Widok
Stomatolodzy przyjmujący w Gdańsku podczas epidemii COVID-19
Lista otwartych stomatologów w Gdańsku, może komuś się przyda.
1. Pomorskie Centrum Stomatologii Kryspin-DENT
Partyzantów 9/1, 80-254 Gdańsk
Telefon: 58 58-58-672
2. Pomorskie Centrum Stomatologii Kryspin-DENT
Kartuska 17, 80-103 Gdańsk
3. ENEL-med stomatologia, oddział grunwaldzka
aleja Grunwaldzka 163, 80-266 Gdańsk
Telefon: 22 23 07 007
4. smile clinic chmielewski & karczewska
Karola Szymanowskiego 2, 80-280 Gdańsk
Telefon: 58 573 38 85
5. prodent
Antoniego Słonimskiego 1/65, 80-280 Gdańsk
Telefon: +48 519 077 119
6. pearldent gabinety stomatologiczne
Wodnika 44, 80-299 Gdańsk
Telefon: 695-112-577
7. euro dent centrum stomatologiczne
Kołobrzeska 39F, 80-393 Gdańsk
Telefon: 600909330
8. gabinet stomatologiczny renata gogolewska
Startowa 30, 80-461 Gdańsk
Telefon: 587617938
9. gabinety stomatologiczne "dentus"
Startowa 1, 80-461 Gdańsk
Telefon: 508162433
10. titanium dental
Stefana Drzewieckiego 9/1, 80-464 Gdańsk
Telefon: +48 607 516 663
1. Pomorskie Centrum Stomatologii Kryspin-DENT
Partyzantów 9/1, 80-254 Gdańsk
2. Pomorskie Centrum Stomatologii Kryspin-DENT
Kartuska 17, 80-103 Gdańsk
3. ENEL-med stomatologia, oddział grunwaldzka
aleja Grunwaldzka 163, 80-266 Gdańsk
Telefon: 22 23 07 007
4. smile clinic chmielewski & karczewska
Karola Szymanowskiego 2, 80-280 Gdańsk
Telefon: 58 573 38 85
5. prodent
Antoniego Słonimskiego 1/65, 80-280 Gdańsk
Telefon: +48 519 077 119
6. pearldent gabinety stomatologiczne
Wodnika 44, 80-299 Gdańsk
Telefon: 695-112-577
7. euro dent centrum stomatologiczne
Kołobrzeska 39F, 80-393 Gdańsk
Telefon: 600909330
8. gabinet stomatologiczny renata gogolewska
Startowa 30, 80-461 Gdańsk
Telefon: 587617938
9. gabinety stomatologiczne "dentus"
Startowa 1, 80-461 Gdańsk
Telefon: 508162433
10. titanium dental
Stefana Drzewieckiego 9/1, 80-464 Gdańsk
Telefon: +48 607 516 663
Zależy pewnie jaki gabinet. Kiedy poszłam wizytę, byłam jedynym pacjentem, musiałam mieć rękawiczki i maseczkę. Dostałam również ochraniacze na buty oraz na włosy. Wszystkie elementy wystroju pochowane, wszystko przykryte i dezynfekowane także miejsca, na których mogłyby zostać przeniesione bakterie i wirusy ograniczone do minimum. Cały personel w fartuchach, podwójnych maskach, okularach, przyłbicach. Wydaje mi się, że mniejsza szansa jest się zarazić w dobrym gabinecie niż na zakupach, bo wszystko dezynfekują od góry do dołu również ze względu na swoje bezpieczeństwo. W wielu miejscach obowiązuje tylko dodatkowa opłata, co w sumie nie dziwi biorąc pod uwagę jak bardzo muszą wszystko zabezpieczyć.
Ortoestetica na Cieszyńskiego w Gdańsku i opłata dodatkowa to 70zł, cena innych usług była chyba taka sama jak wcześniej, chodzę do nich już od dawna to mniej więcej się orientuję w cenach. Trzeba wypełnić też u nich ankietę (ale to pewnie wszędzie).
Ogólnie jeżeli ktoś może poczekać to zawsze lepiej poczekać. I mniej się zapłaci i stres pewnie też mniejszy. Pytanie tylko kiedy to wszystko minie.
Ogólnie jeżeli ktoś może poczekać to zawsze lepiej poczekać. I mniej się zapłaci i stres pewnie też mniejszy. Pytanie tylko kiedy to wszystko minie.
widzi mi się- to płać
A tak na serio -grypa -gorsza od -corony- i wtedy opłat nie podwyższało.
a..........Teraz biznes się kręci, stomatolodzy i po 300-400 zł kasują nie raz za 25 minut ,,roboty,,
przez 6 miesięcy w PL prawie 4 miliony ludzi, bo część i tak do lekarza nie poszła
https://pulsmedycyny.pl/sezon-grypowy-2019-2020-liczba-zachorowan-i-zgonow-na-grype-982828
statystyka http://wwwold.pzh.gov.pl/oldpage/epimeld/grypa/2019/2019.htm
https://www.pzh.gov.pl/instytut/rada-naukowa/
A tak na serio -grypa -gorsza od -corony- i wtedy opłat nie podwyższało.
a..........Teraz biznes się kręci, stomatolodzy i po 300-400 zł kasują nie raz za 25 minut ,,roboty,,
przez 6 miesięcy w PL prawie 4 miliony ludzi, bo część i tak do lekarza nie poszła
https://pulsmedycyny.pl/sezon-grypowy-2019-2020-liczba-zachorowan-i-zgonow-na-grype-982828
statystyka http://wwwold.pzh.gov.pl/oldpage/epimeld/grypa/2019/2019.htm
https://www.pzh.gov.pl/instytut/rada-naukowa/
Cześć, jeden z gabinetów opisuje całą procedurę. Wydaje się być to bezpieczne dla wszystkich. https://www.kryspin-dent.pl/epidemia-covid-19/ nie wiem jak jest u innych, może podobnie.
Byłam niedawno na zabiegu w Kryspin Dent przy ul. Kartuskiej. Przyjęli mnie prawie z marszu, ale po rozmowie telefonicznej, bo nie przyjmują "z ulicy". Na miejscu miałam do podpisania ankietę, ubrałam się w odzież ochronną, a po zabiegu całkowita dezynfekcja. Jakość zabiegu bez zmian, taka sama jak przed epidemią. Z nikim po drodze się nie mijałam, a lekarze również byli w pełni zabezpieczeni. Nie wiem jak jest w innych gabinetach, ale czułam się bezpiecznie, choć na początku lekko się stresowałam pustką w budynku :)
Byłam w Gabinecie na Osowej- Pearldent.
Wizyta bez dodatkowych opłat. Przyjmuje na pewno szef gabinetu (nie wiem czy ktoś jeszcze). Ceny szczerze mówiąc bardziej przystępne, niż te które widywałam w moim dotychczasowym gabinecie i raczej też z tego powodu się przeniosę. Za wypełnienie zęba (spore) zapłaciłam 180 zł. A jeśli chodzi o przygotowanie gabinetu to moim zdaniem wygląda to dobrze.
Na pewno nie biegają w tych kombinezonach co inne gabinety, ale co to da?
Wizyta bez dodatkowych opłat. Przyjmuje na pewno szef gabinetu (nie wiem czy ktoś jeszcze). Ceny szczerze mówiąc bardziej przystępne, niż te które widywałam w moim dotychczasowym gabinecie i raczej też z tego powodu się przeniosę. Za wypełnienie zęba (spore) zapłaciłam 180 zł. A jeśli chodzi o przygotowanie gabinetu to moim zdaniem wygląda to dobrze.
Na pewno nie biegają w tych kombinezonach co inne gabinety, ale co to da?
Mapa pracujących gabinetów stomatologicznych:
https://pts.net.pl/gabinety/
Właśnie tak znalazłem dentystę, ale ceny teraz to jakiś dramat - płacisz dodatkowo ok. 100zł za pakiet "antykoronawirusowy",
a taki pakiet to:
- rękawiczki jednorazowe + jednorazówki na buty
- pomiar temperatury
- sterylizacja sali + godzina odstępu między pacjentami
https://pts.net.pl/gabinety/
Właśnie tak znalazłem dentystę, ale ceny teraz to jakiś dramat - płacisz dodatkowo ok. 100zł za pakiet "antykoronawirusowy",
a taki pakiet to:
- rękawiczki jednorazowe + jednorazówki na buty
- pomiar temperatury
- sterylizacja sali + godzina odstępu między pacjentami
W Kryspinie opisują to trochę inaczej. Taki zestaw jest. Czy u innych też czy jest tak jak piszesz? Bo szczerze to co opisałes wygląda dosyć biednie jak na dodatkowe 100 zł. Tak jakby chcieli się dorobić dodatkowo lub odbić stratę, a ta opłata dodatkowa powinna być minimalnie wyższa od kosztu akcesoriów (z powodu przerwy 1h należy się ciut więcej kasy moim zdaniem i to tyle):
Strefy przygotowania się Pacjenta do leczenia:
Strefa 1: Pomiar temperatury, dezynfekcja rąk i wypełnienie deklaracji;
Strefa 2: Zdjęcie odzieży wierzchniej, dezynfekcja rąk, założenie odzieży ochronnej oraz rękawiczek;
Strefa 3: Przejście do gabinetu zabiegowego.
Uwaga! Podczas przejścia Pacjent ubrany w odzież ochronną jest prowadzony przez osobę z personelu, przestrzega jej poleceń, w drodze niczego nie dotyka.
Następnie Pacjent siada na fotelu i przepłukuje jamę ustną specjalnym roztworem. Po czym zaczynamy zabieg.
Strefy przygotowania zespołu medycznego:
Dla stomatologów i asystentów wydzieliliśmy specjalne pomieszczenie do ubrania się odzież ochronną kombinezony, gogle, przyłbice, maski ochronne FFP3, rękawiczki, jałowy fartuch zewnętrzny oraz dodatkową maseczkę ochronną.
Strefy przygotowania się Pacjenta do leczenia:
Strefa 1: Pomiar temperatury, dezynfekcja rąk i wypełnienie deklaracji;
Strefa 2: Zdjęcie odzieży wierzchniej, dezynfekcja rąk, założenie odzieży ochronnej oraz rękawiczek;
Strefa 3: Przejście do gabinetu zabiegowego.
Uwaga! Podczas przejścia Pacjent ubrany w odzież ochronną jest prowadzony przez osobę z personelu, przestrzega jej poleceń, w drodze niczego nie dotyka.
Następnie Pacjent siada na fotelu i przepłukuje jamę ustną specjalnym roztworem. Po czym zaczynamy zabieg.
Strefy przygotowania zespołu medycznego:
Dla stomatologów i asystentów wydzieliliśmy specjalne pomieszczenie do ubrania się odzież ochronną kombinezony, gogle, przyłbice, maski ochronne FFP3, rękawiczki, jałowy fartuch zewnętrzny oraz dodatkową maseczkę ochronną.
W ubiegłym i tym tygodniu wyleczyłam w sumie 2 zęby (na NFZ!) w Dentusie na Startowej (przychodnia Polmed).
Jak to wygląda?
Przychodnia jest zamknięta - trzeba podejść do głównego wejścia i przez małe okienko w drzwiach pracownica pyta po co przychodzisz. Mówisz, że do dentysty na konkretną godzinę (możesz być tuż przed wyznaczoną godziną - a nie 15-20 minut wcześniej). Zostajesz wpuszczony do Polmedu. Od razu mierzenie temperatury, ankieta do wypełnienia, siadasz przy stoliku gdzie masz pojemnik z płynem dezynfekującym. Wypełniasz ankietę i z nią idziesz do Dentusa (gabinet 3). Tam domofon przy wejściu - dzwonisz, wpuszczają. Zaraz przy drzwiach po lewej stronie masz pojemnik z płynem odkażającym - psikasz na ręce. Podchodzisz do osłoniętej rejestracji, dajesz ankietę i mówisz na którą godzinę masz wizytę. Siadasz i czekasz aż Cię lekarz wywoła. Jesteś w poczekalni sam. Tylko przy drugiej wizycie minęłam się w poczekalni z inną pacjentką. Wejście do gabinetu - stomatolog w podwójnej maseczce, przyłbicy, czepku, fartuchu jednorazowym(albo kombinezonie - nie zwróciłam uwagi, w każdym razie nie widać "normalnego" ubrania) i rękawiczkach. Asystentka jakoś podobnie - nie przyglądałam się. W każdym razie widziałam tylko oczy Pani Dr ;) (nawet nie wiem jaki ma kolor włosów - chyba ciemniejsze). No i dalej robicie co trzeba. Po wyjściu z gabinetu - karteczka do rejestracji z płatnością lub nie. Odkażenie rąk przy wychodzeniu.
Ja pomimo astmy i trudności z oddychaniem w maseczkach - noszę je z szacunku do otoczenia. Więc moją 1 maseczkę zdejmowałam w gabinecie, chop do woreczka. Po zakończeniu leczenia wyciągałam z drugiego woreczka czystą maseczkę.
Jak to wygląda?
Przychodnia jest zamknięta - trzeba podejść do głównego wejścia i przez małe okienko w drzwiach pracownica pyta po co przychodzisz. Mówisz, że do dentysty na konkretną godzinę (możesz być tuż przed wyznaczoną godziną - a nie 15-20 minut wcześniej). Zostajesz wpuszczony do Polmedu. Od razu mierzenie temperatury, ankieta do wypełnienia, siadasz przy stoliku gdzie masz pojemnik z płynem dezynfekującym. Wypełniasz ankietę i z nią idziesz do Dentusa (gabinet 3). Tam domofon przy wejściu - dzwonisz, wpuszczają. Zaraz przy drzwiach po lewej stronie masz pojemnik z płynem odkażającym - psikasz na ręce. Podchodzisz do osłoniętej rejestracji, dajesz ankietę i mówisz na którą godzinę masz wizytę. Siadasz i czekasz aż Cię lekarz wywoła. Jesteś w poczekalni sam. Tylko przy drugiej wizycie minęłam się w poczekalni z inną pacjentką. Wejście do gabinetu - stomatolog w podwójnej maseczce, przyłbicy, czepku, fartuchu jednorazowym(albo kombinezonie - nie zwróciłam uwagi, w każdym razie nie widać "normalnego" ubrania) i rękawiczkach. Asystentka jakoś podobnie - nie przyglądałam się. W każdym razie widziałam tylko oczy Pani Dr ;) (nawet nie wiem jaki ma kolor włosów - chyba ciemniejsze). No i dalej robicie co trzeba. Po wyjściu z gabinetu - karteczka do rejestracji z płatnością lub nie. Odkażenie rąk przy wychodzeniu.
Ja pomimo astmy i trudności z oddychaniem w maseczkach - noszę je z szacunku do otoczenia. Więc moją 1 maseczkę zdejmowałam w gabinecie, chop do woreczka. Po zakończeniu leczenia wyciągałam z drugiego woreczka czystą maseczkę.
Też mogę polecić gabinet Dentus . Korzystałam z usług gabinetu przed pandemią na Zaspie ,w trakcie pandemi skorzystałam z placówki Dentus w Gdyni Centrum handlowym Batory . Tak jak poprzedniczka mówiła, strój w jakim ubrany był personel to był kombinezon i maseczka , przylbica .Przed wejściem mierzą temp oraz proszą o zdezyfekowanie dłoni. . Cena usługi nie odbiegają od wcześniejszych. Przystępne ceny , nie korzystałam z NFZ Ale wiem że jest taka też możliwość.