Widok

T-Mobile jakość dramat

Witajcie
Mieszkam na Rubinowej i mam sieć TMobile, czy inni posiadacze telefonów w tej sieci mają takie problemu z połączeniami? O rozmowach w domu mozna zapomnieć, albo nerwowo wykończyć, jakość zerowa, zasięg 1-2kreski, a niby nadajnik na Tuchomskiej...
Jak z innymi operatorami w tej okolicy? Musze zmienić operatora
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mieszkam na gozdzikowj i mam tel w t mobile i zasiek mam pelny w lte i jest wszytko ok nawet net chodzi lepiej niz w cyfrowym polsacie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
To moze po tamtej stronie jest zasieg, ale od ul Tuchomskiej, juz prawie na końcu Banina nie ma wcale zasiegu, bynajmniej u mnie
Ja mam w Play, też jestem z Rubinowej i bardzo nie narzekam. W pokoju od zachodu faktycznie ciężko z zasięgiem, ale w reszcie domu raczej okej. Inni domownicy mają TMobile i Orange i tragedii nie ma. Normalnie można rozmawiać, korzystać z internetu mobilnego itp :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kryska, skoro piszesz, że bynajmniej u Ciebie, to po co się martwisz?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
bo nie zna znaczenia słowa bynajmniej i myli z przynajmniej ? ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na Pszennej t-mobile dramat przerywa połączenia,jakość rozmów tragiczna,internet co chwila zrywa. Pozostali domownicy w play i bez problemu. Niestety muszę poczekać do końca umowy :-(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mieszkam na ulicy Kardamonowej i nie mam żadnego problemu z zasięgami a mam internet i Telefon od T-mobile.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na Tuchomskiej jest mikroBTS, więc nie ma szansy, żebyś był(a) w jego zasięgu.
W pobliżu Algidy miała powstać nowa wieża, ale już z 10 lat toczą się spory sądowe. Gdy ostatnio w końcu dostali prawomocne pozwolenie na budowę, to sąsiedzi powitali ekipę budowlaną widłami i w związku z tym na razie lepiej nie będzie
okolice lipowej/kolejowej - dramat - w domu pokazuje 1-2 kreski a nei da sie dodzwonic i urywa polaczenia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
a mialo byc tak pieknie. wywiady mialy byc...a jest wiocha bez drog, bloto albo piach, glosni sasiedzi i poczta..... jest jeszcze woda lecaca drobna stróżka, w sam raz na raz.
Dzwoniłam do Tmobile. Znają problem zasięgu w Baninie. Facet mówi. żeby pisać reklamacje to być może coś z tym zrobią, jak otrzymają więcej zgłoszeń. Mają maszt Orange w Barniewicach, ale sygnał Tmobile jest tam wygaszony, piszmy, może go włączą i się poprawi sygnał po stronie Tuchomskiej. Potwierdził, jak ktoś wspomniał powyżej, na Tuchomskiej jest tylko mała antena dookólna i ma słabą moc :/
Krycha, pisz na berdyczów. ale działaj, jestesmy z tobą. Rodacy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
A koło Wrońskiego postawili maszt - tam nie ma siec komórkowych? To raptem 2-3km, więc nie powinno być dużej straty sygnału.
tam jest chyba maszt plusa
Na Saturna słabo, rozmwiać przez tel mogę tylko w kuchni albo na górze.. Interent to zależy
ech, liczyłem, ze wszyscy z niego skorzystają.
Ludzie narzekacie na zasięg a jak przyjdzie do postawienia wieży to się wszyscy burzą i robią problemy. Gdyby nie protesty mieszkańców już dawno mielibyśmy super zasięg. Ale macie jak chcecie :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Zgadzam się z przedmowca.widły idą w ruch jak ma coś powstać w baninie ale potem dzięki temu ludzie są sobie sami winni :-\
bo protestuja ci ktorym zasieg i internet za bardzo nie sa potrzebne, a narzekaja ci, ktorym są potrzebne ;)

Witam,

Do mieszkających po stronie Tuchomskiej, macie problem z zasięgiem? generalnie zasięg zawsze był słaby, ale od 2 dni nie ma prawie wcale w okolicy Saturna, Sezamkowej, Bursztynowej. Nie chodzi mi o interet, ale połącenia 2G, 3G, wydzwaniam do Tmobile, wiedzą o problemie, ale zlewają sprawe

mieszkam jakieś 300 metrów do tego domku z antenami przy Tuchomskiej, faktycznie zasięg od kilku dni słabszy. Ale net chodzi dalej tak samo. Mam sieć orange, ale tam jest nadajnik networks czyli to samo co t-mobile. Ale zasięg osłabił się zwyczajnie o jedną kreskę, czasem spada o dwie.

własnie dostałem SMS od tmobile na moje 3 reklamacje, "zgłoszony problem jest związany z problemem globalnym" - cokolwiek mają na myśli - i że dadzą odpowiedź kolejnym smsem...
a za 2 dni pewnie będzie, że problem rozwiązany, a nic nie będzie zrobione....

jest masakra... zasięg tylko na piętrze, na dole nawet sms przychodzi z kilkugodzinnym opóźnieniem

dostałam taka samą odpowiedź i w dalszym ciągu brak połączeń na ul. Lipowej, trzeba cały czas zgłaszać i reklamować bo nie można tak egzystować

Ile razy trzeba powtarzać, że na Tuchomskiej NIE MA masztu telefonii cyfrowej, a zwykły mikronadajnik o zasięgu co najwyżej kilkudziesięciu metrów?
Podziękujmy naszym sąsiadom, którzy skutecznie przez 10 lat walczyli z budową BTS przy Algidzie. I nawet jak przed NSA przegrali, to ekipy budowlane z prawomocnym pozwoleniem na budowę przywitali widłami. W najbliższych latach ani Orange ani T-Mobile nie zbuduje tu nic nowego i będzie tylko gorzej.

masztu nie ma, ale jako to połączenia można było wykonywać, a teraz zasięg 0-1 kreska, coś łapie od strony Chwaszczyna, ale siedząc w domu od strony Lotniczej nie ma szans...

Chwaszczyno jest za daleko na sensowną siłę sygnału (nie wspominając już o przepustowości LTE), a wieża na lotnisku jest zasłonięta przez las :(

Ja również rozmawiałem z T-mobile. Temat jest im znany. Zajmą się tym.... niewiadomo kiedy. Ponoć w 1 kwartale 2017. Im więcej zgłoszeń, tym szybciej się tym zajmą.

DOKŁADNIE IM WIECEJ ZGŁOSZEŃ TO SZYBCIEJ TO ZROBIĄ DZWONIC DO NICH TERAZ !!! problem z nadajnikiem maja to zrobić w marcu ?kwietniu także dzwonimy dzwonimy i nękamy bo inaczej to się nie przejmą sprawą

wczoraj wieczorem SMS odpowiedź na reklamację, że problem rozwiązany, guzik prawda, dalej brak zasięgu i tak w ch,,, lecą
zgłosiłem kolejne 4 reklamacje na 4 numery

nie wiem dokładnie gdzie jest Rubinowa, ale w okolicach Rolnicza/Wspólna najlepiej działa Play. Przetestowane T-Mobile oraz Orange. Zapewne dlatego, że Play korzysta z usług innych operatorów i jak jeden nie daje rady to przełącza się na innego...
Orange to był jakiś dramat, zero zasięgu w domu

Play jest w sumie najlepiej działającą sieciaw Baninie.. chociaż bywa, że w okolicy Wesoła/Kolorowa/Rolnicza zdarzajasie "czarne dziury" z zasiegiem:/

Taką odpowiedź otrzymałem od T-mobile. Nie zanosi się by coś mieli zrobić w tym kierunku w najbliższym czasie. Dlatego ważne jest abyśmy wszyscy dzwonili, wypisywali itp....
"Dziękuję za wiadomość.
Bardzo mi przykro niestety nie mam dla Pana dobrych wiadomości. Jak dotąd nie udało się ustabilizować pracy nadajnika w Żukowie. Jego niestabilne działanie, pomimo ze nie jest to najbliższy nadajnik dla Banina wpływa niekorzystnie na jakość usług w Pana okolicy. Niestety nie dysponuję informacjami kiedy sytuacja ulegnie poprawie. Serdecznie przepraszam za niedogodności."

Ja dostałem info że na lotniczej wysiadł nadajnik i ze prace naprawcze planowane sa na marzec /kwiecień CZYLI DZWONIMY I NACISKAMY NA NICH ja dzisiaj po 15 minutach czekania zgłosiłem po raz kolejny problem z połączeniem

Witam,

Ja walczę z nimi od zeszłego roku ( wrzesień/październik) - net mi działał super, aż jednego dnia lipa. Transfery na poziomie kilku kb. Dzwoniłem gadałem i nic nie pomogło - dopiero jak pismo złożyłem ( chyba podziałało) mam neta od grudnia :-). W lapie lub TV mogę oglądać, słuchać muzykę HD i inne materiały UHD.
Wszystko ładnie się skończyło, aaaa bym zapomniał dostałem od nich zniżkę, rabat na neta chyba 30% :-) na kilka miesięcy. Długo spokoju nie zaznałem, net działa, ale połączenia głosowe lipa. Na parterze przerywa, rozmowy rozłącza. Numerów mam kilka, sprawdzane było na różnych producentach Huawei P9, P9 lite, iphone6, S7 i lipa. W sumie najlepiej działa stary samsung gumowany on ma zasięg - dziwne co. Stara ale jara technologia. Te nowe "telefony" to już jak się zawieszą to nie można nawet baterii wyjąć.
Wracając do sedna tematu dzisiaj złożyłem telefonicznie reklamacje. Konsultant odpowiedział mi, że są dwa zgłoszenia - podepnie mnie pod najświeższe z 13.02.2017. Usterka będzie usuwana w połowie marca i potrwa do końca marca :-). Pewnie im pitolnął przekaźnik (trzeba kasy nazbierać na serwis).
Pewnie za kilka dni znowu zadzwonię, a potem wyślę pismo.
Najlepszy zasięg w naszym rejonie Banino ma Plus (dot. rozmów). Nasz rejon nie jest zbytnio rozbudowany masztowo. Obok mamy lotnisko i uzyskanie zgody na stawianie nowego masztu też kosztuje (albo chodzi o tzw. zakłócenia).No cóż myślę, że nasz rejon tak szybko się rozwija, że cała infrastruktura nie jest na to gotowa. Ta elektroniczna, jak i wodna nie wspominając o drogach, chodnikach.
Poczekamy do 2018r pewnie jakaś firma zawita w nasz rejon z certyfikowanym porządnym łączem.

Miłego dnia,
Martin

dzisiejsza odpowiedź ma reklamację

Witam

Dziękuję za korespondencję oraz wniesione uwagi. Rozumiem zdenerwowanie wynikające z występującego w Pana lokalizacji problemu sieciowego.

Zgodnie z informacją, przekazaną przez Konsultanta podczas rozmowy, a także w wysłanym dwa dni później sms-ie, utrudnienia związane są rzeczywiście z problemem globalnym na nadajniku. Wiadomość wysłana do Pana w dniu 10.02.2017 zawierała jednocześnie potwierdzenie, że po rozwiązaniu tego problemu otrzyma Pan osobne powiadomienie.
Na dzień dzisiejszy prace naprawcze niestety trwają. Z uwagi na ich złożony charakter utrudnień, niestety nie jestem w stanie wskazać dokładnego terminu usunięcia problemu.
Mam oczywiście nadzieję, że będzie to w najkrótszym możliwym czasie.

To samo jest z orange. Otrzymałam info z biura obsługi ,że mają awarię nadajników.

T-mobile, Orange oraz Play działają na tych samych nadajnikach. Plus ma swoje. Ciśnijmy Orange i T-mobile by to przyśpieszyli.

Jak sie ma dzisiaj sprawa z zasiegiem t mobile? Bo u mnke dramat

Musialo się cos posypac bo dostaje smsy ze ktos dzwonił.... Ale że to niszowy operator to mam wyrąbane

jest jeszcze gorzej

Od dawna mam tak w Play (dostaję smsy że ktoś dzwonił). A jak zadzwoni, zwykle muszę wstać i przejść kilka kroków by złapać lepszy zasięg, inaczej słychać średnio co trzecią sylabę. Trochę lepiej (choć operator ten sam) na starej Nokii niż na nowszym iPhone.

Inne tematy z forum Banino

Imperium-Auto Salon (10 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

Hocki klocki (111 odpowiedzi)

Wiecie kto prowadzi tą placówkę ?

Poszukuję dobrego mechanika (59 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś z Was może polecić solidny warsztat w okolicy Banina? Chodzi mi o jakiś...

do góry