Widok

Sygnał naziemnej telewizji DVB-T - pytanie.

Banino Temat dostępny też na forum:
Witam, czy ktoś wie jaka jest jakość odbioru naziemnej telewizji cyfrowej. Konkretna lokalizacja to Osiedle Rodzinne od strony Pszennej i Polnego Wiatru. Czy wystarczy antena wewnątrz domu, czy trzeba instalacje prowadzić po dachu z kierunkiem na chwaszczyno ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na osiedlu familijnym antena pokojowa nie dawala rady. Wieczne gubienie sygnalu a o TVP1 HD i TVP2 HD mozna bylo pomarzyc. Jesli chodzi o antene na dachu badz na elewacji mysle ze powinna spokojnie dac rade.
Mam na dachu, w pobliżu ul. Lodowej i odbiór jest OK
Ja mieszkam na familijnym i spokojnie mi daje rade antena pokojowa 😊 najlepiej pozyCzyc i samemu sprawdzic
okolice kolejowej, antena w domu odpowiednio skierowana - odbierają wszystkie kanały.
Nadajnik 100kW na wszystkich MUXach jest na maszcie w Chwaszczynie. Odbiór DVB-T powinien być możliwy na kawałku drutu (bez wzmacniacza), albo rynnie.
Jeżeli nie działa, to może przesadziliście ze wzmocnieniem...
Antena typowa siatka z symetryzatorem skierowana na nadajnik, na strychu wzmacniacz regulowany 0-20 dB. Wszystkie 3 MUXY bez zakłóceń. Na kawałku drutu to tylko w Chwaszczynie lub Osowej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
U mnie na Księżycowej DVBT działa na drucie. sygnał ok. 100 %

Inne tematy z forum Technologie

Jaki telefon warto kupić? (92 odpowiedzi)

Możecie polecić fajny model telefonu dla kobiety? Chcę zrobić żonie prezent ale kompletnie nie...

Ochrona telefonu (19 odpowiedzi)

Hej, Ostatnio kupiłam pancerne etui na telefon, widziałam też na stronie tej firmy, że mają tzw....

gry online (10 odpowiedzi)

Cześć wszystkim! Mam pytanie do hazardzistów. Powiedz mi Czy próbowałeś grać na polskich zasobach...

do góry