Widok

Świętokrzyska Park

Inwestycja powstaje w zielonej okolicy, gdzie jest znacznie spokojniej niż w zatłoczonym centrum miasta. Tereny wokół osiedla świetnie nadają się do rekreacji na świeżym powietrzu. Jednocześnie okoliczna infrastruktura pozwala na zrobienie codziennych zakupów i znalezienie szkoły oraz przedszkola dla dzieci. Te znajdują się w sąsiedztwie osiedla.

Do centrum można dojechać samochodem, ale ...
więcej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A na kiedy był w umowie termin odbioru? Czy dlugo przeciągają ? Myślę o kupnie w b3, i sie zastanawiam, czy firma nie ma opóźnień.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Październik

Październik? A ja mam foldery reklamowe dotyczące budynku B2. Tam są również zawarte informacje i terminy z budowy B1. I wg harmonogramu zakończenie budowy B1, to styczeń 2018, a odbiór marzec 2018. Więc gdzie prawda? Aż takie rozbieżności w podawanych terminach? Nie rozumiem...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Biuro obsługi mówi, że podobno robia co mogą.... skusiłam się na mieszkanie ze względu na odbior koncem listopada, a teraz kicha. Oby wszystko się szybko wyjaśniło, ekipa remontowa wiecznie czekac nie będzie :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No ładnie nam wmawiali ze juz we wrzesniu bedzie mozna podpisac aneks i dostać klucze, czego sie nie robi zeby sprzedac.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zakończenie budowy wcale nie wiąże się z odbiorem kluczy. Dla niewtajemniczonych,.. po zakończeniu budowy przychodzi proces wszystkich odbiorów i całej dokumentacji (plus uprawomocnienia się dokumentów) co spokojnie może zająć nawet 2 miesiące albo i dłużej - szczególnie, że sporo było wolnego w listopadzie. Poza tym widać, że budowa miała lekki poślizg więc spokojnie do stycznia trzeba poczekać. Mam kupione mieszkanie w bloku B1 i nikt mi nie obiecywał kluczy we wrześniu a wręcz słyszałam, że rzeczywisty czas to grudzień/styczeń. Miałam wcześniej kontakt z firmą LCC (B1 to drugie mieszkanie od nich), jakościowo dobrze, cenowo również.
Ważne również, że mamy zapewnioną drogę dojazdową, chodniki i teren ładnie zagospodarowany z tyłu budynku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Widocznie albo nie widziala Pani poprawek ktore na antresolach i sufitach(byc moze mieszkanie na nizszym pietrze) albo nie jest Pani zbyt wymagajaca. W sumie oby wiecej takich Klientow :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej "czekająca B1" coś tu śmierdzi fake wpisem :D
No tak, PR firmy trzeba próbować podbudować nawet w taki sposób.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiadomo kiedy będą odbiory budynku B1?

w styczniu

Jak uporaja sie z odbiorem wody

Obawiam się, że w styczniu będą nam mówili, że w lutym ... w październiku mówili, że w listopadzie; w listopadzie, że w grudniu; w grudniu, że w styczniu.

Moze nie bedzie tak zle, wydaje mi sie ze beda chcieli dotrzymac terminow zawartych w umowach zeby nie placic odsetek karnych
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

nadal czekamy z B1 . a czas leci niestety

jestem za . choc ja z B1 !!! "sasiady " poznajmy sie :)

Nie wiem jak Wy, ale ja mam w umowie termin odbioru marzec 2018 roku.
Ostatnio byłam na budowie, w bloku NIC się nie dzieje natomiast na parkingu jest jeden wielki bałagan związany z budową nowego bloku. Zastanawiam się czy czasem nie jest wstrzymany odbiór właśnie przez drugą budowę. Muszą zabezpieczyć teren budowy, udostępnić parking, posprzątać ulice a nic w tym kierunku na razie nie widać. Nie wiem skąd to oburzenie, że jest poślizg? Kupiłam mieszkanie jako jedna z ostatnich i termin ostatnich dwóch transz były w terminach umowy. Oczywiście Panie z biura wspominały, że może uda się zrobić odbiory już w listopadzie (ALE CO WIEDZA KOBIETY Z BIURA?) ale dla tych co kupują za gotówkę lub na kredyt bez MDM, osoby które mają MDM mają przewidziany odbiór dopiero w roku 2018 - nie wiem dokładnie o co chodziło bo mnie to nie interesowało ale takie informacje dostałam podczas podpisywania umowy.
Mimo wszystko jak na razie otrzymałam odpowiedź od Pani z LCC, że w styczniu mają informować o odbiorach.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wczoraj dzwoniliśmy do biura, informacje o odbiorze mają być po 15 stycznia. Przestój wynika z przeciągających się odbiorów przyłączy. Blok jest już ukończony.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

MDM

Czy ktoś z Was ubiega się o dopłatę z programu MDM? Macie już przyznany NWR?

ja ubiegam się z B2. Jeszcze żadnych informacji nie uzyskałam.

czy powstała grupa na fb? Równiez jestem z B2:)