Widok
Hej, ja chodzę do liceum dla dorosłych w Progresie, ale znam ludzi, którzy uczą się tam na różnych kierunkach w szkołach policealnych. Traktują to jako dobry dodatek, fajny sposób na dokształcenie się jeszcze po studiach. Moim zdaniem ludzie, którzy uważają, że szkoły policealne nie są potrzebne w ogóle się na tym nie znają i sami nigdy do takiej szkoły nie chodzili. Świetna alternatywa, w porządku nauczyciele. Moim zdaniem warto.
Ja chodziłam kiedyś do Progresu na "Masaż". Później wyjechałam za granicę, ale teraz wróciłam i myślę żeby szukać pracy w zawodzie. Jak to wygląda tutaj na rynku? Zastanawiam się jeszcze czy nie iść np wizaż i stylizację albo fryzjerstwo tak dodatkowo... ale sama nie wiem. Po powrocie do Polski nie wiem co ze sobą począć.
Kończyłam w tym roku w Progresie roczną szkołę o kierunku Instruktor Fitness. Normalnie pracuję w banku, ale postanowiłam sobie dorobić. A ponieważ lubię sport, lubię się ruszać to po prostu doszłam do wniosku, że tak będzie najlepiej i najfajniej dla mnie. Obecnie szukam sobie dorywczego zajęcia właśnie jako instruktorka.
Moim zdaniem, szkoła policealna to fajna opcja, osobiście uczęszczam do szkoły policealnej cosinus w Elblągu, jestem na kierunku medycznym- opiekun medyczny, szkoła jest bezpłatna, co dla wielu jest bardzo ważne, zatrudniają wysoko wykwalifikowany personel, w trakcie nauki mamy wiele możliwości na zajęcia praktyczne, nowy sprzęt, co więcej po ukończonej nauce można zacząć pracę w miejscu praktyk, jeśli oczywiście się sprawdzimy.
serdecznie polecam.
serdecznie polecam.