Widok

Szkoła podstawowa 85

dziewczyny zapisujecie do odzdziału przedszkolnego dzieciaczki z 2011r
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja nie.
......
Ludzie nie dajcie się nabijać w butelkę. Szkoła jest ok, ale na pewno nie jest przygotowana na przyjęcie tak małych dzieci z różnych domów, z różnym temperamentem, itd... To nie będzie żadna nauka przez zabawę, tylko zwykłe siedzenie w ławie i w przepełnionej, spoconej, gorącej, głośnej!!! świetlicy z niezadowolonymi Paniami ( sorki, no ale tak jest). Mam dziecko z 2009 r. i posłałam je jako 6 - latka do I klasy. Żałuję bardzo. To jest niesprawiedliwe wobec naszych dzieci. Zostawiam je po raz kolejny w I klasie. Dla jego dobra...
Żałuję, że rok wcześniej dałam się nabrać i przekonało się o tym na własnej skórze nie ja, a moje dziecko.
Sprawę trzeba postawić jasno. TU CHODZI O PIENIĄDZE I DOFINANSOWANIE UCZNIA I PRZEDSZKOLAKA Z SAMORZĄDU.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Moja córka jest z 2011r. Nie posyłam jej do przedszkola szkolnego. Jak przyjdzie czas na pierwszą klasę dopiero ją wyślę
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Posłałam córkę (rocznik 2010) do oddziału przedszkolnego w zeszłym roku i jestem bardzo zadowolona. Nie twierdzę, że nie ma problemów i wszystko jest idealnie, ale córka uczy się samodzielności i krzywda się jej nie dzieje. Jest bardzo zadowolona i karą dla niej by było nie chodzić do szkoły. W przedszkolu już się nie rozwijała i stratą czasu byłoby dla niej pozostawienie jej w przedszkolu czy też teraz w klasie 0. (Pozostawianie dzieci w klasie na kolejny rok, o ile nie wynika z zaleceń nauczyciela, to wielka krzywda dla dziecka, jego uwstecznianie i odbieranie mu szansy na rozwój, który przecież w takim wieku jest najszybszy.) Moja rada - jeśli dziecko jest w miarę zaradne i niewstydliwe można spokojnie posłać do oddziału przedszkolengo. Nie zauważyłam, aby klasy były przepełnione czy "spocone". "Głośne" - pewnie, że tak, ale nie oszukujmy się, w przedszkolu też cicho nie jest. "Niezadowolone panie na świetlicy" - zdarza się, owszem, ale niezadowolone panie to i w przedszkolu można spotkać. Dziecko musi się oswoić. Na świetlicy są organizowane specjalne zajęcia np. zdobienie ciasteczek bądź wykonywanie prac plastycznych ze specjalnych materiałów np. waty. Moja córka się nie nudzi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Jasień

Mondo (4 odpowiedzi)

Osiedle domów jednorodzinnych powstaje w otoczeniu niskiej zabudowy. Jest to kameralna, a...

Osiedle Hiszpańskie - opinie i oceny (2186 odpowiedzi)

Osiedle Hiszpańskie powstaje w południowej części Gdańska, pomiędzy potokami Kozackim i Oruńskim....

Osiedle Przyjemne (14 odpowiedzi)

Osiedle Przyjemne powstaje w nowej, ale już rozbudowanej części Gdańska. W ostatnich latach...

do góry