Widok
Biszkopt z galaretką! Pomóżcie...
Mam problem, otóż nie raz zdarzyło mi się robic ciasto z galaretką, natomiast nigdy nie udało mi się go zrobic tak, aby galaretka nie wsiąkła w biszkopt. Już próbowałam wlewac troszkę bardziej stęgniętą, ale zawsze częśc wsiąkła, albo była za bardzo stęgnięta i nieładnie to wyglądało.
Macie może jakieś sposoby na to? Może posmarowac czymś biszkopt przed wlaniem galaretki....
Macie może jakieś sposoby na to? Może posmarowac czymś biszkopt przed wlaniem galaretki....
A jak boisz się wsiąkania galaretki to zrób takie ciasto ;-)
zrób galaretkę (lub 2 jak robisz ciasto w prostokątnej dużej blaszce), dzień wcześniej normalnie w misce jak na opakowaniu. Może być z owocami
upiecz cieniutki biszkopt przelej go czymś żeby nie był suchy , potem nakładaj łyżką taką już zrobioną dzień wczesniej galaretką albo pokruj ją w kostkę i układaj. A na to ubij dwie lub trzy ( zależy jakie duże i jaka forma) ubite z cukrem pudrem śmietany 30%. Ja dodaje troche rozrobionej żelatyny do niej albo śmietan fix. I na to scieram czekolade albo robie polewe ;-)
Pychotka i naprawdę łatwe i na 100% Ci się uda ;-)
zrób galaretkę (lub 2 jak robisz ciasto w prostokątnej dużej blaszce), dzień wcześniej normalnie w misce jak na opakowaniu. Może być z owocami
upiecz cieniutki biszkopt przelej go czymś żeby nie był suchy , potem nakładaj łyżką taką już zrobioną dzień wczesniej galaretką albo pokruj ją w kostkę i układaj. A na to ubij dwie lub trzy ( zależy jakie duże i jaka forma) ubite z cukrem pudrem śmietany 30%. Ja dodaje troche rozrobionej żelatyny do niej albo śmietan fix. I na to scieram czekolade albo robie polewe ;-)
Pychotka i naprawdę łatwe i na 100% Ci się uda ;-)