Widok

Supernova

Supernova Temat dostępny też na forum:
Osiedle Supernowa to kameralna inwestycja mieszkaniowa realizowana w północno-zachodniej części Pruszcza Gdańskiego, w pobliżu ścisłego centrum miasta.

Położenie osiedla gwarantuje mieszkańcom łatwy dostęp do pełnej infrastruktury handlowo-usługowej. W sąsiedztwie inwestycji znajdują się także szkoła, przedszkole i obiekty sportowo-rekreacyjne.

Sprawnie można stąd dojechać do centrum ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ściany ładne białe. Gotowe do malowanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

czy Ci co odebrali mieszkanie widzieli jakie są mokre ściany w piwnicy cały czas chodzi osuszacz ciekawe jak to bedzie zimą czy nie wyjdzie jeszcze większa wilgoć do tego brak rynien i z balkonów chlapie na piętro niżej a ci mają ogródki mają chyba najgorzej :(

:)

To ze nie ma rynien, nie znaczy ze nie ma odpływu. Trzeba by dokładnie sie dowiedzieć, ale podejrzewam, ze z dachu jest przez strop i kominy połączenie z kanaliza. Byliśmy podczas potężnej ulewy na osiedlu i wymiotowaczami woda nie leciała, wiec odprowadzenie musi byc. Woda chlapie na balkony niżej? Przecież sa zrobione rynienki na balkonach z betonowymi frontami, a na zwykłych woda nie stoi i nie chlapie. Moze właściciele ogródków bedą mieli lekko niekomfortowe warunki podczas ulew, ale zakładam, ze każdy decydując sie na mieszkanie z ogródkiem przewidział taka mozliwosc.

myślę że nikt nie przewidział że tak z tych rynienek będzie chlapać a najmniej właściciele ogródków no ale to nie mój problem mnie martwi wilgotność w piwnicach no i przy garażach osuszacze co teraz jak jest lato a ściany są mokre to co będzie zimą i jesienią

Czy mieliście Państwo jakieś problemy z odbiorem? Wszystko ok? Jeśli chodzi o opłaty za mieszkanie macie może jakaś symulacje ile to mniej więcej wyjdzie za mieszkanie np. 50-60m2? Rozumiem że inwestycja ma ogrzewanie miejskie? Nie jestem w stanie nigdzie znaleźć tej informacji. Rozważam zakup na tym osiedlu i chciałbym poznać wasze opinie o osiedlu bo cena jest dość wysoka. Chyba nie będzie ogrodzone, prawda?

Gosc

A jak oceniacue podziemby smitnik????

A przepraszam bardzo ma być naziemny? Aby drażnił oczy???

Ja mieszkam juz 3 tygodnie i jest swietnie. Ogrzewanie miejskie, czynszu jeszcze nie znamy. Ogrodzone raczej nie bedzie, bo w pierwszym od ulicy bloku ma byc supermarket. Ale hale garażowe sa zamykane. Ogólnie mieszka sie tu dobrze, cisza, spokój. Na razie jedyne co mi przeszkadza to to, ze ekipy budowlane parkują na naziemnch miejscach prywatnych, przez co moje auto musi stać na parkingu przy szkole. A wypędzanie codziennie kogoś innego jest irytujące. No ale to sytuacja przejściowa. Ja moge szczerze polecić.

Ja oceniam dobrze, przynajmniej jest on schowany i nie koli w oczy. Jedyne co mi tu przeszkadza to... ludzie niesegregujacy odpadów i wrzucających odpady budowlane na starte na srodku pomieszczenia. Odpady budowlane powinno sie wywozić w odpowiednie miejsce, a nie wrzucać do śmieci komunalnych. To nie to miejsce.

A co do odbioru- u mnie bez problemu. Ekipy wykończeniowe tez nie zauważyły dużych problemów. Gdzieniegdzie pion i poziom lekko ucieka, ale da rade to wyrównać klejem, gdy ktos kładzie płytki. Najbardziej uciekła podłoga w salonie około 2-3mm (nie cm :) ) w jednym miejscu (dołek). A poza tym wszystko ok.

Dobrze to słyszeć, mam nadzieję, że będzie to przyjemne osiedle dla nas. Warto by założyć jakąś grupę na facebooku i połączyć przyszłych mieszkańców. Jakie macie zdanie na temat placu zabaw, który jest "miniaturowy", wiecie jak pod kątem prawnym spółdzielnia mieszkaniowa może zmieniać teren osiedla ze składek mieszkańców?

Płac zabaw miniaturowy, ale za płotem w szkole juz jest duzy i lepiej wyposażony. Kawałek dalej- na wjeździe do Juszkowa kolejny. Wiec tragedii nie ma :) a dzieci sie bawią, co i rusz widze kogoś z dzieckiem na tym placu :) ja niestety o kwestii prawnej zmian „aranżacyjnych” nie wiem nic.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ile czasu przed odbiorem dzwoniła do was Pani z Activy ?

Dzwonili w piatek z pytaniem, kiedy mi odpowiada, a odbior był juz w poniedziałek. Wiec szybka akcja była.

Aa to faktycznie bardzo szybko ;)

czy sąsiedzi słyszeli o podłączeniu telewizji np vectra lub multimedia ?

Tak, ja złożyłam zamówienie na Vectrę. Skrzynka juz jest, czekam na podłączenie. Dostałam od nich info, ze czekają na dokument o wieczystym użytkowaniu budynku i po otrzymaniu tego papieru bedą sie umawiać na montaż.

Przepraszam, chodziło o akt notarialny o służebności z TBS.

nam handlowiec z vectry mówił że już są podłlączenia i jak się zdecydujemy to środy bedzie podłączenie

O prosze, dziękuje za informacje. Muszę sie chyba in przypomnieć :)

Inne tematy z forum Pruszcz Gdański

Wykończenie domu 90m2, Chmara deweloper (25 odpowiedzi)

Witam, Jak w tytule chętnie poznam wasze opinie, spostrzeżenia, orientacyjny koszt wykończenia...

Oxygenium (5 odpowiedzi)

Lokalizacja, w której powstaje nowe osiedle Oxygenium sprzyja zarówno osobom pracującym w...

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...

do góry