Widok

Sucha karma

Hej. Mam pytanie czy znacie markę Mills Farm?
Karmię moją sunię suchą karmą, do tej pory korzystałam z produktów Acana.
Zastanawiam się nad zmianą na Mills Farm. Z opisu oraz analizy składu wynika, że jest wartościowa i nie zawiera chemicznych konserwantów. Szukałam informacji i opinii o produktach tej firmy na forach, ale niestety nie znalazłam. Jeśli znacie tą markę, to proszę podzielcie się swoją wiedzą. Nadmienię, że jest sporo tańsza od Acany, dlatego zastanawiam się nad ewentualną zamianą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właśnie testujemy dolinę Noteci - karmę suszoną z serii premium. Tez mam mniejszego pieska, wiec świetnie sprawdza się wersja junior. Jest właśnie smak krolika i jagnięciny. Karma ta nie zawiera zbóż ani strączków, dzięki czemu nie występują alergie, czy gazy. Jest świetnie zbilansowana. Skład jest bardzo prostu - większość stanowi mięso i podroby. Do chwili obecnej widzę same zalety tej karmy i z czystym sumieniem mogę ją polecić
Do zakupu polecam ten sklep:
https://www.czterylapki.pl/dla-psa/karma
Mają tam spory wybór dobrej jakościowo karmy :)

Nasz psiak jest bardzo wybredny gotujemy mu głównie mięso. A jak nie mam czasu podaje mokrą monobiałkowa karme Josera Meat Lovers, te mu smakuja

Ja daję dwa dni suchej i jeden dzień mokrej. Czytałam, że dzięki suchej pies nie ma tak dużego kamienia nazebnego. Poza tym w suchych też jest dużo witamin i minerałów (jeśli kupujemy odpowiednią), więc najlepiej mieszać. Nie koniecznie dawać samej suchej, bo ma małą ilość wody w sobie, a także jest bardzo kaloryczna. Oczywiście nie wolno mieszać ze sobą w jednym dniu suchej z mokrą. Ale warto podawać obie
A jeśli szukacie więcej porad na temat żywienia zwierzaka, polecam ten blog https://misspetslover.pl/

U mnie temat karmy dla psa był naprawdę długą drogą prób i błędów. Mój pies ma dość wrażliwy żołądek i większość popularnych karm po prostu mu nie służyła. Ostatecznie trafiliśmy na Pakę Zwierzaka i to był pierwszy raz, kiedy widziałam realną poprawę zero problemów trawiennych i dużo więcej energii. Szczególnie dobrze sprawdziła się mokra karma, bo skład jest prosty i konkretny. Jak ktoś szuka czegoś bardziej naturalnego, to warto o niej pomyśleć.

Inne tematy z forum Zwierzaki

kastracja psa (7 odpowiedzi)

czy ktoś może polecić gabinet, w którym mogę wykastrować psa? I jakie ceny? Pies ok. 15 kg

do góry