Widok

Starające się LIII

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
A więc..... oficjalnie potwierdzam !!Jestem w 7t5dc :):):):) Serduszko nasze kochane bije i Oby sie nic nie zmieniło.Przesyłam Wam Kochane dziewczyny pozytywne fluidki!! Trzeba wierzyć , że sie UDA !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w pierwszej ciąży wogóle się nie skupiałam na niczym - odstawiłam tabletki pół roku wcześniej - jeden miesiąc bez gumki i zaszłam... Potem prawie rok z gumką i mówię już czas a tu nic... to dopiero są 2 misiące ale jak się chce to pupa to przyjdzie w najmniej nieoczekiwanym momencie także będziemy się starać dalej - jestem dobrej myśłi :)
na pewno... nie nakręcaj się... staracie się króciutko, więc nie ma co panikować...
Dziewczyny, mam pytanie do osób mierzących temperaturkę, czy przy regularnych cyklach trwających 27-29 dni, spadek temperatury w 28 dniu wyklucza ciążę? Owulacja była koło 16 dnia, potem temperatura oscylowała w okolicach 37-36,9 a 28 dnia spadła do 36.6. Test ciążowy niestety jedna kreska. Staramy się drugi cykl.
Aga
jeśli spadek jest w okolice niższych temepratur, to niestety tak - generalnie spadek temperatury zwiastuje nam nadchodzącą @
U Ciebie jest znaczący spadek
Czy ilość dni od wzrostu do @ jest więcej niż 10? To faza lutealna i ważne jest, by miała co najmniej te 11-12 dni - tak by zarodek miał czas się zagnieździć i wysłać sygnał przed rozpoczęciem przygotowań do @

Dziewczyny - zdrowa para bez paniki może starać się nawet pół roku...
Oczywiście, fajnie jest się monitorować - czy są owulacje, czy faza lutealna jest wystarczająco długa...
U mnie zazwyczaj ilość dni od wzrostu do @ jest 13-14, więc typowy cykl. Dziś wypada 13-sty dzień po skoku i pozytywnym teście owulacyjnym i taki spadek temp. Szkoda, bo myślałam że się uda a teraz czekam na @...
zapewne tempka zapowiada @
no i co, i d..a ze tak powiem. lekarz kazal mi czekac jeszcze 6 tygodni zanim cokolwiek mi przepisze. powiedzial, ze to normalne ze kobieta nie ma @ nawet do 4mcy. powiedzial, ze moze dac mi cos na krwawieniem ale to nie znaczy ze powroci plodnosc. mam tylko skierowanie na badania krwi. a zlota rado mojego gp bylo, zeby sie troche odchudzic, bo przy spadku wagi zawsze pojawia sie okres.

ziolka nie pomagaja, nie mam dostepu do luteiny, nikt nie moze mi jej z polski przyslac to nie pozostaje mi nic innego jak czekanie i modlenie sie o @. a zaraz minie rok jak sie starmy ;(
adziula, a nie znajdziesz u siebie polskiego ginekologa???chcesz tak bez sensu czekać?
6 tygodni to bardzo długo, a wg mnie to nie jest normalne, że nie ma tak długo okresu, powinna być określona przyczyna tego...GP na wyspach to tragedia, a może byś znalazła polskiego GP, może on inaczej by spojrzał na Twoją sprawę
Adziula, jaka masakra :///

A ja odebrałam wyniki i wsio mam ok :) szczegóły na skarbku
Adziula, dobrze ze Ci paracetamolu nie przepisali:) zloty srodek na wszystko:) a tak powaznie to bedziesz czekac te 6 tyg czy moze jednak polski gin? kurcze mam nadzieje ze wszystko sie wyjasni bo niepotrzebne stresy tylko masz
a tak na marginesie to jednak powinnam sie leczyc na ciaze urojona:) bo dzis wstretna@ przyszla a naprawde mialam tyle objawow na to ze nie przyjdzie ze hohoho, strzeli mnie cos dzis mowie wam
na twoim miejscy zmienilabym gp, bo nie otrz.pomocy, i ps.to nie jest normalne 4 miesiace nie miec okresu itp...
sama nei wiem co mam robic, polski ginekolog to straszny wydatek, a tych mam ostatnio az zanadto. ale chyba wlasnie jedna z forumek przyszla mi z pomoca i bede miala moze niedlugo magiczna luteine :)

a co do gp powiedzial mi, ze jesli w ciagu tych 6 tygodni nie dostane @ to wtedy wysle mnie na szczegolowe badania, szkoda ze nie pomyslal, ze to 2 miesiace w plecy jesli chodzi o starania.

nie wiem czy pisalam wczesniej (paracetamolu mi naszczescie nie dal), ale powiedzial, ze jesli chce przywrocic sobie okres to powinnam zgubic kilka kg. na moja odpowiedz, ze schudlam w ostatni czasie az 8kg powiedzial, ze dobrze i mam dalej. ha, ciekawe jak dlugo, az wiorek ze mnie zostanie chyba :)
No to dobrze Adziula , moze sie uda :)

A u mnie brak jakichkolwiek objawów... oprocz tych skurczy w prawej łydce i bolących cycków...
no ja do polskich ginekologow nie mam zaufania, tak samo jak do pediatrow...
wez ta luteinke, ale zastanow sie nad zmiana gp, nie jest to trudne itp...
w moim przypadku gdyby nie było mojej polskiej ginki w Dublinie to chyba z tymi GP i lekarzami w szpitalu nie przetrwałabym ciąży
czesc Dziewczyny..wlasnie sie dowiedzialam,ze moja kolezanka bedaca w 22 tyg ciazy..urodzila przedwczesnie matrwa dziewczynke..jestem strasznie przygnebiona:((( nic nie wskazywalo na to,ze cos niedobrego sie dzieje..na poczatku wrzesnia trafila do szpitala bo krawila..
jak mi zle z tym..:((( a tak dlugo sie starali..ponad 3 lata..:(( jakie to niesprawiedliwe..nie wiem co jej powiedziec jak sie spotkamy:((
straszne są takie historie... ostatnio mi kolezanka opowiadała podobną, tylko babka urodziła w 8 mc-u martwe dzieciątko :( tez sie długo o nie starali...

Akamara, gdzie jestes?? Co z Tobą ??
Ale trzeba też patrzeć pozytywnie, że bywa inaczej: Moja znajoma urodziła bliźnięta co do dnia 12 tygodni za wcześnie. Jedno ważyło 850g, drugie 900. I co? W tej chwili są świetnymi, prawie trzyletnimi dzieciakami i jedynym efektem przedwczesnego porodu jest to, że oboje noszą okularki, co u wcześniaków się zdarza dość często.

Nie stresować tu "ciężarówek"! :-D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

do góry