Widok

Starające się LIII

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
A więc..... oficjalnie potwierdzam !!Jestem w 7t5dc :):):):) Serduszko nasze kochane bije i Oby sie nic nie zmieniło.Przesyłam Wam Kochane dziewczyny pozytywne fluidki!! Trzeba wierzyć , że sie UDA !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Część z nas zna sie jeszcze z weselnika( w większosci nawet spotykałyśmy sie na żywo )- brałyśmy śluby w 2010 a czesc jest tu niestety dłużej... i za długo... ale mam nadzieje, ze niedługo tego wątku po prostu nie bedzie :)
stokrotka ja też mam nieregularne od...zawsze chociaż ostatnio było jakoś w miare 39-43 dniowe cykle.Ciężko było mi obliczyć owulke , ALEEEE zaczęłam bardziej obserwować siebie i swój organizm.
Założyłam konto na skarbku i tam zapisywałam to co działo sie z moim ciałem i powiem Tobie , że to działa. Mierzyłam temp. tylko na początku(ambitnie;) )później przestałam, ale obserwowałam np. śluz i wszelakie bóle. I takim oto sposobem m.in. po śluzie wiedziałam kiedy zacząć sie starać.już o bólu prawego jajnika w mniej więcej w 20tc nie wspomnę.
a co to jest ten skarbek?nie orientuje sie za bardzo... ja chyba tez zaczne obserowac moj sluz..a temperature mierzylas sobie w pochwie? zawsze o tej samej porze tak? zanim wstalas lozka czy pozniej?? zawsze rano?? przepraszam,ze tak pytam glupio ale nie wiem :-(
skarbek to jest forum gdzie możesz założyć sobie wykres cyklu, kartę ciąży, stworzyć album ze zdjęciami...jest bardzo wiele dziewczyn, które mają dość wiedzy, aby pomóc prowadzić obserwacje cyklu, podaję stronkę

http://www.skarbmamy.pl

ja mierzyłam waginalnie temperaturę, zawsze o tej samej porze rano przed wstaniem z łóżka
wlasnie mi lekarz tez zalecil mierzenie temperatury ale mi sie tak nie chce ledwo co rano zwlekam sie z lozka leń ze mnie i tyle ale obiecalam sobie ze jak teraz nie jestem w ciazy to od nastepnego cyklu sie zmobilizuje, a wogole to dzis niezle zawroty glowy mialam i stwierdzilam ze jak nie jestem w ciazy to ide do lekarza na leczenie ciazy urojonej:) bez przesady tyle co mam objawow to albo ciaza albo urojenie, pozdrawiam staraczki wieczorowa pora:)
A ja dostałam wczoraj @ :( dziewczynki, a możecie mi powiedziec jakie robiłyście badania przed zajściem w ciążę? leczę się od 3 lat na niedoczynnośc tarczycy, ale jak na razie wyniki TSH mam w normie. Jestem ciekawa jak to jest z tymi bdaniami...czy robią je wszyscy, tak jak ostatnio wokół się słyszy...
ja nie robiłam w ogóle badań przed ciażą, teraz też nie robię. Tylko cytologię, ale to trzeba co jakiś czas i tak
Ja robilam, gdzies tam wyzej napisałam :)

JA z kolei mierze w ustach , codziennie mniej wiecej o tej samej porze, przed wstaniem z łóżka :)
Agniuszka, Kruszyna, AgaB serdecznie Wam gratuluję:)))))
roli ja tez mam chyba urojona- nigdy mi sie tak nie chcialo spac- no poza ciaza z mikolajem. jestem tak zeczona, ze zyc nie moge, nie sprzatam, nie gotuje. ledwo sie ubieram i ogarniam mikolaja.do tego testy pozytywne a beta negatywna. zaczynam sie zastanawiac, czy w tym szpitalu powaznie podeszli do mojego problemu :/
Adziula szkoda, że nie możesz pójść do polskiego ginekologa...a jakbyś sobie kupiła test clearblue, który pokazuje który tydzień to ciąży?? ja tak sprawdzałam czy tygodnie na testach wzrastają, bo z betą w Irlandii też zwałka
adziula, dalej @ nie ma i testy pozytywne ???????????
dokladnie dziewczyny @ nie ma byc widac jak to mowi moj tata. Basieniak, clearblue mi akurat powiedzialo, ze nie jestem w ciazy :/ inne 4 firmy powiedzialy, ze jestem.

smieszy mnie juz cala ta sytuacja. musze sie do gp wybrac.

faktycznie szkoda wielka, ze nie moge isc do polskiego gina. kolezanka mi powiedziala, ze niestety kolo 150 funtow bym potrzebowala, a mi niestety tyle akurat bank zabral z konta, nie pozostawiajac zadnej kasy ;( pozostaje mi liczyc na panstwowa sluzbe zdrowia
no mi właśnie test clearblue uświadomił poronienie, pierwszy wyszedł pozytywny, ale po 2 tygodniach już negatyw:( Szkoda Adziula, bo mam wrażenie, że Wasza państwowa służba zdrowia to identycznie prawie jak irlandzka, choć wydaje mi się, że u Was ciut lepiej jest....a może byś była w stanie załatwić sobie luteinę - jest ona stosowana również na wywołanie okresu, a w razie ciąży ją podtrzymuje
Adziula, idz do gp, i powinien wywlac ci okres, wlasnie ta lueina, ktora jakby co podtrzymuje ciaze...
czy twoj gp to kobieta i do tego hinduska? bo moj to facet i od razu zlecenie wielkich badan, skierowan itp, clearblue mi zawsze pokazywal ok, choc z ciaza n.2 zorbilam dosc pozno, i nie meiscilam sie w tyg, wiec stwierdzono , ze ciaza jest na pewno powyzej 5 tygodnia...w najgorszym wypadku zmien gp...
luteine miala mi kolezanka z pl zaltwic, ale wczesniej to chyba do gp pojde. jak sie uda to nawet jutro sie zapisze, o ile nie dostane do jutra @ bo jakos mnie tak jajnik pobolewa. moj lekarz to ciapaty, ale facet. calkiem spoko. u mnie w przychodni jest kilku lekarzy, wiec moge zapisac sie do kogo chce. ale ten mi narazie najbardziej podpasowal. zobaczymy co jutro powie.

Izulucha juz pewnie milion razy pytalam, ale nie pamietam- w jakiej czesc londynu mieszkasz?
adziula, trzymam za ciebie kciuki i mam nadzieje ze w koncu sie wszystko wyjasni, ja nienawidze londynskiej sluzby zdrowia NIENAWIDZE
u mnie przylazła@ wredota.
ale jestem dziś zła.
Asiunia..jak nie udalo sie to moze w tym nowym cyklu wyjdzie..:-)
wiem,ze pewnie jestes rozczarowana..ale pomysl,ze takie czerwcowe dzieciatko tez bedzie fajne i kochaniutkie:-))
oj, stokrotka, ja nawet nie jestem rozczarowana, bo po 2 latach mi, że tak powiem, trochę "zcodzienniało".
już przestałam mierzyć temperaturę, stosowac testy owu, bo to spowodowało, że kochaliśmy się tylko z musu, bo dni płodne lub czas owu. a teraz baaaardzo powoli wraca do normy cieszenie się małżeństwem i seksem.
a zła jestem... bo tak ! ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

do góry