Widok

Stromo

Stromo Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Stromo.
Loutop, Szwajcaria
Stromo ("Steep")

Przedstawienie zamknięte jest w czterech obrazach trwających ok. 15 minut.

Zwiewna choreografia i poruszające kompozycje - wszystko to na krętych schodach, wyjętych ze swojego zwykłego kontekstu, prowadzących donikąd lub wszędzie. Dwie kobiety zagubione pośród refleksów codzienności i tych surrealistycznych, intymnych jak muzyka. Śpiewaczka, rapperka, ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeżeli muszą pokazać piersi żeby przyciągnąć ludzi to o czym to świadczy...

... a przecież widać że mają dziewczyny talent. To po co "schodzić" tak nisko?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 18

Żeby przyciągnąć ludzi?

A może ta nagość jest formą przekazu? Spektakl nazywał się Indian Princess, więc z samej nazwy można się tego domyślić, jako że dzika indiańska księżniczka raczej ubrań nie posiada (no może oprócz wspomnianej przez nią "leather dress"). Zresztą można by uznać, iż stwierdzenie, że pokazanie piersi w TEATRZE w sztuce nowoczesnej, kiedy to golizna świeci na każdym billboardzie, jest "schodzeniem tak nisko", jest dość nie na miejscu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

B-)

Lubię cycki! :-*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ala

Nie rozumiecie szztuki...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po tym spektaklu zwatpilam w Fete. Nie znalazlam w nim zadnej historii, przeslania, gry aktorskiej - jedynie zazenowanie i zdegustowanie...Szkoda czasu, ktory trzeba bylo poswiecic na ten spektakl.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12

Mnie widok ładnego biustu nie zdegustował a poświęcić trzeba było raptem 15 minut. Świetny spektakl (wcale nie ze względu na dodatkowe atrakcje).
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do odczytania tego typu sztuki trzeba mieć albo zmysł dostrzegania detali i odpowiednią wrażliwość albo nadrabiać ich brak "doświadczeniem, obyciem". W tym konkretnym wypadku pomocna była znajomość jezyka. Jeśli nie odczytało się sensu z choreografii i scenografii, to był on podany w słowach wydobywanych, przy pomocy pięknego głosu, przez Molly Gruey
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

DNO!!! DNO... i jeszcze raz DNO. Szkoda czasu na coś takiego. I te gołe bab... paradujące przed małymi dziećmi. Masakra!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 13

Myślę, że małe dzieci przejęły się zdecydowanie mniej niż niektórzy rodzice...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Arturze, czy Wenus z Milo czy Sakountalę też byś nazwał dnem? Czym matka Ciebie karmiła?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Świetny spektakl - nikogo nie zostawił obojętnym :)

Powyższe skrajne w wymowie wypowiedzi mimo wszystko świadczą o sile tego, co dziewczyny przedstawiły. Ja jestem zachwycona tym co widziałam i z chęcią zobaczyłabyn inne spektakle gdyby nie brak czasu.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

Objawienie

Te cztery spektakle, jakie przedstawiły te kobiety i teatr Loutop, są moim objawieniem tegorocznej FETY. W sztuce chodzi o emocje, a ta jej forma wywołała we mnie więcej emocji, niż jakikolwiek inny teatr. Nadal jestem zachwycona. Dziękuję!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak, to prawda dziewczyny były fantastyczne a ja czuję wielki niedosyt...szkoda że polskie performanse nie były tak ciekawe...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Loutop był absolutnie niesamowity, potrafiący dotykać najgłębszych emocji... a jak ktoś widzi w tym tylko gołe cycki, to gratuluję totalnej bezmyślności i bezuczuciowości. Myślicie, że cycki gorszyły dzieci??? Dzieci jeszcze nie są tak fałszywie pruderyjne jak co poniektórzy dorośli... ;) Myslicie, że dziecko się gorszy karmiącą matka?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Kultura

Pomoc domowa (18 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Pomoc domowa . Bałtycki Teatr Różnorodności Pomoc domowa Marc Camoletti...

Pan Disney zaprasza (5 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Pan Disney zaprasza . "Pan Disney Zaprasza" Zapraszamy już od kwietnia na...

Próby Józefa K. (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Próby Józefa K. . Teatr Stajnia Pegaza, Gdynia Próby Józefa K. wg...

do góry