Odpowiadasz na:

Re: Szybkie i łatwe ciasto

Biszkopt z jabłkami na małą tortownicę:

4 białka ubić, cały czas mieszając mikserem dodawać po kolei: 1 szklankę cukru (ja daję 3/4), 4 żółtka, 4 łyżki oleju, szklankę mąki i proszek... rozwiń

Biszkopt z jabłkami na małą tortownicę:

4 białka ubić, cały czas mieszając mikserem dodawać po kolei: 1 szklankę cukru (ja daję 3/4), 4 żółtka, 4 łyżki oleju, szklankę mąki i proszek do pieczenia.

Do tortownicy wkroić na dno jabłka (kawałki w dowolnym kształcie, ja zawsze skrawam plastry wokół ogryzka), zalać ciastem (nie szkodzi jeśli kawałki jablka nie będą całkiem przykryte, oprócz tego można je jeszcze też posypać cynamonem - pycha!), piec ok. 40 minut w 180 stopniach.

Na dużą tortownicę - o 2 jaja i połowę mąki i cukru więcej. Trochę (10 min.?) przedłużyć czas pieczenia.

Najprostsze ciasto na świecie!

zobacz wątek
13 lat temu
~Niezalogowana Cissus

Odpowiedź

Autor

Ogłoszenie
Polityka prywatności
do góry