Widok

Syrena Sport w Kuźni Wodnej

Opinie do artykułu: Syrena Sport w Kuźni Wodnej.

Niedzielny Pokaz Aut 2012, organizowany przez Kuźnię Wodną w Oliwie i fundację Retrotechn już za nami. W jesiennej atmosferze mogliśmy zobaczyć kilkadziesiąt zabytkowych i klasycznych samochodów. Wśród nich prawdziwą gwiazdę - Syrenę Sport.Pierwszą replikę Syreny Sport, zbudowaną przez lubelskiego entuzjastę motoryzacji Stanisława Mazura, pokazano po raz pierwszy 1 maja 2012 roku na Placu Defilad w Warszawie. W tym samym miejscu, w którym w roku 1960 odbyła się premiera jedynego, ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

to była impreza organizowana przez kampanię "Powrót Legendy" Wódki Żołądkowej Gorzkiej

Syreny w Krakowie

W Krakowie w klubie FABRYKA była ostatnio impreza z udziałem kilku modeli Syreny Sport, kumpel opowiadał, że klimat był świetny

Wiejski Tuning

i nic więcej. :P

Banda ważniaków internetowych

Sami pokażcie publicznie swoje zrealizowane projekty, potem oceniajcie inne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

po co komentujesz?

jak nie podoba się to po co komentujesz?

konia z rzędem

co nie znaczy, że się nie da bo jest możliwość

CYRK

I ten cały cyrk pod Pałacem Kultury 1 maja...
Ten samochód robi wrażenie na... ludziach, którzy nie interesują się historią Syreny Sport :/
ŻENADA

Odrażająca

jak w tytule :/

konia z rzędem

temu, co odtworzy technikę ]:->

wnętrze

a wnętrze?

No cóż, niestety to tylko wariacja nt. Syreny Sport

Dziwi mnie trochę, że ktoś włożył tyle pracy i nie zachował odpowiednich proporcji. Na pierwszy rzut oka widać różnice między oryginałem i kopią.
Szkoda.
Poczekam na prawdziwą replikę.

tylko że ona tylko ma wyglądać podobnie do oryginału.

Cała technika ma pochodzić od Triumpha Spitfire'a.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

To źle się mówi

Ten rajd był dostępny nawet dla całkiem współczescnych samochodów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Żołądkowa Gorzka

a Syrena Gorzkiej? premiera tej repliki ma być podobno jeszcze przed końcem tego roku...

tiaa

tiaa... wiadomo, że są projekty, których autorzy starają się zrobić dokładne repliki, ale wszyscy oni ruszają się jak muchy w smole. Ta przynajmniej powstała i to w szokująco krótkim czasie

Pośpiech...

Autora tego pojazdu zgubił pośpiech i żądza sławy, chciał być za wszelką cenę pierwszy aby zgarnąć wszystkie zaszczyty. Przyszłość nie pozostawi jednak suchej nitki na jego pracy. Autor najzwyczajniej w świecie nie przyłożył się do tej pracy i mnóstwo pieniędzy wyrzucił w... błoto. Nie mogę zrozumieć dlaczego (do niedawna poważany przeze mnie) magazyn "Automobilista" zrobił mu takie opisy. Jest to żenujące. Odkładam Automobilistę i kupuję ClassicAuto.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Faktycznie

Faktycznie, linie bardzo odbiegają od Syreny Sport.
Moim zdaniem krytyka powinna być jednak skierowana przede wszystkim do organizatorów takich imprez, powinni oni zwracać uwagę na takie aspekty jak wierność odwzorowania gdy mówimy o replice.
Nieprawidłowość dotyczy nawet rozmiaru ogumienia, zgadzam się z przedmówcą, że pokazywanie publicznie tego samochodu jako repliki Syreny Sport to zakłamywanie historii

CIASTECZKOWY POTWÓR

hahahahaha :D rewelacyjne określenie dla tej pseudo-repliki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

w Warszawie dużo mówi się o tym, że nie została dopuszczona do rajdu z powodu niedokładnego wykonania, znaczących różnic względem oryginalnej Syreny Sport

przejrzyjcie na oczy!

Dlaczego ona ma takie wyłupiaste reflektory?
Oryginalna jest lekko uśmiechnięta, ta ma minę jak ciasteczkowy potwór.
Według mnie jest skrajnie brzydka i nie nazwałbym tego pojazdu repliką Syreny Sport. Wszystko jest tu dziełem przypadku, nie warto pokazywać tego samochodu publicznie jako "kopii Syreny Sport" bo to zakłamywanie historii........
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry