Widok

Stawka za wywóz odpadów ustalona

pojawiła się w końcu decyzja co do opłaty za śmieci - 43 zł- ryczałt,
oczywiście do momentu podpisania nowej ustawy przez Prezydenta,
bo wtedy to pewnie się zmieni...
http://www.zukowo.pl/aktualnosc-2090-Chwilowa_uchwala_smieciowa.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
i co czy jedna osoba czy 10 beda wszyscy placic to samo to jawny bandytyzm co za polityka dranstwo ci nasi radni sa nic nie warci niepojete kto nami rzadzi w gminie kogo my wybieramy ta ustawe powinno podac sie pod trybunal nie nasz ale do strasburga doja nas ile sie da tak byle duren by rzadzi prosze o liste kto glosowal za z ta ustawa
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja z gory przepraszam za pytanie, byc moze glupie, ale jestem nową mieszkanką Banina i czy ta stawka 40 kilku zl jest za miesiac? czy za ile?
43 zł brutto czy netto? Mam nadzieję, że VATu do tego jeszcze nie bedą doliczać. Obecnie płacę 35 zł brutto miesięcznie. Czegoś tu zatem nie rozumiem: cała idea tej ustawy śmieciowej była taka, żeby wszyscy musieli płacić (dotychczas podobno 20-30% gospodarstw w ogóle nie płaciło za śmieci). Skoro więc włączamy tych "gapowiczów" do systemu i ostatecznie płacić będzie więcej osób, to dlaczego ma być drożej??? Może tylko po to, żeby nadwyżkę zgarnęły samorządy...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cała ta ustawna nadaje się do Trybunału. Jak już ktoś napisał, doją nas z każdej strony. Ustawodawcy prawdopodobnie chodziło o to, żeby nie wywożono śmieci do lasu a wystarczyło tylko nakazać gminom zobowiązać mieszkańców do zawierania umów ze śmieciarzami. Efekt niestety będzie taki, że jeśli stawka będzie za osobę to ludzie przestaną się meldować i podatki pójdą do większego "gara". A te 10zł różnicy od obecnych stawek to zapewne UG przeznaczy na stworzenie nowego - śmieciowego referatu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
będzie obowiązywała miesięczna stawka 43 złote za wywóz śmieci posegregowanych i 80 złote za śmieci nieposegregowane od gospodarstwa.
i to bez znaczenia jakiej wielkości kto ma kubeł???
oni tzn wlodarze radni maja kasay dosyc wiec co im tam 43 zl a szczyt bezczelnosci wymyslec stawke 80zl i to maja byc radni wybrani przez spoleczenstwo ktorzy maja dbac o ich dobro zenada jakich ludzi sie wybiera doja ile moga to jawny bandytyzm ciekawe jakie maja kase diete za posiedzenia rady
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Stawka, która została ustalona jest tymczasowa. Najprawdopodobniej dla gospodrstw, które liczą max 2 osoby, będzie stawka liczona od osoby. Dla gospodarstw liczących 3 lub więcej osób zastosowany ma być ryczałt.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Banino

serwis kotła De Dietrich (10 odpowiedzi)

hej poszukuje sprawdzonego serwisu do kotła De Dietrich .

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (72 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

Rehabilitacja, gabinety lekarskie (22 odpowiedzi)

Cześć, zwracam się do was z zapytaniem, co myślicie na temat powstania prywatnej placówki...

do góry