Widok
no dobra zobaczymy czy jutro sie jeszcze bedzie dzialo, jesli nie to moze okoloowulacyjne, zobacze etz czy sie pojawia blizej @ tak jak w poprzednich cyklach..
faktycznie czlowiek jest czysto glupi przez to wszystko ;)
przed poronieniem nigdy zadnych pamien nie mialam a teraz widac organizm fiksuje, zrobie progesteron w 18tym albo 21szym dc i pojde z tym wszystkim do giki, zobaczymy co ona powie
pomijam juz starania jak nie wim co sie dzieje w moim organizmie ale chodzi mi o sam fakt, ze caly cykl jest po wariacku..
faktycznie czlowiek jest czysto glupi przez to wszystko ;)
przed poronieniem nigdy zadnych pamien nie mialam a teraz widac organizm fiksuje, zrobie progesteron w 18tym albo 21szym dc i pojde z tym wszystkim do giki, zobaczymy co ona powie
pomijam juz starania jak nie wim co sie dzieje w moim organizmie ale chodzi mi o sam fakt, ze caly cykl jest po wariacku..
Mam pytanie do Was Forumki, Mam regularne cykle 28 dni i zawsze owulacja koło 14-16 dnia. Dziś mam 7dc i zauważyłam płodny śluz-przeźroczysty ciągnący na 5 cm, nigdy wcześniej tak nie miałam...Mierzę również temperaturę i żadnego skoku nie ma...
Zazwyczaj mam problemy, żeby w ogóle wystąpił płodny śluz, i od miesiąca piję siemie lniane + wiesiołka. Czy możliwe aby wiesiołek i siemie miało wpływ, że widzę teraz płodny śluz? czy może to świadczyć o jakiejś anomalii i będę mieć owulację szybciej?
Zazwyczaj mam problemy, żeby w ogóle wystąpił płodny śluz, i od miesiąca piję siemie lniane + wiesiołka. Czy możliwe aby wiesiołek i siemie miało wpływ, że widzę teraz płodny śluz? czy może to świadczyć o jakiejś anomalii i będę mieć owulację szybciej?
Aga siemie lniane i wiesiołek właśnie stosuje się w celu polepszenia śluzu płodnego więc to może być przyczyna wystąpienia tak szybko go, a skoku jeszcze nie ma, gdyż jest on zauważalny po owulce a nie przed... jak również może to być także wcześniejsza owulacja, ale to na tym etapie jedynie monitoring by Ci potwierdził...myślę, że warto już zacząć przytulanki, jest to dobry śluz, aby plemniczki dotarły na miejsce ... Aga wiesiołek tylko do owulki bierzesz, bo po się nie powinno...a skąd wiesz, że zawsze masz owulkę 14-16 dc?
Też mam pytanie do osób, które się znają na mierzeniu temp. Mierzę temp już od pół roku i zazwyczaj cykle wyglądały podobnie, ale w tym cyklu stało się coś dziwnego. Tak jak pisałam wam wczoraj zauważyłam płodny śluz, a dziś jest skok temperatury-9dc, Moje temp w tym cyklu 1-dc 36,8 ; 2-dc 36,65 ; 3-dc 36,60 ; 4-dc 36,65 ; 5-dc 36,60 ; 6-dc 36,37 ;7dc 36,48 ; 8dc 36,50 ; 9dc 36,80
Czy może być to już skok owulacyjny 7 dni przed czasem? Ostatnie 6-7 miesięcy owulacja w tym samym czasie w środku cyklu 28-dniowego. Czy taki skok nie musi oznaczać owulacji?
Czy może być to już skok owulacyjny 7 dni przed czasem? Ostatnie 6-7 miesięcy owulacja w tym samym czasie w środku cyklu 28-dniowego. Czy taki skok nie musi oznaczać owulacji?
Hej u mnie zbliżającą owulkę zapowiadał śluz i otwierająca się szyjka, a skok tempki był zawsze po owulce i wtedy tempka została wyżej do @, a ostatnim razem została na dłużej;)
Aga ja w tym ostatnim cyklu też się zdziwiłam, bo owulacja była już 8dc, zapewne około 10dc pękł pęcherzyk, a skok miałam dopiero 12dc...również cykle 28-dniowe
W Twoim przypadku myślę, że trzeba poczekać na jutrzejszy pomiar...czasami na podwyższenie tempki mają wpływ różne czynniki...a śluz zmienia się?
Aga ja w tym ostatnim cyklu też się zdziwiłam, bo owulacja była już 8dc, zapewne około 10dc pękł pęcherzyk, a skok miałam dopiero 12dc...również cykle 28-dniowe
W Twoim przypadku myślę, że trzeba poczekać na jutrzejszy pomiar...czasami na podwyższenie tempki mają wpływ różne czynniki...a śluz zmienia się?
u mnie 24dc więc w sumie czekam...
w zasadzie to nie wiem co mam myśleć po zawsze ok 6-7 dni przed @ bolą m nie piersi a w tym cyklu nic :( nie wiem o co kaman :( wczoraj sie niespecjalnie czułam, ogólnie to nie mierze tempki ale wczoraj i dzis sobie zmierzyłam - mam 36,84 i 36,93 i zaczełam sobie wkręcać że może w koncu się udało ale pewnie jak zwykle nic z tego :( pewnie szykuje mi się jakieś przeziębienie :(
w zasadzie to nie wiem co mam myśleć po zawsze ok 6-7 dni przed @ bolą m nie piersi a w tym cyklu nic :( nie wiem o co kaman :( wczoraj sie niespecjalnie czułam, ogólnie to nie mierze tempki ale wczoraj i dzis sobie zmierzyłam - mam 36,84 i 36,93 i zaczełam sobie wkręcać że może w koncu się udało ale pewnie jak zwykle nic z tego :( pewnie szykuje mi się jakieś przeziębienie :(
Witajcie Dziewczyny! Jednak postanowiłam do Was wrócić. W zeszłym miesiącu (19 sierpnia) zrobiłam test i w końcu zobaczyłam upragnione II kreski, od razu pojechałam na Betę i wynik był 20,4. Już wtedy czułam, że coś jest nie tak, ale jeszcze łudziłam się, że może to bardzo wczesna ciąża. Za dwa dni powtórzyłam Betę i wzrosła jedynie do 21,8. Nie miałam już złudzeń:( 26.08 dostałam obfity okres i niestety poroniłam.
Jestem pod stałą kontrolą u dr. Olszewskiej, która od razu 5 dc wprowadziła mi clo i miałam monitoring. Owulacja była co potwierdziło usg. Zaraz po owu zaczęłam brać luteinę i czekam...nie wiem co będzie ale 27.09 (moje urodzinki) mam zrobić test i od jego wyniku będzie zależeć czy mam nadal brać luteinę czy odstawić. Jeśli przyjdzie @ to od przyszłego cyklu zaczynam podwójną dawkę z clo i kolejne monitorowanie. Tyle u mnie, chciałam żebyście były na bieżąco. Pozdrawiam i miłego dnia życzę:)
Jestem pod stałą kontrolą u dr. Olszewskiej, która od razu 5 dc wprowadziła mi clo i miałam monitoring. Owulacja była co potwierdziło usg. Zaraz po owu zaczęłam brać luteinę i czekam...nie wiem co będzie ale 27.09 (moje urodzinki) mam zrobić test i od jego wyniku będzie zależeć czy mam nadal brać luteinę czy odstawić. Jeśli przyjdzie @ to od przyszłego cyklu zaczynam podwójną dawkę z clo i kolejne monitorowanie. Tyle u mnie, chciałam żebyście były na bieżąco. Pozdrawiam i miłego dnia życzę:)