Widok
Sylwia M. - opinia
Na oddział KOR-u trafiłam 4.02 po godzinie 23 z błędnie rozpoznaną diagnozą kolki nerkowej. Wcześniejsza wizyta w przychodni rejonowej zaowocowała w niepotrzebne leczenie bez prawidłowego zdiagnozowania i nie wzięcia pod uwagę możliwości powstałego bólu w związku ze stwierdzoną u mnie jakiś czas temu dyskopatią kręgów L4/L5. Pomimo widocznego zmęczenia lekarzy i pielęgniarek zajęto się moim przypadkiem fachowo i życzliwie (np. od razu otrzymałam zastrzyk przeciwbólowy ). Lekarz dyżurny po wykonaniu badań i wydaniu zaleceń mógł mnie odesłać do domu, jednakże poszedł o krok dalej i zapewnił mi dalsze leczenie w poradni neurochirurgicznej gdzie powinnam być skierowana prawie rok temu. Muszę przyznać, że czas spędzony na pogotowiu jest wielkim problemem ( zostałam wypisana nad ranem 5 lutego ), ale jest to wina systemu a nie lekarzy, których jest zaledwie dwóch na naprawdę sporą liczbę oczekujących pacjentów. W każdym razie ja ze swojej strony bardzo dziękuję za udzieloną mi pomoc i życzliwość zarówno lekarzowi jak i paniom pielęgniarkom.
Moja ocena
Kliniczny Oddział Ratunkowy
kategoria: Pogotowie ratunkowe
obsługa: 6
czas oczekiwania: 3
ocena ogólna: 6
5.0
* maksymalna ocena 6