Widok
Szlachetna paczka - chcecie pomóc?
Razem z rodziną postanowilismy wziąć udział w akcji szlachetna paczka. Wybraliśmy juz rodzinę dla ktorej bedziemy robić paczkę w tym roku. I tak sobie pomyślałam, że może któraś z was tez chcialaby wspomóc tą akcję. Razem mogłybyśmy zrobić większą paczkę. Jeśli chciałybyście coś dołożyć to na maila mogę wysłać opis potrzebującej rodziny i ich życzenia co do paczki. Paczkę bedę zawozić 10 grudnia.
Stronka mi działala bez większych problemów. Jeden raz nie mogłam przejść dalej, ale po cofnięciu już nie było problemów. Miałam natomiast problem z decyzją o wybraniu rodziny. Tyle jest potrzebujących ludzi, a zasoby nie aż tak duże. Wiele rodzin potrzebuje pralek, odkurzaczy, łóżek a to niestety nie na naszą kieszeń. Mam nadzieje ze może znajdą się firmy itp które wspomogą tą akcje i będą mogły "zainwestować więcej.
Kjopa3, każdy magazyn ma podany nr tel. To pewnie numer lidera paczki, także spróbuj zadzwonić pod jeden z tych nr.
http://www.szlachetnapaczka.pl/wybor-rodziny/action,step2,ids,11.html#position
Wybierz na tej stronie konkretny magazyn i zadzwoń pod podany w opisie nr. Tylko musisz się spieszyć, bo skoro akcja już się zaczęła... Trzymam kciuki, daj znać, czy się udało;).
http://www.szlachetnapaczka.pl/wybor-rodziny/action,step2,ids,11.html#position
Wybierz na tej stronie konkretny magazyn i zadzwoń pod podany w opisie nr. Tylko musisz się spieszyć, bo skoro akcja już się zaczęła... Trzymam kciuki, daj znać, czy się udało;).
Dzięki Wercia05
Z tego co wiem to do 10.12 grudnia można się zgłaszać.Moja ciocia mówiła,że to z parafi w Oliwie.Dostała numer od sąsiadki u której byli kilka dni temu ale koleś który odbiera mówi że nic nie wie.Czy specjalnie zły nr czy co to nie wiem.
Z tego co wiem to do 10.12 grudnia można się zgłaszać.Moja ciocia mówiła,że to z parafi w Oliwie.Dostała numer od sąsiadki u której byli kilka dni temu ale koleś który odbiera mówi że nic nie wie.Czy specjalnie zły nr czy co to nie wiem.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
Kjopa, 10.12 jest już koniec akcji, czyli oddanie paczek do magazynów. Moim zdaniem najlepiej jak najszybciej skontaktować się z wolontariuszem z magazynu zlokalizowanego najbliżej miejsca zamieszkania cioci. Jest dopiero początek akcji, więc może ją jeszcze do listy dopiszą. Jak z parafii to może chodziło o paczki Caritasu? No nie mam pojęcia, ale w każdym razie spróbujcie się skontaktować z wolontariuszem. Powodzenia!
Już przekazałam nr cioci i ma sie dowiadywac.Poprostu w kosciele były zapisy na liste i wtedy brali wolontariuszy dzielili listy i chodzili spisywac do rodzin co potrzeba.
W każdym razie dziękuje za namiary.
W każdym razie dziękuje za namiary.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
ja też już wybrała rodzinę:)
w zeszłym roku było nas tu wiele organizujących paczkę, mam nadzieję, że i w tym roku też tak będzie:)
naprawdę warto ja w ubiegłym roku jak dostałam relację z otwarcia mojej paczki to sie popłakałam ze wzruszenia
problemów ze strona nie miałam a o kodach faktycznie zapomniałam, mam nadzieję że w ostatnim kroku będą
Tak jak zeszyłm roku mogę komuś kto organizuje paczkę dla większej rodziny z dziećmi dorzucić kilka zabawek i mam piankowe ozdoby z Kubusiem Puchatkiem, wiec jak ktoś z Was robi paczkę dla rodziny której sie to przyda to proszę o wiadomość na priv\
ja wybrałam osobę samotną, gdyż nikt się do mnie nie przyłaczył, robie ją sama z siostrą tylko a chcę zrobic dużą paczkę wiec wybrałyśmy jedną osobę do obdarowania
w zeszłym roku było nas tu wiele organizujących paczkę, mam nadzieję, że i w tym roku też tak będzie:)
naprawdę warto ja w ubiegłym roku jak dostałam relację z otwarcia mojej paczki to sie popłakałam ze wzruszenia
problemów ze strona nie miałam a o kodach faktycznie zapomniałam, mam nadzieję że w ostatnim kroku będą
Tak jak zeszyłm roku mogę komuś kto organizuje paczkę dla większej rodziny z dziećmi dorzucić kilka zabawek i mam piankowe ozdoby z Kubusiem Puchatkiem, wiec jak ktoś z Was robi paczkę dla rodziny której sie to przyda to proszę o wiadomość na priv\
ja wybrałam osobę samotną, gdyż nikt się do mnie nie przyłaczył, robie ją sama z siostrą tylko a chcę zrobic dużą paczkę wiec wybrałyśmy jedną osobę do obdarowania
Czika, proponuję, żebyś zamieściła tutaj listę potrzeb rodziny, być może któraś z nas będzie mogła coś dołożyć. /nie musisz wklejać opisu rodziny, ale listę myślę, że można wkleić, sama tak w zeszłym roku robiłam.
Agalu, melduję się i ja w tym roku;). Dzisiaj wybiorę rodzinę;). To dzięki ?Tobie w zeszłym roku dowiedziałąm się o SZ P:). Życzę powodzenia w przygotowaniu paczki;).
Kjopa3, odpisała, CI powyżej (pod Twoim postem).
Agalu, melduję się i ja w tym roku;). Dzisiaj wybiorę rodzinę;). To dzięki ?Tobie w zeszłym roku dowiedziałąm się o SZ P:). Życzę powodzenia w przygotowaniu paczki;).
Kjopa3, odpisała, CI powyżej (pod Twoim postem).
Dobry pomysl z tym umieszczeniem listy. A wiec:
potrzebne są: środki czystości - proszek do prania, plyny do zmywania, plyny do sprzatania, itp
produkty spozywcze: kawa, herbata, makarony, ryz, maka, cukier, olej, platki sniadaniowe,mleko bebiko 3, soczki dla dzieci
chemia dla dzieci: oliwki, pieluszki 12-22kg, chusteczki nawilzane, krem przeciw odpazeniom, mydlo
ubrania: kurtka dla 7 latka na zime, body i dresy cieple na rozmiar 98, damskie w rozmiarze 40 (glownie kurtka na zime)
artykuly szkolne: farby, zeszyty, bloki, papier kolorowy, itp
to są najbardziej potrzebne rzeczy, pozniej jeszcze jest jakby dodatkowa lista marzen: 7 latek marzy o puzzlach (200-300) czesci z bohaterami z kreskowek, roczne dziecko o rowerku
potrzebne są: środki czystości - proszek do prania, plyny do zmywania, plyny do sprzatania, itp
produkty spozywcze: kawa, herbata, makarony, ryz, maka, cukier, olej, platki sniadaniowe,mleko bebiko 3, soczki dla dzieci
chemia dla dzieci: oliwki, pieluszki 12-22kg, chusteczki nawilzane, krem przeciw odpazeniom, mydlo
ubrania: kurtka dla 7 latka na zime, body i dresy cieple na rozmiar 98, damskie w rozmiarze 40 (glownie kurtka na zime)
artykuly szkolne: farby, zeszyty, bloki, papier kolorowy, itp
to są najbardziej potrzebne rzeczy, pozniej jeszcze jest jakby dodatkowa lista marzen: 7 latek marzy o puzzlach (200-300) czesci z bohaterami z kreskowek, roczne dziecko o rowerku
czika - to juz wiem ile chłopcy mają lat, szkoda że większe rozmiary noszą od moich chłopców:(z ciuszków nic nie pomogę
puzzli takich dużych też nie mam:(
rowerek i te puzzle dobrze by było żeby się znalazły ,fajnie spełnić marzenia dzieciaków
jakieś zabawki na pewno dorzucę
mam rowerek dla takiego rocznego dziecka w piwnicy ale kurczę mąż mówi że się nie nadaje juz do użytku:(
puzzli takich dużych też nie mam:(
rowerek i te puzzle dobrze by było żeby się znalazły ,fajnie spełnić marzenia dzieciaków
jakieś zabawki na pewno dorzucę
mam rowerek dla takiego rocznego dziecka w piwnicy ale kurczę mąż mówi że się nie nadaje juz do użytku:(
Dziewczyny, chciałabym wybrać samotnego starszego pana chorego na cukrzycę po amputacji nogi. Ma podstawowe potrzeby, którym mogę sama sprostać, ale oprócz tych podstawowych potrzeb brakuje mu także opalu na zimę. Znalazłam drzewo do palenia za 85 zł za 1 m sześcienny. Jeden metr mogę kupić sama, czy ktoś chciałby się złożyć na więcej opału? To może być nawet pół metra:). Jakby co, piszcie na maila (w profilu) lub na priv. Zachęcam też do wybierania rodzin!:)
Czika, Motylek chce oddać rowerek:
http://forum.trojmiasto.pl/Oddam-wanienke-i-rowerek-t195471,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Oddam-wanienke-i-rowerek-t195471,1,16.html
Tutaj też znalazłam niedrogie rowerki, z tym że używane, ale chyba mogą być:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/ogloszenia.html?formSended=1&formSendedFrom=siteTop&searchFormSended=1&slowa=rowerek&slowa_option=all_phrases&id_kat=
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/ogloszenia.html?formSended=1&formSendedFrom=siteTop&searchFormSended=1&slowa=rowerek&slowa_option=all_phrases&id_kat=
Wercia - widzę że jesteś mocno zaangażowana w akcję jak i ja:)najchętniej to by sie chciało każdemu pomóc ,szkoda że się nie da:(
rowerek od motylka byłby jak znalazł dla cziki:)
a i w linku też tanio można kupić
opał bym kupiła gdybym juz pracowała, ale dopiero za rok będę miała dodatkowe dochody jak wrócę do pracy:(
rowerek od motylka byłby jak znalazł dla cziki:)
a i w linku też tanio można kupić
opał bym kupiła gdybym juz pracowała, ale dopiero za rok będę miała dodatkowe dochody jak wrócę do pracy:(
tak ja też biorę udział z siostrą - jak już napisała wyżej :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
ona - koce, zabawki, ubrania moga być używane
tylko jedna osoba może wybrać daną rodzinę ale do pomocy w spelnieniu potrzeb powinna zaangażowac znajomych rodzinę itp, aby spełnić jak najwięcej potrzeb, nie musi być wszystko ale fajie by było aby ta rodzina poczuła się wyjątkowo itd. taka jest idea paczki
tylko jedna osoba może wybrać daną rodzinę ale do pomocy w spelnieniu potrzeb powinna zaangażowac znajomych rodzinę itp, aby spełnić jak najwięcej potrzeb, nie musi być wszystko ale fajie by było aby ta rodzina poczuła się wyjątkowo itd. taka jest idea paczki
Czika, pięknie to ujęłaś:).
Agalu, dzięki za chęć pomocy:). Staram się jak mogę:). Ale to dzięki Tobie się dowiedziałam o akcji, więc można powiedzieć, że jestem Twoim "paczkowym dzieckiem":D.
No właśnie, same nie pomożemy wszystkim, więc starajmy się oprócz organizowania paczek nagłaśniać też akcję na forach i różnych portalach społecznościowych typu facebook, nk. Ja napisałam też artykuł w ramach dziennikarstwa obywatelskiego na mmtrojmiasto.pl i na mmwarszawa.pl. Dobrze by było, żeby i trojmiasto.pl wspomniało o akcji. Już do nich pisałam w tej sprawie, ale nikt nie raczył mi odpisać.
Agalu, dzięki za chęć pomocy:). Staram się jak mogę:). Ale to dzięki Tobie się dowiedziałam o akcji, więc można powiedzieć, że jestem Twoim "paczkowym dzieckiem":D.
No właśnie, same nie pomożemy wszystkim, więc starajmy się oprócz organizowania paczek nagłaśniać też akcję na forach i różnych portalach społecznościowych typu facebook, nk. Ja napisałam też artykuł w ramach dziennikarstwa obywatelskiego na mmtrojmiasto.pl i na mmwarszawa.pl. Dobrze by było, żeby i trojmiasto.pl wspomniało o akcji. Już do nich pisałam w tej sprawie, ale nikt nie raczył mi odpisać.
Podbijam, może ktoś zechce się ze mną złożyć, bo wiem, że sama nie dam rady, a nie chciałabym wybrać, a potem źle się sprawdzić... Ja mam zawsze taki dylemat i dlatego zawsze późno dokonuję wyboru:P. W zeszłym roku też tak było;). Po prostu z jednej strony chcę pomóc, a z drugiej strony nie chcę pozbawiać wybranej osoby szansy na lepszą niż moja pomoc. Dlatego wolę najpierw zorganizować jakąś grupę osób, która mi w paczce pomoże;).
Ja również włączyłam się do akcji i postaram się zaangażować społeczność przedszkola w którym pracuję.
Jeżeli ktoś chciałby się przyłączyć do pomocy tej rodzinie to chętnie przyjmiemy: im więcej tym lepiej, tym bardziej, że zdecydowałam się na pomoc rodzinie wielodzietnej z małymi dziećmi
Swoje dary na ten cel można dostarczyć do mnie do domu na Morenie lub do Przedszkola na Zaspie
Oto opis rodziny:
Opis rodziny
Pan Józef(36l.) i Pani Krystyna (32l.) wychowują piątkę dzieci: Magdę (8l.), Arka (6l.), Łucję (4.), Marka (2l.), Mateusza (1rok). Rodzina spodziewa się szóstego dziecka.
Pan Tadeusz stracił pracę w stoczni ponad pół roku temu, od tego czasu nie może znaleźć stałej pracy. Ciągle utrzymuje 7-osobową rodzinę z prac dorywczych, pomagają im również rodzice. Pani Krystyna z kolei nie może podjąć pracy gdyż wychowuje piątkę dzieci, często cały dzień bez męża.
Siedmioosobowa rodzina mieszka w małym trzypokojowym mieszkaniu. Na dochód rodziny składają się dorywcze prace Pana Józefa, świadczenia rodzinne oraz dodatek do mieszkania. Małe dzieci potrzebują ciągłej opieki mamy. Dochód na jednego członka rodziny nie przekracza 230zł. Oprócz zwykłych potrzeb rodziny trzeba kupować pieluszki, artykuły dla niemowląt i małych dzieci. Na życie zostaje bardzo niewiele.
Największą potrzebą rodziny jest komplet garnków i patelni do kuchni, zwłaszcza garnek do zupy duży dla dużej rodziny (7osób), gdyż ten który do dziś posiadają niestety nie starcza na ugotowanie obiadu, muszą gotować wykorzystując wszystkie garnki na raz. Rodzina z bardzo małymi dziećmi potrzebuje mleka modyfikowanego, soczków dla dzieci oraz oczywiście pieluszek. Starsi chłopcy marzą z kolei o grze komputerowej "star wars".
Uwaga: dla zachowania anonimowości, imiona członków rodziny mogły zostać zmienione
Potrzeby rodziny
Żywność trwała:
Podstawowe produkty żywnościowe: Kakao, Ryż, Kasza, Makaron, Dżem
Produkty dla niemowląt: Mleko modyfikowane BEBIKO 3R, 4R ; soczki
Środki czystości
Potrzebne środki czystości: Proszek do prania, Płyny czyszczące
Artykuły dziecięce: Pieluchy dla rocznego dziecka, chusteczki nawilżające, oliwka dla niemowląt.
Pomoce szkolne:
Zeszyty, Bloki, Kredki
Szczególne upominki:
Gry komputerowe dla chłopców
Najważniejsze potrzeby:
Komplet garnków i patelni do kuchni, zwłaszcza garnek do zupy duży dla dużej rodziny (7osób) Mleko modyfikowane i pieluszki
Zakładam osobny wątek z tą rodziną, żeby nie mieszać autorce...
Jeżeli ktoś chciałby się przyłączyć do pomocy tej rodzinie to chętnie przyjmiemy: im więcej tym lepiej, tym bardziej, że zdecydowałam się na pomoc rodzinie wielodzietnej z małymi dziećmi
Swoje dary na ten cel można dostarczyć do mnie do domu na Morenie lub do Przedszkola na Zaspie
Oto opis rodziny:
Opis rodziny
Pan Józef(36l.) i Pani Krystyna (32l.) wychowują piątkę dzieci: Magdę (8l.), Arka (6l.), Łucję (4.), Marka (2l.), Mateusza (1rok). Rodzina spodziewa się szóstego dziecka.
Pan Tadeusz stracił pracę w stoczni ponad pół roku temu, od tego czasu nie może znaleźć stałej pracy. Ciągle utrzymuje 7-osobową rodzinę z prac dorywczych, pomagają im również rodzice. Pani Krystyna z kolei nie może podjąć pracy gdyż wychowuje piątkę dzieci, często cały dzień bez męża.
Siedmioosobowa rodzina mieszka w małym trzypokojowym mieszkaniu. Na dochód rodziny składają się dorywcze prace Pana Józefa, świadczenia rodzinne oraz dodatek do mieszkania. Małe dzieci potrzebują ciągłej opieki mamy. Dochód na jednego członka rodziny nie przekracza 230zł. Oprócz zwykłych potrzeb rodziny trzeba kupować pieluszki, artykuły dla niemowląt i małych dzieci. Na życie zostaje bardzo niewiele.
Największą potrzebą rodziny jest komplet garnków i patelni do kuchni, zwłaszcza garnek do zupy duży dla dużej rodziny (7osób), gdyż ten który do dziś posiadają niestety nie starcza na ugotowanie obiadu, muszą gotować wykorzystując wszystkie garnki na raz. Rodzina z bardzo małymi dziećmi potrzebuje mleka modyfikowanego, soczków dla dzieci oraz oczywiście pieluszek. Starsi chłopcy marzą z kolei o grze komputerowej "star wars".
Uwaga: dla zachowania anonimowości, imiona członków rodziny mogły zostać zmienione
Potrzeby rodziny
Żywność trwała:
Podstawowe produkty żywnościowe: Kakao, Ryż, Kasza, Makaron, Dżem
Produkty dla niemowląt: Mleko modyfikowane BEBIKO 3R, 4R ; soczki
Środki czystości
Potrzebne środki czystości: Proszek do prania, Płyny czyszczące
Artykuły dziecięce: Pieluchy dla rocznego dziecka, chusteczki nawilżające, oliwka dla niemowląt.
Pomoce szkolne:
Zeszyty, Bloki, Kredki
Szczególne upominki:
Gry komputerowe dla chłopców
Najważniejsze potrzeby:
Komplet garnków i patelni do kuchni, zwłaszcza garnek do zupy duży dla dużej rodziny (7osób) Mleko modyfikowane i pieluszki
Zakładam osobny wątek z tą rodziną, żeby nie mieszać autorce...
Czytalam kiedys wypowiedz wolontariusza SP i mowil, ze rodziny oczekuja wlasnie NOWYCH ubran i zabawek. Nawet nieiwelu ale nowych. Wszystko maja stare i schodzone po kims a cos nowego to wlasnie taka autentyczna swiateczna radosc. Pralka czy komputer pewnie moga byc uzywane, meble tez, (w dobrym przynajmniej stanie), ale ciuchy czy zabawki nowe. Mysle, ze jesli w paczce bedzie sporo nowych ubran, to dodatkowe, stare nie beda przeszkadzaly, wrecz przeciwnie. Ale wezcie to pod uwage wybierajac rodzine. Oni nie chca sie czuc jak pojemnik Caritasu, gdzie wyrzucamy to co niepotrzebne.
Rozwazam wybor rodziny, ale ale to co mam uzywane i tylko w dobrym stanie oddaje biednej rodzinie spoza jakiejkolwiek akcji. Dalam ogloszenie, mam spory odzew. A ten kto wezmie, nie ma za zle ze nie nowe, bo pisalam jaki stan, i ze uzywane.
Spytajcie wolontariuszy zanim wrzucicie uzywane rzeczy, po co robic komus przykrosc zamiast sprawiac radosc.
Dwa lata pod rzad robilam paczki i dostawalam rozne informacje na maila. M.in. link do tej wypowiedzi.
Rozwazam wybor rodziny, ale ale to co mam uzywane i tylko w dobrym stanie oddaje biednej rodzinie spoza jakiejkolwiek akcji. Dalam ogloszenie, mam spory odzew. A ten kto wezmie, nie ma za zle ze nie nowe, bo pisalam jaki stan, i ze uzywane.
Spytajcie wolontariuszy zanim wrzucicie uzywane rzeczy, po co robic komus przykrosc zamiast sprawiac radosc.
Dwa lata pod rzad robilam paczki i dostawalam rozne informacje na maila. M.in. link do tej wypowiedzi.
White_rabbit, a może razem zrobimy paczkę? Pisałam powyżej, że chciałabym wybrać pewnego starszego niepełnosprawnego pana. Na razie nie mam nikogo do pomocy, więc jeszcze nie dokonałam wyboru w bazie paczki - nie chciałabym wybrać, a potem zawieść... Gdybyś była zainteresowana lub kto inny to zaprasza na priv lub do kontaktu mailowego (mail w profilu).
Takie wątki się już pojawiały w zeszłym roku... Dyskusje na ten temat zazwyczaj są jałowe. Myślę, że Kobyłka doskonale to ujęła - chodzi o to, żeby rodzina czy też osoba poczuła się wyjątkowa. To ma być prezent świąteczny, a nie "charity". A oddawać używane rzeczy można na co dzień, niekoniecznie przed świętami:). W zeszłym roku z dziewczynami przygotowałyśmy paczkę, w której owszem znalazły się używane rzeczy, ale były to rzeczy w idealnym stanie, a poza tym było także dużo rzeczy nowych. To jest prezent, przecież na prezent nie daje się rzeczy używanych:). Ok, ja już kończę tę dyskusję, bo wiem, że jak w ubiegłym roku, wynikną z niej tylko kłótnie i nic poza tym. Pomagajmy!:)
Jakby co, już zdecydowałam i wybrałam rodzinę z jedenaściorgiem dzieci :)
Służę info gdyby ktoś chciał się dołożyć :)
Służę info gdyby ktoś chciał się dołożyć :)
Rodzice Antoni (52l.) oraz Lucyna (50l.) wychowują dziewięcioro dzieci: Tomka (22l.), Jarka (20l.),
Szymona (18l.), Olę (15l.), Mareka (13l.), Maję (11l.), Roberta (9l.), Izę (7l.), Julię (4l.) Rodzina
wyjechała na misje katolickie na wschód, niedawno powrócili do Polski, w związku z czym Pan Antoni
szuka pracy, ale nie udaje mu się jej znaleźć, choć jest osobą wykształconą. Jedenastoosobowa
rodzina mieszka w starym czteropokojowym mieszkaniu, Pan Antoni pracuje dorywczo, najstarszy syn pracuje
jako praktykant, pomocy udzielają im rodzina i przyjaciele. Przy dochodzie 136 zł na osobę oraz tak
licznej rodzinie niestety ciągle czegoś brakuje, bądź coś się psuje. Jako najważniejszą z potrzeb
tak licznej rodziny Pani Lucyna wymienia obuwie zimowe dla dzieci, oraz mikrofalówkę. Wiemy również,
iż Panu Antoniemu bardzo przydałby się telefon komórkowy (sam aparat), gdyż stary po prostu się
rozsypuje.
Wśród najważniejszych potrzeb Pani Lucyna wymienia obuwie zimowe dla dzieci i mikrofalówkę.
Pan Antoni potrzebuje również telefonu komórkowego (aparatu), gdyż stary się po prostu rozsypuje.
- Żywność trwała
Jakich produktów żywnościowych
potrzebuje rodzina:
Ryż, Makaron, Cukier, Olej, Dżem, Słodycze, Kisiele, budynie,
Płatki śniadaniowe, Koncentrat pomidorowy, Konserwy mięsne,
Warzywa w puszkach
- Środki czystości
Jakich środków czystości
potrzebuje rodzina:
Proszek do prania, Płyny czyszczące, Płyn do mycia naczyń,
Szampon, Pasta do zębów, Szczoteczka do zębów, Mydło/żel
myjący
Artykuły dziecięce: Krem Nivea , Krem Bambino, Oliwka dla dzieci
- Odzież
Maja
Rodzaj odzieży: Zimowa
Kategoria: Kurtka
Rozmiar: 150
Typ budowy: Średni
- Obuwie
Jarek
Rodzaj obuwia: Zimowe
Kategoria: Trapery
Rozmiar: 43
Uwagi: buty zimowe
Szymon
Rozmiar: 42
Robert
Rozmiar: 40
Ola
Kategoria: Kozaki
Uwagi: brązowe płaska podeszwa
Maja
Uwagi: Zamszowe płaska podeszwa
Iza
Rozmiar: 37
Uwagi: Płaska podeszwa dziecięce
- Pomoce szkolne
Inne: Dresy na WF dla 2 dziewcząt (150cm, szczupła budowa ciała)
- Wyposażenie mieszkania
Inne: Łoże małżeńskie, lub duży materac
Brakujące sprzęty: Deska do prasowania
Żelazko
Mikrofalówka
- Inne potrzeby
Telefon komórkowy - sam aparat, bądź z kartą - rodzina posiada telefony, ale bardzo leciwe.
- Specjalne upominki
Szczególną radość sprawiłaby rodzinie duża gofrownica "profesjonalna" - po prostu odpowiednia dla
dużej (jedenastoosobowej) rodziny.
Rodzinie, a zwłaszcza Pani Lucynie sprawiłby ogromną radość również sprzęt do ćwiczeń dla całej
rodziny - np. rowerek / orbiterek.
Szymona (18l.), Olę (15l.), Mareka (13l.), Maję (11l.), Roberta (9l.), Izę (7l.), Julię (4l.) Rodzina
wyjechała na misje katolickie na wschód, niedawno powrócili do Polski, w związku z czym Pan Antoni
szuka pracy, ale nie udaje mu się jej znaleźć, choć jest osobą wykształconą. Jedenastoosobowa
rodzina mieszka w starym czteropokojowym mieszkaniu, Pan Antoni pracuje dorywczo, najstarszy syn pracuje
jako praktykant, pomocy udzielają im rodzina i przyjaciele. Przy dochodzie 136 zł na osobę oraz tak
licznej rodzinie niestety ciągle czegoś brakuje, bądź coś się psuje. Jako najważniejszą z potrzeb
tak licznej rodziny Pani Lucyna wymienia obuwie zimowe dla dzieci, oraz mikrofalówkę. Wiemy również,
iż Panu Antoniemu bardzo przydałby się telefon komórkowy (sam aparat), gdyż stary po prostu się
rozsypuje.
Wśród najważniejszych potrzeb Pani Lucyna wymienia obuwie zimowe dla dzieci i mikrofalówkę.
Pan Antoni potrzebuje również telefonu komórkowego (aparatu), gdyż stary się po prostu rozsypuje.
- Żywność trwała
Jakich produktów żywnościowych
potrzebuje rodzina:
Ryż, Makaron, Cukier, Olej, Dżem, Słodycze, Kisiele, budynie,
Płatki śniadaniowe, Koncentrat pomidorowy, Konserwy mięsne,
Warzywa w puszkach
- Środki czystości
Jakich środków czystości
potrzebuje rodzina:
Proszek do prania, Płyny czyszczące, Płyn do mycia naczyń,
Szampon, Pasta do zębów, Szczoteczka do zębów, Mydło/żel
myjący
Artykuły dziecięce: Krem Nivea , Krem Bambino, Oliwka dla dzieci
- Odzież
Maja
Rodzaj odzieży: Zimowa
Kategoria: Kurtka
Rozmiar: 150
Typ budowy: Średni
- Obuwie
Jarek
Rozmiar: 43
Szymon
Rozmiar: 42
Robert
Ola
Uwagi: brązowe płaska podeszwa
Maja
Uwagi: Zamszowe płaska podeszwa
Iza
Rozmiar: 37
Uwagi: Płaska podeszwa dziecięce
- Pomoce szkolne
Inne: Dresy na WF dla 2 dziewcząt (150cm, szczupła budowa ciała)
- Wyposażenie mieszkania
Inne: Łoże małżeńskie, lub duży materac
Brakujące sprzęty: Deska do prasowania
Żelazko
Mikrofalówka
- Inne potrzeby
Telefon komórkowy - sam aparat, bądź z kartą - rodzina posiada telefony, ale bardzo leciwe.
- Specjalne upominki
Szczególną radość sprawiłaby rodzinie duża gofrownica "profesjonalna" - po prostu odpowiednia dla
dużej (jedenastoosobowej) rodziny.
Rodzinie, a zwłaszcza Pani Lucynie sprawiłby ogromną radość również sprzęt do ćwiczeń dla całej
rodziny - np. rowerek / orbiterek.
Telefon komórkowy dam od siebie.
to znaczy nie tylko ale tego akurat już nie trzeba szukać :)
Stowarzyszenie "Dajmy dzieciom szansę" organizuje "Wigilię Żuławską" na której dzieci z rodzin wielodzietnych i ubogich przedstawią "Jasełka". Z tej okazji chcielibyśmy podarować im skromne upominki bożonarodzeniowe.
Zwracamy się do osób dobrej woli z prośbą o dolączenie cegiłki w postaci gadżetów, bądź skromnej darowizny pieniężnej.
Stow. "Dajmy dzieciom szansę"
Chełmek Osada 10/1
82-103 Stegna
KRS 0000286432; NIP: 5792144182; Regon:220475000
tel. 605452323
PKO BP 67 1020 1778 0000 2402 0064 3734
za:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/przyjme/czy-chcesz-zostac-swietym-mikolajem-ogl3188398.html
Zwracamy się do osób dobrej woli z prośbą o dolączenie cegiłki w postaci gadżetów, bądź skromnej darowizny pieniężnej.
Stow. "Dajmy dzieciom szansę"
Chełmek Osada 10/1
82-103 Stegna
KRS 0000286432; NIP: 5792144182; Regon:220475000
tel. 605452323
PKO BP 67 1020 1778 0000 2402 0064 3734
za:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/przyjme/czy-chcesz-zostac-swietym-mikolajem-ogl3188398.html