Widok

Szef wszystkich szefów

Szef wszystkich szefów Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Szef wszystkich szefów.
Lars von Trier
Szef wszystkich szefów

Przekład: Agata Lubowicka, Anna Kordecka

Po raz pierwszy w teatrze jedyna komedia zrealizowana dotąd przez Larsa von Triera. Mała firma informatyczna, a w niej szef, Ravn, wykorzystujący i manipulujący grupą swoich pracowników. Może sobie na to bezkarnie pozwolić, gdyż wmówił im, że wszystkiemu winny jest jego szef, który nakazuje mu tak ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szef

A bedzie tam Krzysztof Jarzyna ze Szczecina ????
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

w sobote bilety po 30

a w niedziele po 100

? ? ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

bo w niedziele jest premiera:)

Uważam ,że spektakl jest super!!!
Oddaje rzeczywistość w naszym realnym świecie.
Polecam!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bardzo dobry!

Gorąco polecam! Naprawdę świetnie zagrane! Spektakl bardziej mnie wciągnął niż film, którym zresztą również byłam zachwycona :) Wielkie brawa!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

cas trwania

a jaki jest czas trwania spekyaklu?
dziekuje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

spektakl trwa 1godz i 30 min. bez żadnych przerw

Polecam!

Sztuka bardzo udana, zabawna i pikantna. Świetnie się na niej bawiliśmy! Szczerze mówiąc, prawdopodobnie wybierzemy się na nią jeszcze raz.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tak trzymać

Świetnie zagrany spektakl! Sztuka dobra na dzisiejsze czasy- pobudzająca do refleksji- nie zawsze komediowych. Warto spędzić czas w teatrze.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

polecam gorąco

byłem na przedstawieniu przedpremierowym i bardzo dobrze się bawiłem, sztuka zapięta na ostatni guzik, no może tylko dźwięk do lekkiej poprawki.
Polecam gorąco bo i temat mocno aktualny i dużo dobrego humoru i mistrzostwo scenariusza oraz dobra gra aktorska.
Osobiście zostałem miłośnikiem Gambiniego !
;-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przedstawienie warte obejrzenia.

Premiera poszła na prawdę bardzo dobrze. Aktorzy na początku może byli lekko spięci, ale potem rewelacja. Jako widz nie nudziłem się , ani przez moment. Przedstawienie lekko niegrzeczne jest :D

Re-we-la-cja

Swietnie zagrane. I dobra sztuka. Cos kolo 90 minut trwa.

no i jak sie odezwać

Żeby było jasne. Nie podobało mi się. Wiem, wiem innym się podobało. Mnie nie. Bardzo histeryczna rezyseria i histerycznie podawane teksty. Teatr bez przeklenstw nie jest teatrem. w tym przypadku stał sie megateatrem. tyle tylko, że nagromadzenie tylu epitetów w tak krótkim czasie nie działa już. pani Boć nawet bardzo fajnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Język Triera

...piękny nie jest - potoczny, często "soczysty" i dosadny, nierzadko stosujący dość niewyszukane epitety. Ktoś, kto oglądał jego filmy w oryginale, nie oczekiwałby od ich scenicznej adaptacji kwiecistego języka w najlepszym szekspirowskim wydaniu. W przypadku tłumaczonych wersji filmowych "łagodzenie przekleństw" to często spotykany, celowy zabieg dystrybutora. W sztuce mieliśmy do czynienia z prawdziwym scenariuszem trierowskim bez upiększeń i ugłaskania. Może się podobać, albo nie - kwestia gustu.

Reforma w teatrze to to nie jest

Generalnie ciekawe przedstawienie. Nie ziewałem... to już coś :D Poprawnie wyreżyserowane i poprawnie zagrane. Rekowski reformatorem niestety nie jest, może będzie, ale musi chyba zmienić coś w swoim warsztacie.

GORACO POLECAM

badzo dobrze zrealizowany i zagrany spektakl!!! Naprawde warto sie wybrac!!!

:)

Mi rowniez sie podobalo. Fajna sztuka i taka zyciowa ;)) W niejednej firmie tak jest. Pan Cezary super.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

ech

Mam wrażenie, że Pani Boć w różnych spektaklach wychodzi na scenę w głównej mierze po to, by się rozebrać. A poza tym, poza tym w przypadku tej Pani trudno powiedzieć o grze. Scena erotyczna w spektaklu wulgarna i niepotrzebna, podobnie jak nawał przekleństw. Pan Jankowski jak zwykle zadyszany i zdenerwowany, ta maniera staje się męcząca. Gra polega nie polega na tym, aby na scenie być sobą.

Dlaczego?

A ja mam bilet na 14.04. a przedstawienie odwołane,dlaczego ? W Gdyni w Muzycznym i Miejskim żaden spektakl nie jest odwołany z powodu żałoby narodowej.
Kina też nie są zamkniete?

masakra

my czekamy 2 miesiace na ta sztuke bilety od miesiaca i tez mamy odwolane, rozumiem że to żałoba narodowa, ale teatr to nie dyskoteka

Odwołana

Hmmm.. rozumiem, że żałoba narodowa, ale chyba jest różnica pomiędzy powiedzmy organizowaniem np koncertu w Kamieniu Pomorskim a sztuką teatralna w Gdańsku oddalonym prawie 250 km w lini prostej ?!?

Szef wszystkich szefów

Dlaczego???

Dlaczego wprowadzać takie zamieszanie? Wiadomo straszna tragedia-można ją uczcić minutą ciszy w holu ustawić skarbonki na zbiórkę pieniędzy dla dla pogorzelców. Teatr poniesie straty, bo musi zwrócić pieniądze, widzowie niezadowoleni ze zmiany planów. Czy o to chodziło?

?????

To tez była moja wyczekana sztuka,mąż specjalnie przełożył służbową delegację żeby ze mną pójść,poprzednio też zgraliśmy plany na "Słodkiego ptaka młodości" i co?
Sztuka też była odwołana i co myślicie,że mój mąż pójdzie trzeci raz pocałować ze mną klamkę udzielnego teatru Wybrzeże?

Ale z powodu kilkuset osób które umieraja CODZIENNIE nikt niczego nie wprowadza,ani nie odwołuje...ciekawe...

Widziałam lepsze spektakle

Sztuka całkiem niezła, jednakże zgadzam się z Panem Andrzejem, który rzekł: "Scena erotyczna w spektaklu wulgarna i niepotrzebna". W zupełności racja. Gdyby nie to, moja ocena wzrosła by nawet do 4 gwiazdek, a tak... Ale warto pójść, żeby się pośmiać. Wbrew pozorom polecam, ale jeżeli chcemy iść z dziećmi, to tylko powyżej 15 lat.

temat przewodni sztuki bardzo fajny wykonanie aktorskie przecietne

i do tego scena erotyczna ktora wzbudziła spory niesmak zagrana bardzo wulgarnie bez żadnej erotyki zupełnie niepotrzebna.

Groch z kapustą

Po olśniewających "Zwyczajnych szaleństwach" po panu Rekowskim i zespole spodziewałam się czegoś równie dobrego,niestety tak sie nie stało.
Jeden wielki chaos,wielość planów na jednej powierzchni,akcja leci byle dalej do przodu,mam wrażenie,że ten spektakl był klecony naprędce.
Wielka szkoda!!!!

Jestem oburzony Pana krytyką spektakli z udziałem Pani Boć i Pana Jankowskiego. Ja grę tych aktorów uwielbiam. Radzę nie chodzić na sztuki z ich udziałem, szkoda Pana pieniędzy i czasu. Proponuję bar.

ja tam ich lubie

Ja tam Jankowksiego lubie, Jurek Gorzko tez jest ok

Sztuka współczesna: '..bez dobrego obciągnięcia nie ma rżnięcia.'
Wstyd. Domyślam się po dzisiejszym spektaklu, że niezbędne są wulgaryzmy na scenie by wywołać pożądane uczucia u widza.
Większość widowni 'zrywała boki' ze śmiechu. Dla mnie to chyba za 'wysoka' półka..
Dla mnie wielkie rozczarowanie.

Teatr Wybrzeże

Coś nie tak z dzisiejszym teatrem, dużo wulgaryzmu i golizny nie zawsze przyjemnej. Nudy !!

Prostacka opinia pruderyjnej pseudo znawczyni teatru. Nie chodź do teatru bo to nie dla ciebie rozrywka.

Jeden wielki niesmak

Szkoda, że musimy oglądać tak beznadziejne, wulgarne spektakle w Teatrze Wybrzeże. Sztuka nudna, arogancka, dialogi chaotyczne, męczące. Przykro, że taaki poziom prezentuje nasz gdański teatr. Wielka szkoda!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Świetne

Świetny spektakl, aktorzy- Brawo
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

wybrac sie?

mam dylemat dot. tego spektaklu. Wybieram jeszcze między 'słodkim ptakiem młodości' a 'łupem'. W teatrze nie byłam wieki... Proszę o obiektywne sugestie. Wolałabym wybrać coś bardziej na luzie, coś do pośmiania się.
Z góry dziękuje

do pat

Jeżeli dawno nie byłaś w teatrze, to wybierz się raczej na "Koleżanki"; będą grać w Teatrze Muzycznym. Byliśmy dosyć dawno sporą grupą przyjaciół w Teatrze Kameralnym; każdy wyszedł rozbawiony. Polecam również "Piaf" w Teatrze Miejskim w Gdyni - rewelka!

szkoda

niestety, znow wulgarne sztuki nie majace nic wspolnego z dobrym smakiem. Teatr jest poto zeby pokazywac historyczne przedstawienia, w ladnych kostiumach, pieknych dekoracjach, w tematyce godnej przedstawienia. wyszlam z niesmakiem juz po 20 minutach. szkoda...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

ale jaja hahahhahahhah

o szefie

Teatr idzie z duchem czasu, a ten, niestety taki właśnie jest, wulgarny i arogancki.

Do Hani

Nie zgadzam się z Panią co do wypowiedzi po co jest teatr. Jeśli wyszła Pani po 20 minutach to niewiele Pani widziała...
Mnie nie zgorszyły "erotyczne sceny", ale też uważam, że nie wszystko trzeba dosadnie pokazywać, ale może tak faktycznie jest? Szybko, brudno, przedmiotowo? Nie pracuję w biurze i nie wiem jak bywa, ale skoro wulgaryzmy powodują śmiech na sali to chyba o czymś on świadczy (czytaj: o kimś)?
Mnie się spektakl spodobał, bo skłonił do zastanowienia się: czy mną manipulują w pracy, czy ja manipuluję innymi (może nawet nie zdając sobie z tego sprawy-bo i tak czasem bywa)?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

mi się nie podobało

niby komedia, a mało śmieszna, rubaszne i płytkie żarty, małoambitne.

teatr kontra serial

Byłam na wczorajszym spektaklu i jestem pod wrażeniem gry aktorów, przede wszystkim pana Piotra Jankowskiego. Widziałam już film na bazie tej samej sztuki i teraz przedstawienie i, pomimo iż tym razem nie zachwyca mnie twórczość Larsa von Triera, to gra aktorów TW wyśmienita!!! Polecam

podrabiać von Triera to jak przepisywać na nowo Gombrowicza.

Co tam robi Piotr z 'Barw Szczescia'?

Taki z niego zwyrodnialy maz i ojciec i pozwolili mu grac w teatrze? Ja bym do dziecka takiego nie dopuscil, a tfu! :)

Inne tematy z forum Kultura

Punkt zero (5 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Punkt zero . PUNKT ZERO na Scenie Malarnia W Teatrze Wybrzeże trwają...

Karnawał zwierząt (5 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Karnawał zwierząt . KARNAWAŁ ZWIERZĄT CAMILLE SAINT-SAËNS BALET Świetna...

Nieczułość (21 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Nieczułość . "NIECZUŁOŚĆ" na podstawie powieści Martyny Bundy W Dziewczej...

do góry