Widok

Świeża ryba - gdzie kupię?

Krakowiec - Górki Zachodnie Kulinaria Temat dostępny też na forum:
czytałem niedawno artykuł na trójmieście, że na górkach zachodnich sprzedawane są świeże ryby (z kutra?). Ale artykuł był z 2013 roku... Ktoś wie, czy to jeszcze aktualne? Może ewentualnie jakieś wędzone ryby można kupić? W którym konkretnie miejscu?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
w gdyni w orłowie mozna kupic swieze ryby prosto z kutra i wedzone, na babich dołach takze, no i w rewie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja najlepiej preferuję ryby mrożone, uważam, że są najbardziej bezpieczne:-) Oczywiście świeża ryba smakuje zupełnie inaczej niż mrożona, ale jeśli mam ryzykować swoje zdrowie, to wolę sama ja doprawić tak, żeby smakowała jak świeżo złowiona (i doprawiona:-)) A biorąc pod uwagę fakt, że najsmaczniejsze są potrawy z ryb i owoców morza przyrządzone w ciągu 2 godzin od ich złowienia, to...:-) Wiem, że panuje ogólne przekonanie, że ryby mrożone są gorszym produktem ponieważ zamraża się ryby świeże w ostatnim momencie ratując je przed zepsuciem i czasami jest to czynione zbyt późno, ale zazwyczaj tak się nie dzieje:-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak, ul. Żaków 1 ( są tam dwa sklepy wiec jak nie tu, to tam ;)
Aktualne

Inne tematy z forum Stogi

REJESTRACJA NZOZ STOGI (14 odpowiedzi)

Witam! Czy tylko ja mam problemy zeby zarejestrowac sie telefonicznie do lekarza?? Numer ciagle...

Apteka Elżbietańska (3 odpowiedzi)

Wita. Czy ktoś może wie, czy po remoncie w przychodni od strony wejścia dla dzieci wróci Apteka...

do góry