Widok

Tabletki na odchudzanie?

Cześć i czołem :)
Zależy mi aby schudnąc 7 kilo by powrócić do moich starych ciuchów w które niestety już się nie mieszcze ...
Czy któraś z was poleca jakies tabletki na odchudzanie ?
Tak wiem wiem dieta i ćwiczenia i osiągne efekt ... Chodze na siłownie , odżywiam się zdrowo (chociaż zdarza mi sie grzeszyc z powodu braku czasu) tak od 3 miesięcy ... i rezultatów większych brak ....
Ktoś coś ? Ewentualnie gdzie moge sie spytac o rade , gdzie moge dokonac takiego zakupu
Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
"Najlepsze efekty w redukcji tkanki tłuszczowej osiągniesz w trakcie umiarkowanego wysiłku aerobowego"
A trening interwałowy?
Pogawędzimy? ;)

Po pierwsze - i najważniejsze - ja osobiście uważam, że chudnie się w kuchni - nie na bieżni.

Po drugie, w związku z powyższym nie warto biegać... tak, niedawno twierdziłem co innego, ale całe życie człowiek się uczy :) - no chyba, że bieganie sprawia Wam mega frajdę, to jasne, że warto!
Już tłumaczę co wyczytałem/wywnioskowałem.

Na przykładzie biegania...
To czy schudniesz czy przytyjesz zależy od tego ile kalorii przyjmie Twój organizm.
Jeśli przy siedzącym trybie życia Twoje zapotrzebowanie na kalorie to 2000 - to przyjmując dokładnie tyle utrzymasz wagę.
Jeśli natomiast przy siedzącym trybie życia nagle zaczniesz biegać godzinę dziennie (znaczy zapotrzebowanie na kalorie wzrośnie do ~2500-2650kcal) to utrzymując dietę jaką miałeś/aś wcześniej - będziesz chudnąć.
Bo biegając potrzebujesz 2500kcal a dostarczasz tyle ile wcześniej - znaczy 2000kcal.

Z punktu widzenia utraty wagi nie ma znaczenia jaki tryb życia prowadzisz.

Kontr-przykład:
Prowadzisz siedzący tryb życia i potrzebujesz 2000kcal.
Nagle zaczynasz biegać i biegasz ~gdzinę dziennie -> Twoje zapotrzebowanie na kalorie wzrosło do 2500.
Zmieniasz również dietę na 3000kcal dziennie - mimo, że biegasz - przytyjesz! nie schudniesz, nie ma wała!

Bieganie poprawia kondycję, krążenie, wydolność serca i płuc i pewnie ma pozytywny wpływ na wiele innych rzeczy.
Ale nie pomoże Ci schudnąć ;-) No chyba, że chcesz zgubić 10kg w miesiąc na mega deficydie kalorycznym - efekt jojo murowany.

Bieganie/rower/rolki etc jest spoko...
Ale....
TAK wyglądają w 95-99% laski chodzące na siłownię:
image

Chyba jasno się wyraziłem ;)
Jak ktoś nie wierzy - niech pójdzie na siłownie sprawdzić :)

Poniższe zdjęcie natomiast to wyjątki na skalę światową, babochłopy przyjmujące sterydy i męskie hormony(!).
image

Ponad to, trening siłowy sprawia, że wykorzystujesz tłuszcz zgromadzony w organizmie również jak nie trenujesz - po treningu.

ps.
nie ma czegoś takiego, nie istnieje trening i nie da się spalić tłuszczu miejscowo!
to organizm decyduje skąd pobierana jest (tłuszcz) energia ;) a pobierana jest ~równomiernie z całego ciała

ps2. płaski brzuch...
nie próbujcie też a6w na płaski brzuch, tylko zniszczycie sobie zdrowie
na płaski brzuch trzeba po prostu schudnąć ;)
mało kto o tym wie, ale KAŻDA osoba ma kaloryfer na brzuchu...
mięśnie brzucha pracują codziennie, pozwalają Ci utrzymać pion podczas chodzenia... tam ZAWSZE jest kaloryfer - tylko u 95% ludzi przykryty tłuszczem...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja stosuje tabletki z zielonej herbaty i czuje sie po nich bardzo dobrze. Dodatkowo widzę efekty
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
...i przypadkiem masz w sygnaturze link do sklepu :)))

bardzo wiarygodne :)))))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tabletki na odchudzanie to niezbyt dobry pomysł. Niejedna moja moja kolezanka się na nich zawiodła. Ja od razu wybrałam się do dobrej poradni dietetycznej "Dietetyczne Niebo" w Koszalinie i wiem co jeść no i zrobiłam wszystkie potrzebne badania żeby odpowiednio dopasowac diete :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wszelkie suplementy na odchudzanie tylko wspomagają ten proces i nie podziałają bez diety, która jest podstawą! Nie wystarczy, żeby była tylko zdrowa - musi być jeszcze odchudzająca. Jak nie chce ci się układać jadłospisu jaki mają sportowcy (głownie kulturyści) to zainteresuj się jakąś gotową dietą. Polecam oxy http://oxy-odchudzanie.pl/
Lindaxa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
polecam CI Herbalife produkty amerykańskiej firmy ale przebadane w polsce...poprawiaja nie tylko naszą wagę ale i zdrowie...fizyczne i psychiczne...wiem to z własnego jak i znajomych - w róznym wieku-doświadczenia...poszukaj sprzedawców...nie jest to reklama bo nie podaje Tobie swoich danych...poszukaj...to naprawdę działa...nie głodujesz a raczej dobrze się karmisz...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Te tabletki są godne polecenia http://piperinemax.pl/. Zawierają w sobie wyciąg z czarnego pieprzu, czyli składnik jak najbardziej naturalny. Sama się zastanawiam nad ich kupnem, opinie ma bardzo dobre. Zresztą wszystko znajdziesz na stronie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ĆWICZENIA SIŁOWE SĄ LEPSZYM ROZWIĄZANIEM

POLECAM DIĘTĘ 2XME
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Najskuteczniejsza jest zdrowa dieta i ćwiczenia, a nie jakiś chemiczny i nie działający badziew. Wspomagająco kapsułki z olejem z wiesiołka - polecam Gal, które mają cały szereg właściwości prozdrowotnych i wspomagają odchudzanie.

Nie ma lepszej tabletki na odchudzanie niż regularna aktywność fizyczna: polecam basen albo bieganie :P

No spoko, ale nie zawsze jest taka możliwość na aktywność fizyczną. Zresztą np te są w pełni naturalne https://amlanforte.com więc czemu nie spróbować. Tym bardziej że mając 2 dzieciaczków, pace i dom na głowie osobiście nie mam już siła na sport.

Pamiętajcie ludzie, że nie wszystko co jest w tych cudownych tabletkach jest napisane w składzie. Były kontrole, które w wielu takich cudach znalazły środki niedozwolone, narkotyki i inne świństwa, których nikt normalny nie wziął by do ust. Ale o tym sie nie pisze, bo nikt by nie kupił.

Też postanowiłam sie odchudzić, ale bez niczego. Odpalam youtuba, wybieram jakiś trening i jadę.... Codziennie po 40 min. Na razie schudłam 2,5 kg w 5 tygodni. Szału może nie ma, ale nie zmieniłam diety, nadal jem ukochane słodycze :P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

TO ściema takie tabletki

A co myślicie o suplementach z agrestu indyjskiego? Ja chciałabym wziąć amlan forte, bo wyszperałam sporo informacji w internetach, że pomaga?

A gdzie to mozna dostac?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tylko nie kupujcie nic w necie. Nie wiadomo jaki świństwo wam przyślą i to za grubą kasę.

Spróbuj sobie Amlan Forte z agrestu indyjskiego. ja stosuję ten z Vital Progres i jest skuteczny, bo średnio miesięcznie koło 4 kg na tym się chudnie. :)

Brałam dwa różne spalacze tłuszczu, raczej z tych bezpiecznych. Oba były na guaranie, kofeinie, pieprzu kajeńskim itd. Odrobinkę hamowały apetyt, dodawały energii - niestety w taki sam sposób jak wypita szybko bardzo mocna kawa - kołatanie serca, niepokój. Bierze się je na czczo i przed treningiem. Czuć okropne pieczenie w żołądku,coś jak zgaga, jakby żołądek płonął - wiem wiem, od pieprzu... Wzięłam jedno opakowanie stwierdziłam, że nie warto - kosztowało ok 50 zł za 50 tabletek (bierze się 3 dziennie).
Na schudnięcie najlepsze spokojne ale długie aeroby, ale ja polecam też fajny trening FBW :) Bardzo mnie wyrzeźbił, czuję duuuuuuuuużo więcej siły.

Co do diety, bardzo pilnowałam - śniadanie owsianka na chudym mleku, z twarogiem, obiad to ryż z piersią z kury, warzywem i sosem jogurtowym, kolacja znowu białkowa - jajka plus warzywa...
W dni, kiedy nie ma czasu na gotowanie najlepiej zjeść serek wiejski z kromką ciemnego dobrego chleba.

Ja wybrałam same ćwiczenia, zero diety. Codziennie około 40 min zasuwam. Efekty jak dla mnie zadowalające - po 2 miesiącach - 4 kg :P Bez wyrzeczeń ;p Jadę dalej, lato tuż tuż :)

Inne tematy z forum Kobieta

Sprawa karna dobry polecany adwokat Gdańsk (62 odpowiedzi)

Witam pisze z naglącą sprawą... mojego partnera czeka postępowanie karne -sprawa karna do 8 lat...

Ulubione perfumy (8 odpowiedzi)

Cześc. Jakie są Wasze ulubione zapachy na co dzień? Jesli chodzi o mnie to uwielbiam Dior pure...

do góry