Widok

Studniówki - umierająca tradycja?

Hydepark Kobieta Temat dostępny też na forum:
Zastanawia mnie po co jeszcze maturzyści robią studniówki, czy to ma dziś sens, skoro można poimprezować z klasą w dowolnym miejscu w dowolnym czasie. Kiedyś to rozumiem, to była jedna z niewielu szans, żeby się wybawić (legalnie poprzytulać do koleżanek), ale dziś?

Idzie ktoś z Was na studniówkę (właśnie zaczyna się na nie "sezon")? Ciekawi mnie czy wg. Was mają one jeszcze sens.:)

Może trzeba zbojkotować tę tradycję?:)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9
racja... z drugiej strony co jest złego w 10-cm szpilach?:) tak, wiem- czepiam się ;)

jak nie psuje wizerunku?? czy kiedyś to się działo na studniówkach?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
" z drugiej strony co jest złego w 10-cm szpilach?:) tak, wiem- czepiam się ;)"

Jeżeli są one odpowiednio dobrane do reszty kreacji a kobieta, która je nosi ma odpowiednią sylwetkę i potrafi się w nich poruszać (co wymaga sporych umiejętności) to absolutnie nic.
Tak, wiem - czepiam się ;)
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Miałam studniówkę ponad 10 lat temu. Nie poszłam gdyż koszt był zbyt duży. Poprosiłam rodziców aby dołożyli dwie stówy i za tą cenę miałam tydzień ferii w Alpach. Fakt że po znajomości i za transport nie płaciłam ale lepsze były Alpy niż jedna noc balangi.
Było bardzo drogo, nie wiem co im do głowy strzeliło. Wybrali jeden z "najlepszych" (czytaj najdroższych) hotel w mieście z pełnym cateringiem. Podkreślam że to było ponad 10 lat temu a wołali o ile mnie pamięć nie zawodzi jakieś 250 zł na osobę, czyli 500zł za parę za samo wejście. Sukienka która mi się podobała kosztowała chyba z 500, ale udało mi się wyszukać taką tańszą za 250zł czy 300zł, nie pamiętam dokładnie, ale i tak w sumie dawało jakieś 750zł, do tego taksówki - 100zł w tą i 100zł w drugą bo miałam jednak dość daleko i środek nocy. (Kiedyś taksówki były trochę droższe niż teraz) No i moje koleżanki opowiadały o fryzjerze i kosmetyczce. Jak to w sumie podliczyłam ile by mnie takie wyjście w pełnej krasie wyniosło czyli najskromniej coś koło tysiaka za noc, a jak bym z towarzysza zrezygnowała to też niewiele do tysiąca brakowało, to szybko spakowałam walizkę i jakoś tak bez żalu oglądałam sobie zdjęcia z imprezy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
A ja się na studniówce schlałem😄😄😄😄😄😄😄😄
Studniówki odbywają się, odbywały i odbywać się będą. Wiadomo, że teraz może trochę temat wydawać się problematyczny, ale do stycznia jeszcze daleko. Co do wyboru sali, to na pewno tutaj https://nadmorski.pl/stay-positive/uroczystosci-rodzinne/studniowki/ warto sobie zerknąć. Jest tam namiar na ciekawy obiekt, w którym można wyprawić taką uroczystość. Zerknijcie sobie tam. Dbają o bezpieczeństwo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Najgorzej wydana kasa w życiu.

A ja pokłóciłam z chłopakiem xd

Tez dobry pomysł. Można i tak

user_137693505722
2014-01-08 15:30:55
Zastanawia mnie po co jeszcze maturzyści robią studniówki, czy to ma dziś sens, skoro można poimprezować z klasą w dowolnym miejscu w dowolnym czasie. Kiedyś to rozumiem, to była jedna z niewielu szans, żeby się wybawić (legalnie poprzytulać do koleżanek), ale dziś?

Idzie ktoś z Was na studniówkę (właśnie zaczyna się na nie "sezon")? Ciekawi mnie czy wg. Was mają one jeszcze sens.:)

Może trzeba zbojkotować tę tradycję?:)
Wspaniała tradycja , jst co potem wspominać po latach. Młodziez tego jeszcze nie docenia, ale po 10. 20 latach zobaczycie ak miło sie wspomina. Szkoda że teraz w czasie pandemii wszystko zakazane :/

Dobra zabawa na studniówce zazwyczaj wyklucza jakiekolwiek wspomnienia w przyszłości ;)

W dobie koronawirusa pewnie się ich już nie urządza.

Inne tematy z forum Towarzyskie

Zdrada (78 odpowiedzi)

Dowiedziałam się,że mąż mnie zdradza. W środku jestem cała rozstrzęsiona, serce mi pękło, ale za...

do góry