Widok
Stosunki analne - jak sie do tego zabrac?
Witam,
Jestem 25-latka i mam pewne opory przed wspolzyciem analnym.
Z jednej strony lek a z drugiej pokusa ;)
Jakie sa Wasze doswiadczenia?
Czy to boli? czy moze jakos zaszkodzic?
Co mozna uzyc na ten pierwszy raz?
Moj facet ma naprawde "wielki kaliber" ;)...
Jestem 25-latka i mam pewne opory przed wspolzyciem analnym.
Z jednej strony lek a z drugiej pokusa ;)
Jakie sa Wasze doswiadczenia?
Czy to boli? czy moze jakos zaszkodzic?
Co mozna uzyc na ten pierwszy raz?
Moj facet ma naprawde "wielki kaliber" ;)...
Pierwszy raz nie różni się niczym od drugiego czy setnego.
To tylko bariera psychiczna :)
Wszystko zależy od delikatności i cierpliwości twojego faceta.
Jeśli masz opory na zasadzie "chciałabym a boje się" spróbuj najpierw sama - z wibratorem, ogórkiem, bananem czy co tam będziesz miała pod ręką.
Przydatne jest nawilżenie - są żele nawilżające, do kupienia w każdej aptece. Może być też wazelina kosmetyczna.
Można także użyć kisielu a nawet kremu czekoladowego (akurat czekolady nie polecam ze względów estetycznych:]) który partner może z ciebie potem zlizać. Kilka perwersji za jednym zamachem :)
Jeśli Twój facet robił to wcześniej, to sobie poradzi. Zazwyczaj wystarcza naturalna wydzielina z pochwy. Można pomóc śliną.
No i żeby zabawa była przyjemna a nie krępująca - higiena to podstawa.
To tylko bariera psychiczna :)
Wszystko zależy od delikatności i cierpliwości twojego faceta.
Jeśli masz opory na zasadzie "chciałabym a boje się" spróbuj najpierw sama - z wibratorem, ogórkiem, bananem czy co tam będziesz miała pod ręką.
Przydatne jest nawilżenie - są żele nawilżające, do kupienia w każdej aptece. Może być też wazelina kosmetyczna.
Można także użyć kisielu a nawet kremu czekoladowego (akurat czekolady nie polecam ze względów estetycznych:]) który partner może z ciebie potem zlizać. Kilka perwersji za jednym zamachem :)
Jeśli Twój facet robił to wcześniej, to sobie poradzi. Zazwyczaj wystarcza naturalna wydzielina z pochwy. Można pomóc śliną.
No i żeby zabawa była przyjemna a nie krępująca - higiena to podstawa.
moze tak od razu nie wyjść, może dopiero za którymś razem być naprawdę fajnie zanim się nauczycie, polecam żeby najpierw przygotował sobie teren palcem, no i jak już ktos powiedział dużo nawilżenia się przyda ;)
Jak za pierwszym razem nie wyjdzie to nie rezygnuj, czasami potrzeba czasu żeby nauczyć się panować nad odpowiednim użyciem mięśni ;)
Jak Twój partner jest cierpliwy i delikatny, a nie jakiś tam raptus to bedzie fajnie :)
No a wtedy! Mmmmm..... :)
Jak za pierwszym razem nie wyjdzie to nie rezygnuj, czasami potrzeba czasu żeby nauczyć się panować nad odpowiednim użyciem mięśni ;)
Jak Twój partner jest cierpliwy i delikatny, a nie jakiś tam raptus to bedzie fajnie :)
No a wtedy! Mmmmm..... :)
popieram zdanie koleżanek odnośnie tego, żeby nie rezygnować za pierwszym razem, najgorsze jest włożenie pierwszych centymetrów, które bez rozluźnienia mogą sprawić Ci ból ale wystarczy współpracować z facetem, który nie będzie napierał gdy dasz mu znać :) może najpierw spróbować palcem, żebyś nauczyła się opanowywać nieprzyjemne uczucie. polecam takie żele nawilżające Durex, 2w1.