Widok

Syrop Xyzal - opinie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny! Mam zagwostke. Lekarz, do którego wybrałam sie wczoraj z synem z polecenia po raz pierwszy, zalecił podawanie tego syropu przez kilka dni dwa razy dziennie. Ale moje dziecko nie jest alergikiem! Dała to tylko dlatego ze podczas wywiadu pytała czy przy infekcjach przeciąga mu sie zwykle katar czy kaszel a ja powiedziałam ze katar.... Tak samo dostał na dwa tyg krople Nasonex ... Mam strasznie mieszane uczucia, leki podaje od wczoraj ale cały czas myśle jak to sie ma do tego wszystkiego. Czytałam kiedys ze leków antyalergicznych nie powinno sie podawac jeśli nie ma ku temu podstaw. Nie wiem totalnie co robić. Moze te leki maja jakieś uniwersalne zastosowanie, nie mam pojęcia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Słuchaj lekarza,na dzień dzisiejszy to norma , prawie każdy lekarz przy katarach ,kaszlach przepisuje leki przeciwalergiczne jak xyzal,aerius,zyrtec na moje przy przeziębieniach jednak najlepiej działa stara clemastyna.Leki te łagodzą obrzęk błon śluzowych ,zmniejszają wyciek z nosa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
To rozumiem ale mój syna juz koniec infekcji i kataru juz niewiele stać moje zdziwienie ze mam podawac jeszcze kilka dni xyzal a nasonex az dwa tyg.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No ja lekarzem nie jestem ani na tej wizycie nie byłam i trudno mi ocenić sytuację,moje dziecko ze względu na nawracające katary i pomimo,ze testy nic nie wykazały xyzal przyjmuje na stałe,od tego na pewno nic mu nie będzie ,czasami przy przedłużającym się katarze lekarze każą podawać krople jeszcze przez parę dni po jego ustaniu ,nasonex to też krople podawane m.inn. przy alergiach in przedłużających się katarach,u mnie się sprawdzają .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A mi sie wydaje ze syn po tym Xyzalu jest bardziej senny niż zwykle. O ile siedziałby ze mną w domu to by mi to nie przeszkadzało ale chodzi do przedszkola a tam, wiadomo: dużo rożnych zajęć i trzeba sie skupić.
Zarówno Xyzal jak i Nasonex mam stosować 3 tyg na początek. Ale zastanawia mnie co w wypadku jakiejś infekcji? Przerywa sie stosowanie tych leków?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jedno moje dziecko jest alergikiem i dostaje lek przciwhistaminowy przez większą część roku. Drugie dziecko nie ma alergii, ale pediatra przy infekcjach, zwłaszcza katarze, przypisuje lek antyalergiczny - kiedyś Clemastynę, teraz Aleric / Claretinę. Jak ktoś wyżej napisał, leki te zmniejszają obrzęk śluzówki, przyspieszają powrót do zdrowia.
Skoro Twoje dziecko jest senne, ograniczyłabym się do jednego razu na dobę i podawałabym mu Xyzal tylko na noc.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zagwozdke od gwóźdź, ćwiek nie zagwostke lepiej nie używać słów, których się nie zna bo się człowiek tylko ośmiesza....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

do góry