Widok

Sufit napinany- co sądzicie?

Witam, jestem zainteresowana zrobieniem sobie sufitu napinanego. Przypadkiem przechodząc ulicą zobaczyliśmy z mężem taki sklep i weszliśmy. Wygląda to pięknie, pierwszy raz widziałam coś takiego i mażę, żeby mieć go w salonie.
Co sądzicie na temat sufitu napinanego?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Sufit napinany to kapitalna sprawa ,szybki montaz ,0 kurzu,10 lat gwarancji (nie trzeba malowac)pelna gama kolorow i ten efekt .Ja mieszkam w Sopocie i robiłem basen przez firme z Poznania Sufmar MAriusz Kubacki i naprawde mimo odleglosci byli najtansi a efekt po byl fenomenalny podam CI ich strone http://www.sufmar.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
Ja już zrobiłam sobie sufit napisany i rzeczywiście jest fantastyczny i wykonywała go firma z gdyni, cena tańsza o około połowę od konkurencji, tak jk piszesz również mam 10 lat gwarancji super. Widziałam ich wykonanie w dużym lokalu pod łodzią będąc tam na weselu i rewelacja. Polecam wszystkim wygląd wnętrza cudowny :) a strona to http://www.lubufabrikas.lt
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja założyłem sobie taki sufit w firmie Alteza, ceny najniższe, szybka obsługa i solidna ekipa montażowa. Pozdrawiam i polecam. http://www.alteza.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
te sufity maja swoja nazwe Barrisol:-)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
a ja stanowczo odradzam tę firmę ... nieprofesjonalnie i bardzo drogo :(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja dużo o tym czytałam i wiem że jak się zamontuje byle co to można nawet
się pochorować. To jak z jedzeniem mozna tanio jeść ale wplyw na zdrowie nieodwracalny. Barrisol ma wszystkie atesty i mnie przekonali do siebie na targach wnętrz, założyłam sobie w kuchni,
pięknie wygląda i jestem bardzo zadowolona. Bardzo Super polecam wszystkim co lubią ładnie mieszkać!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Proszę sprawdzić ofertę EUROSUFTAP z Gdyni, ceny mają bardzo konkurencyjne, ma co przepłacać za transport !! Poza tym montaż jest bardzo szybki i profesjonalny. http://www.eurosuftap.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
co to za sklep w Sopocie?
W Rumi w salonie Alpol są wystawione sufity Altezy, mają tam z pewnością namiary na producenta i wykonawców.
A czy do takiego sufitu da się przymocować lampę np taką: http://swiatswiatla.pl/product_info.php/info/p8199_Moira-plafoniera-30204/86/10.html Bo zastanawia się jak z oswietleniem w takich sufitach
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mozesz nawet krate wentylacyjna tam wstawic:)
u nas w pokoju jest podświetlany sufit ok 25 m2 - poszło dobrze, wygląda ładnie -montaż wykonany przez przedstawiciela firmy ALTEZA na Pomorskie -namiary na stronie Altezy.
Mieliśmy już dość poprawiania sufitu co 2-3 lata -w zależności jak pracowałą wielka płyta - a teraz moze sobie pękać pod spodem ..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
http://www.sufdesign.pl - nigdzie taniej nie znajdziecie. Ja mam sufity w całym mieszkaniu zakładane i wykonane przez tą firmę. Szukając w dużych miastach przepłacacie i to 2-3 krotnie ... pozdrawiam.
Nie wiem czy najtaniej, ale znajomy polecał: http://www.rj-projekt.pl/sufity-napiane
Coś mażesz w swoim salonie? Mazać to powlekać, smarować, bazgrać, ścierać etc.
Opinia została zablokowana przez moderatora
Jak może się orientujesz to jak wyglądają o nich te przystępne przykładowe ceny?
Hej, ceny są zależne od wielkości i kształtu sufitu. Ja mam 3 sufity w domu - jeden z motywem ławicy ryb /w łazience/ - fantastyczny efekt - nie ma osoby, która nie zawoła wow...na wejściu :) wszystkie sufity robiła mi firma Eurosuftap z Gdyni - znajdziecie łatwo w necie.. polecam, można negocjować cenę ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
a to jest ten Barrisol właśnie bo mam taki w projekcie mieszkania napis i nie do końca wiem jak to zrobić?
Witam, rok temu kończyłem budowę domu i zdecydowałem się na sufity Barrisol w całym domu. Wybrałem oryginalny produkt bo znajomi którzy wcześniej montowali sufity napinane innych firm narzekali na słaby montaż ,pomarszczony materiał i nie przyjemny zapach po montażu którego nie mogą pozbyć się do dzisiaj. Z tego co się dowiedziałem to firma Barrisol sprzedaje swoje sufity już ponad 40 lat, a reszta producentów to nowicjusze. Ekipa montażowa Hurst z Poznania. Szybko, sprawnie ,bardzo czysto. Cena była może trochę droższa od konkurencji, ale takie sufity zakłada się na wiele la lat. Polecam oryginalny Barrisol.
Adam
1. Barrisol to marka francuskich sufitów napinanych a nie ogólna nazwa produktu (marka to np. "Apple" a ogólna nazwa to "komputer"). Oryginalny Barrisol powstaje tylko we Francji i nigdzie indziej. Z Francji pochodzą także materiały NewMat i Extenzo. Reszta to zazwyczj Rosja i Chiny. W Polsce też klepią sufity z folii różnego pochodzenia.
2. Są materiały z certyfikatami, które są bezpieczne (Certyfikat CE, A+), są też takie które nie spełniają żadnych norm. Wszystko zależy od producenta sufitów. Certyfikaty CE posiadają producenci: Barrisol, DPS, NewMat, Extenzo i nikt poza nimi. Certyfikaty A+ (bezpieczne dla zdrowia) posiada chyba tylko Barrisol.
3. Gwarancja na folię może być nawet 30lat, ale najczęściej pękają zgrzewy a na to mało kto daje gwarancję. Poza tym trzeba sprawdzić od kiedy działa producent i czy faktycznie za 10 lat będziemy mieli do kogo zadzwonić (był w Polsce "Saros" czy jakoś tak, który dawał 25lat i zniknął po kilku latach)
Niestety zmartwię Cię "kolego" z konkurencji. Firma Saros istnieje i to ma się całkiem nieźle. W zeszłym roku dołożyli kilka nowych produktów do swojej oferty. Posiadają wszystkie potrzebne atesty i certyfikaty pozwalające na stosowanie ich materiałów w budownictwie w Polsce. Inaczej dawno już by mieli na głowie sanepid, strażaka i inspekcję pracy. Rozumiem że Barrisol ma kłopoty ze sprzedażą swoich 3 razy droższych materiałów i dlatego stosuje czarna pijar. Saros i Barrisol mają 10 lat gwarancji na zgrzewy, folię i harpun. Po co więc przepłacać?
No dobrze, to kto w trójmieście robi sufity napinane?

Mam do zrobienia dwa sufity w kolorze białym:
1. W łazience około 3m2 w całości podświetlany rgb na całej powierzchni - 10 narożników.
2. W korytarzu około 10m2 również z podświetleniem (wzór podświetlany złożony z kilku prostokątów) - 6 narożników.

Termin do końca czerwca br.

Poproszę o reklamę.

Pozdrawiam.
Nikt nie poleci sprawdzonej firmy z trójmiasta?
Sprawdź sobie http://www.grupadps.com/dystrybutorzy mają zarąbongo realizacje i robią na atestowanych materiałach z gwarancją. Bardzo solidna marka, z czystym sumieniem mogę polecić, widziałem efekty i robotę u klienta na havirze.
Dzięki za info.
Coś mi się kiedyś obiło o uszy, że tylko tzw. barisol ma atesty a wszystko inne to chińszczyzna bez atestu, że śmierdzi albo traci kolor po kilku latach. Muszę chyba zobaczyć tego dps'a na żywo.
Nie wiem jak jest z tymi atestami, wcześniej ktoś pisał, do tego Ci się nie odniosę, ale estetycznie i efekciarsko na pewno do polecenia.
Barrisol jest producentem o najlepszej jakości nadruków na sufitach, jednak DPS również trzyma poziom jeśli chodzi o klasę powłoki. DPS jest polskim producentem więc nie ma mowy o chińszczyźnie.

Zapraszam na naszą stronę internetową http://www.sufitynapinane.eu/pl/indexpl.html gdzie prezentujemy zdjęcia i filmy z realizacji projektów z wykorzystaniem sufitów napinanych oraz oświetlenia LED i światłowodowego.
Dps i Barrisol mają jako jedyni chyba atesty na pełne sufity co ich odróżnia od reszty dostępnych na rynku systemów. Nadruki B ma faktycznie niezłe, ale na korzyść dps zdecydowanie szybszy czas realizacji i trochę niższa cena.
DPS też robi nadruki ?
Robią nadruki - http://www.dpsceilings.com/produkty/dps_picture Pytanie powinno zabrzmieć, czego nie robią w temacie napinanych ? Dunno !
Gdzie mają jakieś przedstawicielstwo 3mieście?
Sprawdź na stronie z Dps oni tam mają całą zakładkę "Dystrybutorzy" z adresami. Na pewno znajdzie się coś z trój miasta. Co do konkurencji to Barrisol konkuruje z DPS ale no ceny w Barrisolu są niewątpliwie strasznie wysokie. Wydaje mi się, że Dps jest dobrym wyborem bo są tańsi a robią dobrą robotę i dają dychę gwarancji na swoje rzeczy i na montaż swoich dostawców.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Eurosuftap albo maldom, więcej na stronie z Dpsu poszukaj bo tam są jak klikniesz na swoje województwo. Możesz też napiasć do nich odnośnie nadruków, widziałem też jakiś post na ich blogu o nadrukach.
Jak jednak wygląda montaż takiego sufitu, czy można zrobić to samemu czy lepiej mieć ekipe? Co się dzieje, jak z sufitem zacznie się coś dziać na przykład za 2 lata. Bo np: budynek się osuwa
Poczytaj na stronie dps, powinna byc jakaś zakładka o gwarancji, ewentualnie jak bierzesz od dealera sprzedającego ich produkty to też powinien Ci udzielić informacji na ten temat.

Inne tematy z forum Remont - porady

ile czasu potrzeba aby wykończyć mieszkanie 42m2 (41 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie : ile mniej więcej potrzeba czasu aby wykończyć mieszkanie 42m2 w stanie...

Panele winylowe (3 odpowiedzi)

Podłoga winylowa podbija Europę u nas znana m.in w hotelach, restauracjach, biurach, czemu boimy...

łazienki remont (39 odpowiedzi)

czy może ktoś polecić ekipę do remontu łazienki w bloku w gdyni czy warto kłaść kafelki na dużej...

do góry