Widok

Szlachetna paczka - chcecie pomóc?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Razem z rodziną postanowilismy wziąć udział w akcji szlachetna paczka. Wybraliśmy juz rodzinę dla ktorej bedziemy robić paczkę w tym roku. I tak sobie pomyślałam, że może któraś z was tez chcialaby wspomóc tą akcję. Razem mogłybyśmy zrobić większą paczkę. Jeśli chciałybyście coś dołożyć to na maila mogę wysłać opis potrzebującej rodziny i ich życzenia co do paczki. Paczkę bedę zawozić 10 grudnia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Stowarzyszenie "Dajmy dzieciom szansę" organizuje "Wigilię Żuławską" na której dzieci z rodzin wielodzietnych i ubogich przedstawią "Jasełka". Z tej okazji chcielibyśmy podarować im skromne upominki bożonarodzeniowe.
Zwracamy się do osób dobrej woli z prośbą o dolączenie cegiłki w postaci gadżetów, bądź skromnej darowizny pieniężnej.
Stow. "Dajmy dzieciom szansę"
Chełmek Osada 10/1
82-103 Stegna
KRS 0000286432; NIP: 5792144182; Regon:220475000
tel. 605452323
PKO BP 67 1020 1778 0000 2402 0064 3734

za:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/przyjme/czy-chcesz-zostac-swietym-mikolajem-ogl3188398.html
to znaczy nie tylko ale tego akurat już nie trzeba szukać :)
Telefon komórkowy dam od siebie.
Rodzice Antoni (52l.) oraz Lucyna (50l.) wychowują dziewięcioro dzieci: Tomka (22l.), Jarka (20l.),
Szymona (18l.), Olę (15l.), Mareka (13l.), Maję (11l.), Roberta (9l.), Izę (7l.), Julię (4l.) Rodzina
wyjechała na misje katolickie na wschód, niedawno powrócili do Polski, w związku z czym Pan Antoni
szuka pracy, ale nie udaje mu się jej znaleźć, choć jest osobą wykształconą. Jedenastoosobowa
rodzina mieszka w starym czteropokojowym mieszkaniu, Pan Antoni pracuje dorywczo, najstarszy syn pracuje
jako praktykant, pomocy udzielają im rodzina i przyjaciele. Przy dochodzie 136 zł na osobę oraz tak
licznej rodzinie niestety ciągle czegoś brakuje, bądź coś się psuje. Jako najważniejszą z potrzeb
tak licznej rodziny Pani Lucyna wymienia obuwie zimowe dla dzieci, oraz mikrofalówkę. Wiemy również,
iż Panu Antoniemu bardzo przydałby się telefon komórkowy (sam aparat), gdyż stary po prostu się
rozsypuje.

Wśród najważniejszych potrzeb Pani Lucyna wymienia obuwie zimowe dla dzieci i mikrofalówkę.
Pan Antoni potrzebuje również telefonu komórkowego (aparatu), gdyż stary się po prostu rozsypuje.

- Żywność trwała
Jakich produktów żywnościowych
potrzebuje rodzina:
Ryż, Makaron, Cukier, Olej, Dżem, Słodycze, Kisiele, budynie,
Płatki śniadaniowe, Koncentrat pomidorowy, Konserwy mięsne,
Warzywa w puszkach

- Środki czystości
Jakich środków czystości
potrzebuje rodzina:
Proszek do prania, Płyny czyszczące, Płyn do mycia naczyń,
Szampon, Pasta do zębów, Szczoteczka do zębów, Mydło/żel
myjący

Artykuły dziecięce: Krem Nivea , Krem Bambino, Oliwka dla dzieci

- Odzież
Maja
Rodzaj odzieży: Zimowa
Kategoria: Kurtka
Rozmiar: 150
Typ budowy: Średni

- Obuwie
Jarek
Rodzaj obuwia: Zimowe
Kategoria: Trapery
Rozmiar: 43
Uwagi: buty zimowe

Szymon
Rozmiar: 42

Robert
Rozmiar: 40

Ola
Kategoria: Kozaki
Uwagi: brązowe płaska podeszwa

Maja
Uwagi: Zamszowe płaska podeszwa

Iza
Rozmiar: 37
Uwagi: Płaska podeszwa dziecięce

- Pomoce szkolne
Inne: Dresy na WF dla 2 dziewcząt (150cm, szczupła budowa ciała)

- Wyposażenie mieszkania
Inne: Łoże małżeńskie, lub duży materac
Brakujące sprzęty: Deska do prasowania
Żelazko
Mikrofalówka

- Inne potrzeby
Telefon komórkowy - sam aparat, bądź z kartą - rodzina posiada telefony, ale bardzo leciwe.

- Specjalne upominki
Szczególną radość sprawiłaby rodzinie duża gofrownica "profesjonalna" - po prostu odpowiednia dla
dużej (jedenastoosobowej) rodziny.
Rodzinie, a zwłaszcza Pani Lucynie sprawiłby ogromną radość również sprzęt do ćwiczeń dla całej
rodziny - np. rowerek / orbiterek.
Wklej najlepiej tutaj potrzeby, to pewnie ktoś się dołoży;). Ja sama wciąż nie wiem, czy będę robiła swoją paczkę, czy się dołożę.
Jakby co, już zdecydowałam i wybrałam rodzinę z jedenaściorgiem dzieci :)
Służę info gdyby ktoś chciał się dołożyć :)
hooooooop
Nie wiem co by chciał dokladnie.Nie byłam u niej ostatnio bo mały jest przeziebiony i wychodzimy tylko do sklepiku bliziutko.Tylko dzwoniła po nr.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
Przykro mi:(. Swoją drogę to dziwne, bo rodzin w bazie wciąż przybywa. Mam nadzieję, że sobie ciocia jakoś poradzi. A jakie są jej potrzeby? Może my tu na forum coś zorganizujemy?
Niestety Wercia05 dziękuje za namiary i pamięć ale było już za późno.Powiedzieli,że to musi jakaś instytucja lub osoba polecić taką rodzine i już mają rodziny wybrane.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
sama jestem teraz w ciezkiej sytuacji finasowej ale pragne pomoc ja sama dostałam od forumowiczek pomoc i tak sie ciesze że moge dziecku kupic jakis smakołyk dlatego wiem co czuja takie rodziny jak ciezko jest sie pogodzić z sytuacja losowa pomoge na ile moge
Paulina123, Agag przygotowuje paczkę dla rodziny wielodzietnej, więc najlepiej do niej się zgłoś:). Choć w sumie i w rodzinie Cziki są małe dzieci.

Ja wciąż poszukuję osób, które by chciały ze mną przygotować paczkę.

Kjopa3, udało się coś zdziałać w sprawie cioci? Mam nadzieję, że tak!:)
ja chcialabym tez pomoc mam troszke malych ubranek po corci i po synku da w stanie dobrym przydadza sie niestey w mojej obecnej sytuacji tylko na tyle moge pomóc do kogo mam sie zglosic z ubrankami
Ja uważam,że używane mogą być ale w bardzo dobrym stanie,
coś nowego oczywiście też by się przydało :)
ja będę miała w paczce i takie i takie rzeczy
Takie wątki się już pojawiały w zeszłym roku... Dyskusje na ten temat zazwyczaj są jałowe. Myślę, że Kobyłka doskonale to ujęła - chodzi o to, żeby rodzina czy też osoba poczuła się wyjątkowa. To ma być prezent świąteczny, a nie "charity". A oddawać używane rzeczy można na co dzień, niekoniecznie przed świętami:). W zeszłym roku z dziewczynami przygotowałyśmy paczkę, w której owszem znalazły się używane rzeczy, ale były to rzeczy w idealnym stanie, a poza tym było także dużo rzeczy nowych. To jest prezent, przecież na prezent nie daje się rzeczy używanych:). Ok, ja już kończę tę dyskusję, bo wiem, że jak w ubiegłym roku, wynikną z niej tylko kłótnie i nic poza tym. Pomagajmy!:)
Nie rozumiem white_rabbit, jeśli nie stać mnie na kupno nowych ubranek to mam nie pomagać? Na całym świecie stosuje się charity i nikt nie narzeka. Nawet nikt by nie śmiał. Albo robi się coś w stylu sklepów gdzie sprzedaje się używane rzeczy a dochód idzie na pomoc dla biedych.
Wiecie co...Nie chce wyjść na nie wrażliwą ale z tych historii ludzkich dramatów zawsze wyłania się jedno : ludzie ludziom zgotowali ten los...
Żal mi tych dzieci.
Ok, to jakby co, to pisz na maila. Ja będę dopiero wieczorem przy kompie.
Mialam na oku jedna rodzine, sprawdze czy jeszcze sa w bazie, podam Ci dane, zastanowimy sie ktora bylaby bardziej realna do zorganizowania pomocy. Jak najblizszej wszystkim prosbom rodziny. Maz moze dac znac kolegom, troche ludzi by sie zebralo.
White_rabbit, a może razem zrobimy paczkę? Pisałam powyżej, że chciałabym wybrać pewnego starszego niepełnosprawnego pana. Na razie nie mam nikogo do pomocy, więc jeszcze nie dokonałam wyboru w bazie paczki - nie chciałabym wybrać, a potem zawieść... Gdybyś była zainteresowana lub kto inny to zaprasza na priv lub do kontaktu mailowego (mail w profilu).
do góry