Widok

Suchość pochwy - co pomaga?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy któraś z Was zmagała się z tą uciążliwą dolegliwością? Jakie środki Wam pomagały? Żele niestety nie przynoszą oczekiwanych efektów..:( Biorę na stałe leki typu Ompeprazol itp. na chorobę wrzodową żołądka i zastanawiam się, czy one się nie przyczyniają do tej dolegliwości:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
z tego co się orientuje, żele nie mają leczyć, tylko są substytutem...

dwa, z mojego skromnego doświadczenia wynika, że pomaga zmiana stylu życia, albo partnera na kogoś ogarniętego w te klocki ;) może potrzebujesz więcej czasu...

trzy, śmiem twierdzić, że lepsze miejsce na ten temat jest tu: http://forum.trojmiasto.pl/Kobieta-c1,45.html
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przejrzałam na chybił trafił skutki uboczne leków, które w składzie chemicznym mają Omeprazol i piszą jedynie o suchości... jamy ustnej ;)
Na Twoim miejscu poszłabym po prostu do lekarza.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
> piszą jedynie o suchości... jamy ustnej ;)

To też kłopotliwe.
Na szczęście są żele o smaku owocowym :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
A olej z wiesiołka może? Wpływa na jakość śluzu, więc może na jego ilość. A doraźnie jakieś żele nawilżające na bazie wody ja K-Y.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja już tyle rzeczy stosowałam że musze się z wami moim doświadczeniem podzielić bo wiem jak to jest i jak przeszkadza ... To co pomaga to kwas hialuronowy - tak! nic innego . Ja uzywałam globulek dopochwowych MUCOVAGIN http://mucovagin.pl/mucovagin-globulki w tym właśnie kwasem, nawilżyły , zregenerowały, praktycznie od razu następnego dnia po zastosowaniu już poczułam ulgę. Poprawa jakosci życia seksualnego , zadowolenie bo nic nie boli i nie piecze. CZytałam na ulotce że mogą to nawet stosowac kobiety tuż po porodzie bo przyspiesza wygojenie . Dla mnie najlepszy środek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Globulek nie lubię (dotyczy wszystkich) ale żel tej marki znam i używam. Dla mnie ważny jest sklad więc ten jest idealny bo zawiera tylko kwas hial.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny czy któraś z was korzystała z takich preparatów, jak opisane w tym miejscu https://salubron.com/pl/regevagia ? Zastanawiam się czy nie kupić, bo próbowałam już chyba wszystkiego...

Stosuje Vagisan i bardzo lubię. Czuję ogromną różnicę, faktycznie nawilża i koi. Można kupić bez recepty więc to również plus.

A czy Vagisan można stosować kiedy bierze się antykoncepcję hormonalną?

Marzenka pyta samą siebie? Fenomen hehe. Zaraz sama sobie odpowie jako Bibi, że oczywiście Marzenko, że możesz stosować.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Można śmiało stosować przy antykoncepcji. Na początku mojej przygody z tabletami miałam w taką suchością duży problem i tego Vagisan używałam w postaci globulek.

Gdy robi się za sucho polecam dwa zele:

libi gel - zwieksza ukrwienie dolnych okolic tak więc Wasze odczucia są o wiele wiele lepsze

no i be lover - ten jest tak wydajny i daje tak duży poslizg,że nadaje się dobrze do sexu analnego ( nie boli)

Ostatnio zamówiliśmy sobie włąsnie libi gel i porównując sobie go do innych środków, które są w sklepach to jest o wiele lepszy. Wcześniej kupowaliśmy głównie to co było dostępne w sklepach, aptekach.Jakieś smakowe durexy czy unimile. Jednak niedawno postanowilismy skusić się na libi gel bo trochę o nim czytaliśmy i sobie zamówilismy i jest super. Dawno już nie miałam takiego orgazmu jak wcześniej przed tym jak zastosowałam. No i nie lepi się i dla mnie jest to również plus.

A to pewnie dlatego, że Vagisan nie zawiera hormonów więc jest bezpieczny przy antykoncepcji.

A czy w przypadku ciąży i karmienia piersią można stosować Vagisan?

Zawsze warto dopytać lekarza prowadzącego o to, ale wydaje mi się, że tak, możesz stosować Vagisan bez obaw :)

Bez problemu mogłam stosować Vagisan zarówno w ciąży jak i podczas karmienia synka. Nie ma z tym problemu i mój lekarz pozwolił.

Stosowałaś Vagisan w kremie czy w globulkach ?

Można stosować globulki i krem przy jednej kuracji. Ja stosowałam jedno rano a drugie wieczorem. Bardzo fajne efekty. Potem już Vagisan można stosować jako przypomnienie tylko dla zachowania efektów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeden wpis zrobiłaś na kompie, a drugi na telefonie i myślisz, że nie widać, że to jedna i ta sama osoba pisała? Miesiąc temu też pisałaś. Obojętnie jak się podpiszesz, i tak widać, że to ty. Aż tyle płacą za chamskie wciskanie reklamy?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

łuszczyca głowy leczenie (5 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Gdzie kupię duże kartony? (18 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

do góry