Widok
Szalone nożyczki
Opinie do spektaklu: Szalone nożyczki.
Paul Pörtner Szalone nożyczki Przekład: Elżbieta Woźniak Preferencje wiekowe: 15+ Salon fryzjerski "Szalone nożyczki" prowadzony przez mistrza grzebienia i rzecz jasna nożyczek, Tonia, słynie z doskonałej obsługi i profesjonalnych usług, niestety na jego nienaruszonej reputacji pojawia się skaza - morderstwo w sąsiadującym z salonem mieszkaniu, dokonane przez nieznanego sprawcę. Podejrzani ...
Przejdź do spektaklu.
Paul Pörtner Szalone nożyczki Przekład: Elżbieta Woźniak Preferencje wiekowe: 15+ Salon fryzjerski "Szalone nożyczki" prowadzony przez mistrza grzebienia i rzecz jasna nożyczek, Tonia, słynie z doskonałej obsługi i profesjonalnych usług, niestety na jego nienaruszonej reputacji pojawia się skaza - morderstwo w sąsiadującym z salonem mieszkaniu, dokonane przez nieznanego sprawcę. Podejrzani ...
Przejdź do spektaklu.
super
Byłem na próbie. Spektakl jest naprawde udany. Przemyślany reżysersko, ciekawa scenografia :-). Bardzo interaktywny, publika ma wpływ na fabułe i na koniec spektaklu. Bardzo mi sie podoba koncepcja, że spektakl trwa od momentu otwarcia drzwi wejściowych dla publiczności do samego końca. Podczas przerwy, na scenie dzieją się ciekawe, niekiedy śmieszne rzeczy. Fabuła nadzwyczaj banalna a tak wciąga, że traci się poczucie czasu.
Do mometu zakończenia - super. Dobry żart, dobre tempo, dobre wciągnięcie publiczności. Zakończenie jeszcze nie do końca dorobione - aktorzy muszą się jeszcze "wyrobić" w roli. Jeszcze mocniej zaatakowałbym publiczność przed i w przerwie spektaklu (chyba nie powinno się jej wypuszczać do holu). Czasem mam zastrzeżenia do gry, widać, że aktorzy woleliby śpiewać, ale polecam z czystym sercem.
REWELACJA
Byłam i na próbie i na premierze i potem jeszcze kilka razy,tego nie da sie opisać!!!Gratulacje dla aktorów którzy muszą na kazdym spektaklu odpowiadac na pytania, które czasami są irytujące,BRAWO dla was jesteście świetni!!!!Wspaniała gra Magdaleny Smuk, Pawła Bernaciaka,Bernarda Szyca!!!!Wielkie ukłony dla Rafała Ostrowskiego Który prowadzi całe śledztwo,co nie jest łatwe bo musi miec kontrole nad publicznością!Pani Iwona Konieczkowska tez świetnie poradziła sobie z nową rolą,ciekawa jestem jak by zakończyła spektakl:) No i na koniec kilka słów oTomaszu Więcku po prostu REWELKA,jego gra aktorska za kazdym razem mnie zaskakuje,taki dobry aktor nie powinien sie marnować w teatrze muzcznym,on powinien grac w filmach dobrze wyrezyserowanych i o dobrej fabule:) Pozdrawiam cała załoge Szalonych Nożyczek i życze kazdemu z osobna sukcesów.
niekoniecznie
rzeczywiście pomysł ciekawy, ale czegoś gdyńskiej wersji zabrakło. Przede wszystkim dobrej gry aktorskiej. Pochwała tylko dla pani Iwony. I czemu - jeśli wierzyć opisom są 3 wersje zakończenia - aktorzy zagrali wersję, która im pasowała (moredercą koniec końców została Basia), a nie tą, którą wybralła publiczność (oK. 70 % głosowało za Wurzlem). Czyżby tylko tą mieli przećwiczoną? Za końcówkę duży minus.
warto zobaczyć
Znakomicie poprowadzony spektakl, świetne kreacje aktorskie. Szczególnie wielkie brawa dla Pawła Bernacika, Bernarda Szyca i Iwony Konieczkowskiej-Jończyk, ale uznanie należy się calej ekipie. Podziwiam umiejętność zapanowania nad publicznością i wielką cierpliwość panów śledczych dla (niekiedy) małolotnych wypowiedzi widzów. Szalone nożyczki były dla mnie relaksem i świetną zabawą mobilizującą równocześnie do refleksji, jak to przewrotnie z tą winą i winnymi na tym świecie jest... Polecam:)
Szalone nożyczki
Spektakl genialny!!! Cudowna gra aktorów, zwłaszcza rola Tonia,zagrana przekomicznie:) Ubaw jest niesamowity. Możliwość udziału w śledztwie to super pomysł!!! Z chęcią bym poszedł jeszcze raz bo to nigdy nie jest do końca ten sam spektakl. Aktorzy w drugiej połowie improwizują (wychodzi im to świetnie).
Nie rozumiem entuzjazmu
Nie rozumiem, skąd te pełne euforii opinie... W zasadzie kierowana nimi wybrałam się na spektakl i...cóż, zawiodłam się. Humor trochę zbyt prosty i banalny, interakcja z publicznością zdrowo kulejąca,czasem nawet odsłaniająca sztuczność całej,hm,zabawy i niedopracowanie scenariusza.Miała byc farsa, to i była.I nawet przejaskrawione humorystycznie role fryzjerów nie ratują całej sztuki.
Szalone nożyczki
Opinie do spektaklu: Szalone nożyczki.
Przejdź do spektaklu.
Przejdź do spektaklu.