Widok

Starające się LIII

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
A więc..... oficjalnie potwierdzam !!Jestem w 7t5dc :):):):) Serduszko nasze kochane bije i Oby sie nic nie zmieniło.Przesyłam Wam Kochane dziewczyny pozytywne fluidki!! Trzeba wierzyć , że sie UDA !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no dobra zobaczymy czy jutro sie jeszcze bedzie dzialo, jesli nie to moze okoloowulacyjne, zobacze etz czy sie pojawia blizej @ tak jak w poprzednich cyklach..
faktycznie czlowiek jest czysto glupi przez to wszystko ;)

przed poronieniem nigdy zadnych pamien nie mialam a teraz widac organizm fiksuje, zrobie progesteron w 18tym albo 21szym dc i pojde z tym wszystkim do giki, zobaczymy co ona powie

pomijam juz starania jak nie wim co sie dzieje w moim organizmie ale chodzi mi o sam fakt, ze caly cykl jest po wariacku..
Mam pytanie do Was Forumki, Mam regularne cykle 28 dni i zawsze owulacja koło 14-16 dnia. Dziś mam 7dc i zauważyłam płodny śluz-przeźroczysty ciągnący na 5 cm, nigdy wcześniej tak nie miałam...Mierzę również temperaturę i żadnego skoku nie ma...
Zazwyczaj mam problemy, żeby w ogóle wystąpił płodny śluz, i od miesiąca piję siemie lniane + wiesiołka. Czy możliwe aby wiesiołek i siemie miało wpływ, że widzę teraz płodny śluz? czy może to świadczyć o jakiejś anomalii i będę mieć owulację szybciej?
Aga siemie lniane i wiesiołek właśnie stosuje się w celu polepszenia śluzu płodnego więc to może być przyczyna wystąpienia tak szybko go, a skoku jeszcze nie ma, gdyż jest on zauważalny po owulce a nie przed... jak również może to być także wcześniejsza owulacja, ale to na tym etapie jedynie monitoring by Ci potwierdził...myślę, że warto już zacząć przytulanki, jest to dobry śluz, aby plemniczki dotarły na miejsce ... Aga wiesiołek tylko do owulki bierzesz, bo po się nie powinno...a skąd wiesz, że zawsze masz owulkę 14-16 dc?
Zawsze robię testy owulacyjne, i mierzę temperaturę + od czasu do czasu monitoring i testy owulacyjne wychodza pozytywnie 15,16 lub 17 dnia cyklu i mniej więcej pokrywają się ze skokiem
no to zapewne tak zadziały na Ciebie wspomagacze, ja brałam tylko wiesiołek i też widziałam poprawę, ale nie aż taką:)
dziewczyny, ja od jutra zaczynam mierzyc temp czyli to bedzie 10dc i jak zauwaze ze mam owulke? nie rozumiem zbytnio kiedy wystepuje owulka:( przed , po czy w czasie wzrostu temp? HELP (ale laik ze mnie az wstyd)
Też mam pytanie do osób, które się znają na mierzeniu temp. Mierzę temp już od pół roku i zazwyczaj cykle wyglądały podobnie, ale w tym cyklu stało się coś dziwnego. Tak jak pisałam wam wczoraj zauważyłam płodny śluz, a dziś jest skok temperatury-9dc, Moje temp w tym cyklu 1-dc 36,8 ; 2-dc 36,65 ; 3-dc 36,60 ; 4-dc 36,65 ; 5-dc 36,60 ; 6-dc 36,37 ;7dc 36,48 ; 8dc 36,50 ; 9dc 36,80
Czy może być to już skok owulacyjny 7 dni przed czasem? Ostatnie 6-7 miesięcy owulacja w tym samym czasie w środku cyklu 28-dniowego. Czy taki skok nie musi oznaczać owulacji?
Hej u mnie zbliżającą owulkę zapowiadał śluz i otwierająca się szyjka, a skok tempki był zawsze po owulce i wtedy tempka została wyżej do @, a ostatnim razem została na dłużej;)

Aga ja w tym ostatnim cyklu też się zdziwiłam, bo owulacja była już 8dc, zapewne około 10dc pękł pęcherzyk, a skok miałam dopiero 12dc...również cykle 28-dniowe

W Twoim przypadku myślę, że trzeba poczekać na jutrzejszy pomiar...czasami na podwyższenie tempki mają wpływ różne czynniki...a śluz zmienia się?
Hej właśnie śluzu dziś nie ma, jest tylko odczucie mokrości i naoliwienia...więc dziwna sprawa, test owulacyjny zrobiony dziś negatywny
a ja mam tez glupie moze pytanie..czy testy owulacyjne robi sie przy reguralnych czy niereguralnych cyklach? bo ja bym chciala mniej wiecej wiedziec kiedy mam owu..czy taki test mi pomoze?
mozesz robic i przy tych i przy tych :) tylko przy nieregularnych pewnie zużyjesz ich wiecej ;)
Moze pomoc ale nie musi, mi niestety nie pokazały owu, a wiem, ze była natomiast niektórym dziewczynom pomogły :) Nawet te same co ja mam :)

Tzn jakby co, chętnie sprzedam je dalej ;) ( mam od gosik_sz )
a po ile one tak sa? mniej wiecej pytam..bo jak nie jestem z 3miasta wiec jakby co to jeszcze koszta wysylki.. nie wiem czy nie taniej mi bedzie isc do apteki i kupic na miejscu.. bo sa dostepne bez recpety tak?
mozesz sobie zamówic z allegro tam jest wybór i dosyc tanio jak weźmiesz więcej sztuk. Ja też właśnie o tym myśle...
hop hop !!!!
hop:)
ale spadamy dziewczyny.

albo jest u nas wysyp ciezarowek, albo cisza jak makiem zasial.

u mnie 3 dzien na luteinie, takze nic ciekawego sie narazie nie dzieje.

a jak tam u was? jakies testowania sie szykuja u kogos?
u mnie 24dc więc w sumie czekam...

w zasadzie to nie wiem co mam myśleć po zawsze ok 6-7 dni przed @ bolą m nie piersi a w tym cyklu nic :( nie wiem o co kaman :( wczoraj sie niespecjalnie czułam, ogólnie to nie mierze tempki ale wczoraj i dzis sobie zmierzyłam - mam 36,84 i 36,93 i zaczełam sobie wkręcać że może w koncu się udało ale pewnie jak zwykle nic z tego :( pewnie szykuje mi się jakieś przeziębienie :(
Witajcie Dziewczyny! Jednak postanowiłam do Was wrócić. W zeszłym miesiącu (19 sierpnia) zrobiłam test i w końcu zobaczyłam upragnione II kreski, od razu pojechałam na Betę i wynik był 20,4. Już wtedy czułam, że coś jest nie tak, ale jeszcze łudziłam się, że może to bardzo wczesna ciąża. Za dwa dni powtórzyłam Betę i wzrosła jedynie do 21,8. Nie miałam już złudzeń:( 26.08 dostałam obfity okres i niestety poroniłam.
Jestem pod stałą kontrolą u dr. Olszewskiej, która od razu 5 dc wprowadziła mi clo i miałam monitoring. Owulacja była co potwierdziło usg. Zaraz po owu zaczęłam brać luteinę i czekam...nie wiem co będzie ale 27.09 (moje urodzinki) mam zrobić test i od jego wyniku będzie zależeć czy mam nadal brać luteinę czy odstawić. Jeśli przyjdzie @ to od przyszłego cyklu zaczynam podwójną dawkę z clo i kolejne monitorowanie. Tyle u mnie, chciałam żebyście były na bieżąco. Pozdrawiam i miłego dnia życzę:)
przykro mi, ale 3mam kciuki żeby teraz się udało :)))
LG, po dwóch temp cięzko powiedzieć :) Szkoda, ze nie mierzysz regularnie :(
Nie mniej jednak mocno trzymam za Ciebie kciuki !!! :) kiedy planowo @ ??

Kobritta, bardzo mi przykro, ale mam nadzieje, ze teraz sie uda :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

do góry