Widok
topgirl a ja czytałam dużo na temat testów owulacyjnych na różnych forach i niektóre kobietki pisały że robiły test 2-3 przed spodziewaną miesziączką i były dwie krechy. Potem się dowiedziały że są w ciąży. Test owulacyjny wykrywa hormon LH, który działa na podobnej zasadzie jak HCH i dlatego test owulacyjny tuż przed spodziewanym okresem może wykazać ciąże a normalny test ciążowy jeszcze tegbo nie wykryje. Pocztyajcie sobie na forach, naprawde są babeczki którym test owulacyjny wykazał ciążę....
stokrotka - narazie nie będę rozić bety żeby nic nie zapeszać i się nie nakręcać. Podchodzę do tego z dydtansem.... A jeżeli chodzi o te testy to albo ze mną coś nie tak albo z tymi testami. Od 23.09. robię codziennie o tej samej mniej więcej porze. Za każdym razem mam dwie krechy i to mocne i nie wiem co to oznacza. Cykle mam po 28 dni dzisiaj już 17 dzień cyklu a ja dalej albo przed owulacją albo nie wiem co jest.
Badania robiłam w piątek wszycho mam po środeczku, także chociaż wiem że z tej strony wporządku a tak kiedy mam czy miałam owulację to dalej nie wiem.... masakra
Badania robiłam w piątek wszycho mam po środeczku, także chociaż wiem że z tej strony wporządku a tak kiedy mam czy miałam owulację to dalej nie wiem.... masakra
dzieki dziewczyny..po wypalcie chyab sie wybiore na te badanie,choc 13 pazdziernika mam wizyte u gin to moze poprosze o skierowanie na badania..moze jakies sa bezplatne jak ma sie skierowanie?
monika jesli testu owu mialby pokazywac wczesna ciaze to jesli jestes..to mzoe zrob sobie tez badanie beta ?? ja dzisiaj bede robil drugi test owu i zobaczymy..a moze byc tak,ze teraz sa 2 kreski,jedna slbasza od drugiej..powiedzmy,ze przez 2-3 dni beda obie a potem tylko testowa? i bedzie to swiadczylo o tym,ze juz po owu??
monika jesli testu owu mialby pokazywac wczesna ciaze to jesli jestes..to mzoe zrob sobie tez badanie beta ?? ja dzisiaj bede robil drugi test owu i zobaczymy..a moze byc tak,ze teraz sa 2 kreski,jedna slbasza od drugiej..powiedzmy,ze przez 2-3 dni beda obie a potem tylko testowa? i bedzie to swiadczylo o tym,ze juz po owu??
A ja dzisiaj zrobiłam test owulacyjny - już 6 dzień i dalej dwie krechy ta testowa mocniejsza od kontrolnej - sama nie wiem czy dalej jestem przed owulacją czy może się coś udało - bo ponoć testy owulacyjne wskazują wczesną ciąże....... nie mam pojęcia jak interpretować te testy skoro codziennie wychodzi to samo :(
Zrobiłam wszystkie badania żeby zobaczyć czy jest ok - 11 idę do gin więc mam już jakiś zarys no i jak dostanę @ to będzie pytanie co dalej bo będzie 3 miesiąc starań... Wiem że to krótko dlatego powoli zaczynam sprawdzać inne rzeczy żeby potem mieć pewność że zrobiłam wszystko i przygotowałam się należycie :) Tymbadziej że w zeszłym roku miałam pute jajo płodowe, więc teraz dmucham na zimne żeby sytuacja taka już nie miała miejsca....
Badania można zrobić odpłatnie w każdym laboratorium. Ja jestem z Gdyni i w zeszły piątek robiłam badania w labroatorium za Szpitalem w Redłowie - ponoć jest tam taniej jak w Brusie.
Zrobiłam wszystkie hormony te najważniejszy przy staraniach o dzidzię :) tzn. prolaktyna, progesteron, TSH, Estriadol, FT3, FT4.
Z tego co pamiętam to prolaktyna i progesteron były po 30 zł, reszta po 15 zł
Ogólnie za wszystko zapłaciłam 140 zł - panie w rejestracji doradziły mi co mam zrobić jak się staram o dzidzię, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok.
Zrobiłam wszystkie hormony te najważniejszy przy staraniach o dzidzię :) tzn. prolaktyna, progesteron, TSH, Estriadol, FT3, FT4.
Z tego co pamiętam to prolaktyna i progesteron były po 30 zł, reszta po 15 zł
Ogólnie za wszystko zapłaciłam 140 zł - panie w rejestracji doradziły mi co mam zrobić jak się staram o dzidzię, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok.
stokrotka u mnie te kreski pojawialy sie i znikaly. mocniejsze slabsze. codziennie inaczej i niekoniecznie bylo tak ze z kazdym dniem coraz ciemniejsza. dlatego mowia, ze jesli obie nie sa tak samo mocne to nie ma owu. pewnie jestes jeszcze przed owu. na moich testach jest napisane, ze testowac tak dlugo az pokaza sie 2 kreski takie same.w poprzednim cyklu chyba 30dni z rzedu testowalam i nic :/