Widok
Niestety WSTiH cieszy się złą sławą. Trudniej zdać ogólniak lub technikum niż studia na tej uczelni. Poziom bardzo niski. Pracodawcy branży turystycznej o tym wiedzą i wybierają pracowników innych szkół, np. AWF, więc radzę złożyć papiery na AWF (jest tam turystyka).
Wiem co piszę. Pracuję w trójmiejskiej branży turystyczno-gastronomicznej już od ponad 15 lat.
Wiem co piszę. Pracuję w trójmiejskiej branży turystyczno-gastronomicznej już od ponad 15 lat.
Marcin ma absolutną racje. Jestem po licencjacie w tej szkole. Niczego co mi się przydaje w pracy (biuro turystyczne), nie uzyskała dzieki edukacji w tej szkole. Dla mnie stracony czas i kasa. albo awf albo (nie pamiętam nazwy), szkoła w Sopocie- równiez z kierunkiem turystyka. W tej Sopockiej szkole, studiowała koleżanka z biurka obok w pracy i pamiętam że nieźle ją cisneli pod względem nauki. Miała bardzo dużo jakiś prac dodatkowych w domu itd. więc całe weekendu siedziała w szkole a po pracy pisała jakies prace zaliczeniowe, jednakż edizeki temu jak twierdzi ma duzą wiedzę po tej szkole. natomiast wstih wystrzegaj się jak ognia. w liceum było ciężej niz na tych studiach. po tej uczelni wyjdziesz i żaden pracodawca nie będzie chciał cię przyjąc. moja szefowa prowadząca biuro 20 lat, o tej szkole ma b. negatywne opinie, mi sie udało dostać dzieki stazowi z pup a potem dzięki pracowitości i chęci poszerzania wiedzy i jej zdobywania. dopiro w pracy nuczyli mnie pracy na systemach rezerwacyjnych, w omawianej szkole nawwt słowa Merlin.X nie słyszłałam ( a to jeden z popularniejszych systemów).
W takim razie dziękuję za opinie.
Jestem po technikum hotelarskim i chciałabym kontynuować mój kierunek.
Teraz jestem w kropce.
Zależy mi na nauce języków obcych na jak najwyższym poziomie, nie rezygnując z hotelarstwa.
A jak z praktykami, byłaś na zagranicznych?
Poszukam wsród AWF-ów.
Jestem zdecydowana przeprowadzić się na drugi koniec Polski, by tylko robić to, co lubię.
Jestem po technikum hotelarskim i chciałabym kontynuować mój kierunek.
Teraz jestem w kropce.
Zależy mi na nauce języków obcych na jak najwyższym poziomie, nie rezygnując z hotelarstwa.
A jak z praktykami, byłaś na zagranicznych?
Poszukam wsród AWF-ów.
Jestem zdecydowana przeprowadzić się na drugi koniec Polski, by tylko robić to, co lubię.
Ja jestem na studiach ale prywatnych. Jeżeli masz kasę, nie musisz się martwić że Ci zabraknie, nie musisz pracować to dobra (istnieją takie też) szkoła prywatna też jest dobrym wyjściem. Z tym, że to że płacisz nie znaczy że ją ukończysz i że będzie łatwiej.
Z doświdaczenia może nie dużego ale wiem, że jednak warto się postarać i wybrać państwową uczelnie. Ja taką przemianę rozważam, może i będę miała więcej zajęć ale nie musze płacić za nauke i pracować, albo moge pracowac i zainwestowac w dodatkowe jakieś kursy, język itp. :-)
Z doświdaczenia może nie dużego ale wiem, że jednak warto się postarać i wybrać państwową uczelnie. Ja taką przemianę rozważam, może i będę miała więcej zajęć ale nie musze płacić za nauke i pracować, albo moge pracowac i zainwestowac w dodatkowe jakieś kursy, język itp. :-)
W takim razie jaką uczelnię państwową polecasz?
Nie chodzi o myślenie "płacę więc zdam".
Nie chcialabym by było prosto, łatwo i przyjemnie, jednak bardzo interesuję się turystyką i zależy mi znalezc uczelnię, po której będę posiadała niezbędne kwalifikacje.
Jeśli macie jakieś pomysły, podzielcie się, proszę ;)
Nie chodzi o myślenie "płacę więc zdam".
Nie chcialabym by było prosto, łatwo i przyjemnie, jednak bardzo interesuję się turystyką i zależy mi znalezc uczelnię, po której będę posiadała niezbędne kwalifikacje.
Jeśli macie jakieś pomysły, podzielcie się, proszę ;)
ja do mojej prywatnej szkoł też pisałam i od razu dostałam info.Oni po prostu bardziej dbają i starają się o studentów w końcu płaci się :-) Ciekawe czy jak na AWFiS pojadę to czy się czegoś dowiem. Zależało by mi aby się tam dostac, a nie miałam jak podjechac do nich i myślałam że drogą mailową uzyskam jakieś informacje.