbkami, warto jednak to obejrzeć fizycznie. Jeśli byłaby Pani zainteresowana, proszę o kontakt, mam umiejętności i sprzęt do takich zadań, a cenowo myślę, że się dogadamy. Pozdrawiam
Mariusz Haska
mariusz.haska@gmail.com
883 517 067
Mariusz Haska
mariusz.haska@gmail.com
883 517 067