Widok
Super szkoła // Jazda bez stresu
Do prawa jazdy podeszłam po wieloletniej przerwie. Kiedyś nie byłam w stanie zdać egzaminu, bo bardzo mnie stresował - byłam tak spięta, że nie mogłam wykonać manewrów, które godzinę po egzaminie z łatwością wykonywałam pod okiem instruktora. Dzięki ALFIE zrozumiałam, że żeby zdać egzamin i dobrze prowadzić nie wystarczą umiejętności, ale także zmiana podejścia do tematu i większa koncentracja. Kilka miesięcy z ALFĄ (z Maćkiem, Michałem i 1 jazda z Pawłem) naprawdę uspokoiło moją głowę i względnie zredukowało stres przed sytuacją egzaminacyjną. W konsekwencji byłam w stanie zdać u najgorszego egzaminatora pod słońcem, który cały czas podnosił na mnie głos, był niemiły, czepiał się, że za mało ruszam głową i ciągle celowo potęgował moje spięcie (a po poprzednim niezdanym za 1 błąd egzaminie egzaminator chwalił moje zachowanie na drodze). Nie sądzę, że zdałabym w tak stresującej sytuacji kilka lat wcześniej. Dodatkowo instruktorzy ALFY są cierpliwi, mili, dobrze przygotowani do pracy z kursantem - tłumaczą na wiele sposobów i pomagają wyzbyć się złych nawyków. Gdyby większość egzaminatorów generowała taką atmosferę, jak oni, zdawalność byłaby dużo większa. :)
Moja ocena
ALFA
kategoria: Kursy prawa jazdy
obsługa: 6
poziom nauczania: 6
wyposażenie: 6
czas trwania kursu: 6
przystępność cen: 6
ocena ogólna: 6
6.0
* maksymalna ocena 6