Widok

Sunshine Kids Monterey czy Concord Lift Evo PT lub Transformer?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Który fotelik byście wybrały?

W testach wypadły podobnie.

Czy jest sens płacić kilkaset zł więcej za Concorda? :>

Nie widziałam ich na żywo :] ale znając jakość Concorda - właśnie do nich mnie ciągnie ;)

Który byście wybrały? A może macie i możecie napisać coś o nich?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
podbijam ;]
mnie na poczatku ciagnelo do Concorda albo cybexa
po poczytaniu testow ADAC (na ich oryginanej stronie) wyszlo mi ze cybex ma najmniej minusów
o Sunshine nie czytałam wiec nic nie napisze
Pewnie ostateczna decyzje podejmiemy jak wsadzimy do tych dwoch dziecko
mój starszak jeździ od roku w SKM. Na pewno jak masz możliwość to przymierz dziecko,bo fotel jest dość duży,mam wrażenie że teraz jest synowi w nim wygodniej (mimo,że rok temu i wzrostowo i wagowo też niby pasował). Podoba mi się w nim chowany isofix (bo w jednym aucie mam, a w drugim nie),łatwy i wygodny w użyciu (ja mam model z 2011r,w nowym SKM coś tam ponoć ulepszyli przy isofixie);dobrze zabudowane boki i zagłówek, ma dobrze wyprofilowane siedzisko,syn nigdy nie skarżył się, że drętwieją mu nogi,nawet w długiej trasie. Minusy-tapicerka trochę wyblakła ( a to dopiero rok,ale oprócz koloru,nic złego się z nią nie dzieje,nie mechaci się,jest przyjemna w dotyku, przemek jakoś tam bardzo się w niej nie poci)
nie jest w żaden sposób przystosowany do spania (niektóre fotele z isofixem chociaż ciut się rozkładają do tyłu,co zapobiega opadaniu główki do przodu,jak dziecko zaśnie),jedynie dopasowuje się do odchylenia kanapy w aucie
generalnie my jesteśmy z niego zadowoleni (bo to bezpieczny wygodny fotel za nieduże pieniądze),concorda nie znam,więc nie doradzę :-) nie obejdzie się chyba bez wizyty w sklepie i pomacania na żywo :-)
tak właśnie myślałam - że ostateczna decyzja zapadnie jak zobaczę na żywo i pomacam ;) (porównanie wykonania i materiałów do jego użycia)

ale może jednak ktoś już robił takie porównanie? ;) poza tym miło poczytać opinie kogoś, kto ma taki fotelik :]
Na forum fotelikowym Concordy nie cieszą się popularnością, a to że tapicerki kiepskie, a to że foteliki trzeszczą :)
Jak my przymierzaliśmy się do 15-36, to okazało się, że część fotelików jest za duża, tzn. pas samochodowy przechodził przez szyję, dziecko (wówczas 98 cm) musiałoby mieć ok. 103-105 cm, aby pasowało do fotelika. W ten sposób odpadł Transformer.
to muszę tam wejść i poczytać :] na gazeta.pl? :)

wzrost akurat u nas nie jest problemem ;P chyba, że w drugą stronę - coby Dziecko za szybko nie wyrosło ;)

Gerberek - a jak tapicerka(Transformer) w dotyku? "lepsza" czy "taka se", przeciętna?
ta, na gazecie, http://forum.gazeta.pl/forum/f,97434,Foteliki_Samochodowe.html

Ja niestety nie pamiętam, jaka tapicerka była w Concordzie, bo od razu, ze względu na wzrost, odpadł i na resztę szczegółów nie zwróciłam uwagi.

Mamy Cybexa Solution X2 fix, fotelik jako fotelik ok, ale tapicerka nie jest rewelacyjna, teraz trochę żałuję, że nie szarpnęliśmy się na Romera Kidfix Sict.

jak dziecko masz dobrze zbudowane to na forum fotelikowym polecają besafe izi up, wystarczy do 160 cm
mam długiego szczypiorka ;] chude toto i długie ;)

muszę poczytać tam na forum :] dzięki :))) i jeszcze zastanowić się nad tym besafe izi up ;]

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

do góry