Widok
Świnka morska
Kupiłam świnkę morską, rozetkową. Jej drapanie się zaniepokoiło nas. Okazało się, że ma wszoły. Po leczeniu u weterynarza i kiepskim powrocie do zdrowia ( silny świad i rozdrapywanie się do krwi), została zbadana jej zeskrobina. Diagnoza: pasożyt podobny do świerzbu, bytujący u psów. Nie mam innych zwierząt w domu, nie mieliśmy kontaktu z psami !!!
Ewidentnie, świnka była zarażona przed przybyciem do naszego domu. Pokochaliśmy ją bardzo, jest rozkoszna i taka młodziutka a tyle cierpień musi znosić, jej skóra to jedna wielka rana !!! Zastrzyki przeciwświądowe mało pomagają, obecnie przyjęte leczenie może jej zaszkodzić, bo jest leczona preparatem dla małych psów i kotów ...dla świnek nie ma, bo to pasożyt psi...
Ewidentnie, świnka była zarażona przed przybyciem do naszego domu. Pokochaliśmy ją bardzo, jest rozkoszna i taka młodziutka a tyle cierpień musi znosić, jej skóra to jedna wielka rana !!! Zastrzyki przeciwświądowe mało pomagają, obecnie przyjęte leczenie może jej zaszkodzić, bo jest leczona preparatem dla małych psów i kotów ...dla świnek nie ma, bo to pasożyt psi...
Moja ocena
Zoolandia
kategoria: Sklepy zoologiczne
obsługa: 4
asortyment: -
pomoc merytoryczna: -
podejście do zwierząt: -
przystępność cen: -
ocena ogólna: 1
2.5
* maksymalna ocena 6
Jestem,szczęśliwym posiadaczem świnki ze sklepu w auchanie i z informacji,które uzyskałem to sklep ponosi odpowiedzialność za zwierza w okreslonym czasie.nie mogę im zazucić braku zainteresowania klientem,gdyż dzwoniłem kilkanaście razy z błahymi pytaniami i problemami - Zuzia zyje do dzis i ma się świetnie.
Zastanawiam się nad powyzszą informacją o śwince i dziwi mnie fakt,ze data usługi jest z marca,a z informacji wynika że swinka jest chora na dzień dzisiejszy,czyli 6 miesięcy od zakupu.trochę dużo czasu minęloo d dnia zakupu i nawet najlepszy hodowca czy sklep nie odpowiada za stan zdrowia zwierzaka.
Zoolandia nie należy do idealnych sklepów,ale na pewno nie ich wina ze swinka jest chora.
Zastanawiam się nad powyzszą informacją o śwince i dziwi mnie fakt,ze data usługi jest z marca,a z informacji wynika że swinka jest chora na dzień dzisiejszy,czyli 6 miesięcy od zakupu.trochę dużo czasu minęloo d dnia zakupu i nawet najlepszy hodowca czy sklep nie odpowiada za stan zdrowia zwierzaka.
Zoolandia nie należy do idealnych sklepów,ale na pewno nie ich wina ze swinka jest chora.