Widok

Stazen

Witam, czy wie ktoś jak wyglada sytuacja w tej firmie?Chodzi o stawki, forme zatrudnienia, czas wypłat itp. Wybieram się tam jako monter kadłubów. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć!
Miałem okazję tam chwilę popracować. Trafiłem do Majstra - Tadeusz M. (Monterzy). Szczerze mówiąc odradzam. Wypłata to był jakiś smiech na sali, wyszło lekko ponad 10zł na godzinę. Ogólnie jest tak, że dostajesz umowe zlecenie ( z ubezpieczeniem) na kwotę koło 500zł, dostajesz z tego tytułu coś koło 400zł wypłaty, resztę wydziela majster. Sam Tadzio to jakiś agresywny człowiek, nic się przy nim nie zrobi na spokojnie. Jest jeszcze jeden majster (podobno nawet ok).

Co do człowieka z którym się rozmawia, a raczej "rozmawia" na temat pracy - podjeżdża pod bramę, wali od razu na "Ty", nic o robocie nie powie, stawka "zależna od tego jak będziecie pracowali" - czyli wiadomo, ogólna zlewka, ważny cash do kieszeni.

Może coś się zmieniło, ogólnie ani nie odradzam, ani nie polecam. Trafiłem tylko do tego majstra - którego nawet "wyżej" niezbyt trawią. Może trafisz do drugiego i będzie lepiej - gadałem z chłopakami od niego i nie narzekali.

Więc taka myśl na koniec - robota jak robota, zalezy do kogo trafisz. Bo to majstrowie odpowiadają za to co się dzieje, jak i za stawki. - Szczerze życzę trafić do normalnego majstra, a nie niewyżytego Tadzia.

Pozdrawiam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Praca

Własny biznes - jak się reklamować? (185 odpowiedzi)

Jak reklamować swój biznes w sieci? Bez obecności firmy w Internecie ciężko będzie zdobyć...

Własny biznes do 40 tyś zł (22 odpowiedzi)

Witam macie może jakieś pomysły na własny biznes z budżetem do 40 tyś zł ?? Myślałem nad prostym...

Życie za granicą to też nie bajka... (49 odpowiedzi)

Obserwowałam to forum jeszcze w momencie, kiedy byłam w Polsce i tak jak większość z Was...

do góry