Widok

Starające się LIII

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
A więc..... oficjalnie potwierdzam !!Jestem w 7t5dc :):):):) Serduszko nasze kochane bije i Oby sie nic nie zmieniło.Przesyłam Wam Kochane dziewczyny pozytywne fluidki!! Trzeba wierzyć , że sie UDA !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
lulu a czy Ty obserwujesz swoj cykl wogole? mierzysz tempke, robisz testy owu itd?
moze zacznij od tego, przeciez nie od razu to musi znaczyc ze jest cos nie tak, mzoe po prostu teraz Twoje cykle po ciazy tez sa inne i tyle?
zawsze miałam regularnie@, obserwacje cyklu zaczełam razem ze staraniami, teraz nawet na jakiejs stronce prowadze co tu dziewczyny polecały...
Dziewczyny, mam pytanie z innej beczki, jak to jest z tym mitem nogi do góry po stosunku...? Czy faktycznie przy staraniu jest to wskazane i coś pomaga?Orientujecie się?
z tymi nogami to nie jest zaden mit tylko taki wspomagacz maly :)
pamietam, ze mi nawet gin o tym mowil ;)
aczkowleik oczywiscie to nie znaczy, ze jesli nie rtzymasz w gorze nog po stosunku to nie zajdziesz w ciaze :D ja zaszlam nie trzymajac
nogi to nogi, ale to chodzi głównie żeby miednicę mieć wyżej
a my..jakos sie nie staramy chyba..mielismy w ost. 2 tyg nawal pracy w domu bo remont byl i maz jak wychodzil z remonowanej sypialni to szedl sie kapac i spac od razu..wiec cicho sza..dzisiaj mam 15dc..jak ma sie niereguralne @ to ciezko wcelowac w owu..ale coz..
wmawiam sobie,ze przeciez dopiero zaczynamy starania..nic sie nie dzieje poki co...
tylko jakos tak..smutno mi sie robi jak sie dowiaduje,ze kolejna kuzynka,czy sasiadka jest w ciazy..i juz zaczely sie pyt. do nas a wy kiedy? co nie wiecie jak to sie robi..moze pokazac? trzeba bylo lapac tego bociana za nogi jak jeszcze byl:(
ja tez nie trzymalam i zaszam, ale moze teraz pomoze :) smiac mi sie chce jak maz do mnie mowi po " no to chop, pupka do gory, zeby nic nie ucieklo.

tripka, bedziemy razem swietowac, tez jestesmy z 27, i tez bede sama (chociaz na noc maz do domu wroci), ale marzy mi sie taka rocznica, gdzies wyjechac, byc sam na sam jakies male swietowanie. a nie taki dzien jak codzien :/
lulu moim zdaniem dobrze by było zbadać hormony, bo po ciąży coś mogło się rozregulować, zrobić również cytologie
lulu, sprawdz sobie progesteron, ale przed i po owulacji, czy jest na tyle wysoki, zeby ciaze utrzymac, bo za niski progesteron spowoduje , ze ciaza sie nie utrzymuje itp. tj pisalam jest to b.czeste po ciazach i pologach itp
no i nie miej cisnienia, psychika tez robi swoje, wszystkie wspomagacze sa mile widziane ;-)
3mam kciuki za was i za kazda z osobna...
Strokrotka, nie załamuj sie, zacznij sobie mierzyc temp zeby wiedziec kiedy jest owu i wtedy celujcie :) przy nieregularnych cyklach jest to baardzo pomocne :)
hm..powiem Tobie,ze przeraza mnie to..to mierzenie temp....wiem..to jest bardzo pomocne..ale trzeba byc systematycznym..wrr..a mi tak bardzo daleko do idealu..ehh..no ale od nastepnego cyklu bede mierzyla..bo chyba nie mozna zaczac od polowy co?:P
mozna, ale ma to mniejszy sens ;) ale mozesz sie zaczac przezwyczajać ;) proboj sobie, obserwuj śluz i szyjke ( chociaz ja tego nie robiłam- szyjki )
a ja od dziś zaczynam nastepne starania...:) ale jakoś na luzie do tego podchodzę...
marynial, to 3mam kciuki by sie Wam udalo:-))

my chyba dopiero zaczniemy jak sie wszystko w domu uspokoi..i oboje bedziemy mniej zmeczeni i zestresowani:((
Dziewczyny moze cos podpowiecie ?

po poronieniu mam teraz tak, ze na kilka dni przed @ mam takie jakies plamienie-brudzenie ze tak powiem, nigdy wczesniej tego nie mialam :/
a dzis juz mi sie tez pojawilo a w zasadzie to jest dopiero 15dc...nie biore jeszcze zadnych lekow, progesteronu jeszcze nie badalam bo czekam do 22dc, tyle co mi wyszlo to, ze znow mam prl za wysoka no ale przed ciaza tez mialam a tego nie bylo
czy ktoras z Was ma lub miala podobnie lub wiecie czym to moze byc spowodowane?
na poczatku pazdziernika mam wizyte u ginki no ale to jeszcze troche czasu i tak sie zastanawiam
tripgirl ja miałam tak samo, jak zbadałam progesteron w 21dc to wynik był już zakłamany, bo byłam w ciąży o czym nie wiedziałam jeszcze...może być to niedomoga lutealna czyli w drugiej fazie cyklu po owulce za mało progesteronu...dobrze robisz chcąc zbadać progesteron i z tym wynikiem do ginki, mi się przy tym problemie udało zajść w ciążę choć na początku musiałam brać progesteron

Lekarze mówią, żeby badać progesteron między 19 a 21 dc, a jedna lekarka powiedziała mi, że najlepiej 21dc gdyż wtedy jest najwyższy skok progesteronu - na ile w tym prawdy nie wiem
ja przed poronieniem badalam progesteron zawsze 19-21 dc aczkolwiek teraz mam tak zwichrowany cykl bo po 1 jest dluzszy i trwa ok 34 dni a poza tym przez te plameinia-brudzenia nie wiem od kiedy mam liczyc poczatek cyklu, no mowie Ci masakra :)
sie wtrace - Tripka a moze to plamienie w 15dc to plamienie owulacyjne? podobno niektorzy tak maja choc mi akurat nigdy sie to nie zdazylo.
Co do progesteronu to mi gin kiedys kazal zbadac dokladnie 22 dnia cyklu.
ja miałam plamienie po owulce jak również cholerne plamienia przed @, które czasami ciągnęły się od 15dc i jest to duża różnica...plamienie owulacyjne to śladowe ilości, a takie plamienia nie wiadomo z czego są mocniejsze, u mnie czasami dochodziło nawet do krwawień:((( masakra

Ginekolodzy radzili mi również aby na samym początku cyklu zrobić usg, aby sprawdzić czy np nie ma żadnego polipa, który może powodować takie plamienia, u mnie polipa nie było, ale w 8dc miałam endo już 14 mm i lekarz starej daty od razu chciał, aby szła na skrobankę tego endo, bo wg niego to było powodem plamień, jednak się nie zdecydowałam i w tym samym cyklu byłam w ciąży, teraz po porodzie zobaczę jakie cykle będę miała...tripgril ja również poroniłam, ale te plamienia miałam przed jak i po poronieniu

Moim zdaniem jak masz zbadaną prolaktynę i zrobisz progesteron - z wynikami udaj się do ginekologa i zobaczymy co on wymyśli...możesz wspomnieć o usg odnośnie polipa, może jeszcze inne hormony będzie chciał, abyś zbadała, albo dostaniesz coś w stylu sztucznego progesteronu
Tripka licz 1 dzień cyklu od krwawienia, nie od plamienia - wiem, że to ciężko, bo ja czasami parę razy zmieniałam datę początku cyklu, bo nie rozkręcało się w krwawienie...wiem jakie to jest uciążliwe:/ mi namieszały tak tabletki anty grrrrrrrr

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

do góry