Jestem mamą dziewczynki, która od stycznia br. uczęszcza do przedszkola Sotis w Gdyni. Tutaj zaczęła się nasza droga z chorobą począwszy od pierwszego, darmowego spotkania - rozeznania, po diagnozę i aktualną opiekę w przedszkolu. Na każdym etapie spotkałam się z wielką empatią, profesjonalizmem, wiedzą i chęcią pomocy zarówno na miejscu jak i w domu czy w środowisku ''zewnętrznym''. Córka poczyniła ogromne postępy, każdego dnia z wielką ochotą idziemy do przedszkola gdzie czekają na nią ''ciocie'' i przyjaciele. Warunki są bardzo dobre. Opieka, strona merytoryczna, zajęciowa, wychowawcza są idealne dla dziecka z autyzmem. Wysoki poziom nauczania, zajęcia z logopedii, wwr, dogoterapia, codzienne spacery, nauka jedzenia, celebracja urodzin i okolicznych świąt czy tradycji w bardzo ciepłej, rodzinnej atmosferze pomaga tu każdemu dziecku. Polecam każdemu rodzicowi. Temu który już wie i temu który coś czuje a nie jest pewny. Otrzymałam bardzo dużą pomoc zaś moja córka pomoc niepoliczalną. Pozdrawiam. Klaudia M.