Widok

Syrena z remizy

Czy tylko ja mam wrazenie, ze wyje o wiele glosniej niz ostatnio? Swoja drogą, to absurd, że w dobie elektroniki i powiadomień na sms i telefon tutaj stawia sie na równe nogi pare tysięcy mieszkańcow. :(
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 42
A pani to jeździ autem elektrycznym które ni hałasu ni spalin nie emituje.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5
Syrena straży pożarnej też przeszkadza... o matko co za człowiek
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ręce normalnie opadają. Kobieto wez lecz się , nawet syrena przeszkadza bo za głośna. Powiadomienia sms /matrix to stan umysłu.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie ma to jak dobry reflex, syreny wymienili ok. dwa miesiące temu i wyły już nie raz a tej dopiero teraz przeszkadza, co za ludzie
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Eee jest spoko ta syrena, brzmi jakby ktoś nadepnął piszczącego kurczaka.
Nasza OSP robi kawał dobrej roboty.
A mieszkanka to zapewne jedna z tych "Grażyn" co jej Brajanka budzi ten dźwięk.
Może jednak przemyśli Pani zakup tego szeregu i jednak przeniesie się w Bieszczady?
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 2

~nie_anonim
Od szeregów wara! My nie narzekamy ;) Trzymamy z wami Chłopaki z OSP!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

Co do brzmienia to się zgodzę ale to dobrze, bo gdy wyła ta poprzednia to mój pies wył razem z nią a teraz już nie.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mi tam nie przeszkadza (trochę jakby się zaczynał jakiś atak zombie na nasze Banijskie Siedliszcze:), ale również się zastanawiam po jaką cholerę ona wyje?? Czy jakiś auto sms czy auto telefon do naszych zacnych OSP-owiczów nie byłby pewniejszy? Jak jestem w domu i głośniej oglądam jakiś film to syreny nie słyszę, a telefon zawsze.
Jak kumam lata temu gdy nie było jeszcze telefonów - nawet stacjonarnych.. ale teraz??
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 11

Nie zrozumiesz tego i nie zaprzątaj sobie tym głowy. Zajmij się tym co zawsze i będzie ok. pozdrawiam �
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

OSP alarm na telefon również dostaję ;D
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

No ale jeśli Ty rozumiesz to wytłumacz proszę. Myślę, że nie tylko ja tego nie rozumiem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie wszyscy zawsze,wszędzie noszą przy sobie telefon.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jeśli jesteś strażakiem, to bez znaczenia, czy jesteś w ogrodzie, garażu, na polu słyszysz syrenę i lecisz.
Jedziesz autem obok remizy i słyszysz to możesz:
- spodziewać się strażaka na jezdni wybiegającego "znikąd"
- wyjechania wozu bojowego
Wolę słuchać syreny, niżby jednego strażaka miałoby zabraknąć jak jest potrzebny, bo telefonu nie usłyszał.
A poza tym to ciekawy folklor i tradycja :)
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 1

Myślę, że to wynika z jakichś procedur. Poza tym dziwię się, że ludziom przeszkadza wycie tej syreny. Jak jeżdżą na wycieczki po krajach arabskich to na pewno im nie przeszkadza wycie przez megafon muezina 5 razy dziennie, to też folklor?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bijące dzwony w kościele ci nie przeszkadzają?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

fakt wyje głośniej i co z tego.... w Baninie taki slaby zasięg telefoniczny lub jego brak, że do nikogo by nie dotarła informacja o alarmie
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mieszkanka uszy umyła
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

A przeszkadza syrena tamten sygnal byl o wiele lepszy , a teraz to wyje jak by byl stan wojenny , a tak propo tej pani co tak przeszkadza nasza syrena , ?jak jej sie d*pa bendzie palic to sygnal nie bendzie przeszkadzal jak straz wyjedzie doniej? cekawe!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie muszą donikąd wyjeżdżać, żeby się nasłuchać zabobonnego łomotu. Tam wyje muezin, tu jakiś sprośny katabas buja się na linie dzwonu albo prowadzi jęcząco rozśpiewany pochójd. A syrena strażacka niech sobie wyje, ile sił - ona ma sens.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (15 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry