Widok

Tabletki na odchudzanie?

Cześć i czołem :)
Zależy mi aby schudnąc 7 kilo by powrócić do moich starych ciuchów w które niestety już się nie mieszcze ...
Czy któraś z was poleca jakies tabletki na odchudzanie ?
Tak wiem wiem dieta i ćwiczenia i osiągne efekt ... Chodze na siłownie , odżywiam się zdrowo (chociaż zdarza mi sie grzeszyc z powodu braku czasu) tak od 3 miesięcy ... i rezultatów większych brak ....
Ktoś coś ? Ewentualnie gdzie moge sie spytac o rade , gdzie moge dokonac takiego zakupu
Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Najskuteczniejsza jest zdrowa dieta i ćwiczenia, a nie jakiś chemiczny i nie działający badziew. Wspomagająco kapsułki z olejem z wiesiołka - polecam Gal, które mają cały szereg właściwości prozdrowotnych i wspomagają odchudzanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ĆWICZENIA SIŁOWE SĄ LEPSZYM ROZWIĄZANIEM

POLECAM DIĘTĘ 2XME
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Te tabletki są godne polecenia http://piperinemax.pl/. Zawierają w sobie wyciąg z czarnego pieprzu, czyli składnik jak najbardziej naturalny. Sama się zastanawiam nad ich kupnem, opinie ma bardzo dobre. Zresztą wszystko znajdziesz na stronie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
polecam CI Herbalife produkty amerykańskiej firmy ale przebadane w polsce...poprawiaja nie tylko naszą wagę ale i zdrowie...fizyczne i psychiczne...wiem to z własnego jak i znajomych - w róznym wieku-doświadczenia...poszukaj sprzedawców...nie jest to reklama bo nie podaje Tobie swoich danych...poszukaj...to naprawdę działa...nie głodujesz a raczej dobrze się karmisz...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Lindaxa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wszelkie suplementy na odchudzanie tylko wspomagają ten proces i nie podziałają bez diety, która jest podstawą! Nie wystarczy, żeby była tylko zdrowa - musi być jeszcze odchudzająca. Jak nie chce ci się układać jadłospisu jaki mają sportowcy (głownie kulturyści) to zainteresuj się jakąś gotową dietą. Polecam oxy http://oxy-odchudzanie.pl/
Tabletki na odchudzanie to niezbyt dobry pomysł. Niejedna moja moja kolezanka się na nich zawiodła. Ja od razu wybrałam się do dobrej poradni dietetycznej "Dietetyczne Niebo" w Koszalinie i wiem co jeść no i zrobiłam wszystkie potrzebne badania żeby odpowiednio dopasowac diete :)
...i przypadkiem masz w sygnaturze link do sklepu :)))

bardzo wiarygodne :)))))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja stosuje tabletki z zielonej herbaty i czuje sie po nich bardzo dobrze. Dodatkowo widzę efekty
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
"Najlepsze efekty w redukcji tkanki tłuszczowej osiągniesz w trakcie umiarkowanego wysiłku aerobowego"
A trening interwałowy?
Pogawędzimy? ;)

Po pierwsze - i najważniejsze - ja osobiście uważam, że chudnie się w kuchni - nie na bieżni.

Po drugie, w związku z powyższym nie warto biegać... tak, niedawno twierdziłem co innego, ale całe życie człowiek się uczy :) - no chyba, że bieganie sprawia Wam mega frajdę, to jasne, że warto!
Już tłumaczę co wyczytałem/wywnioskowałem.

Na przykładzie biegania...
To czy schudniesz czy przytyjesz zależy od tego ile kalorii przyjmie Twój organizm.
Jeśli przy siedzącym trybie życia Twoje zapotrzebowanie na kalorie to 2000 - to przyjmując dokładnie tyle utrzymasz wagę.
Jeśli natomiast przy siedzącym trybie życia nagle zaczniesz biegać godzinę dziennie (znaczy zapotrzebowanie na kalorie wzrośnie do ~2500-2650kcal) to utrzymując dietę jaką miałeś/aś wcześniej - będziesz chudnąć.
Bo biegając potrzebujesz 2500kcal a dostarczasz tyle ile wcześniej - znaczy 2000kcal.

Z punktu widzenia utraty wagi nie ma znaczenia jaki tryb życia prowadzisz.

Kontr-przykład:
Prowadzisz siedzący tryb życia i potrzebujesz 2000kcal.
Nagle zaczynasz biegać i biegasz ~gdzinę dziennie -> Twoje zapotrzebowanie na kalorie wzrosło do 2500.
Zmieniasz również dietę na 3000kcal dziennie - mimo, że biegasz - przytyjesz! nie schudniesz, nie ma wała!

Bieganie poprawia kondycję, krążenie, wydolność serca i płuc i pewnie ma pozytywny wpływ na wiele innych rzeczy.
Ale nie pomoże Ci schudnąć ;-) No chyba, że chcesz zgubić 10kg w miesiąc na mega deficydie kalorycznym - efekt jojo murowany.

Bieganie/rower/rolki etc jest spoko...
Ale....
TAK wyglądają w 95-99% laski chodzące na siłownię:
image

Chyba jasno się wyraziłem ;)
Jak ktoś nie wierzy - niech pójdzie na siłownie sprawdzić :)

Poniższe zdjęcie natomiast to wyjątki na skalę światową, babochłopy przyjmujące sterydy i męskie hormony(!).
image

Ponad to, trening siłowy sprawia, że wykorzystujesz tłuszcz zgromadzony w organizmie również jak nie trenujesz - po treningu.

ps.
nie ma czegoś takiego, nie istnieje trening i nie da się spalić tłuszczu miejscowo!
to organizm decyduje skąd pobierana jest (tłuszcz) energia ;) a pobierana jest ~równomiernie z całego ciała

ps2. płaski brzuch...
nie próbujcie też a6w na płaski brzuch, tylko zniszczycie sobie zdrowie
na płaski brzuch trzeba po prostu schudnąć ;)
mało kto o tym wie, ale KAŻDA osoba ma kaloryfer na brzuchu...
mięśnie brzucha pracują codziennie, pozwalają Ci utrzymać pion podczas chodzenia... tam ZAWSZE jest kaloryfer - tylko u 95% ludzi przykryty tłuszczem...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najlepsze efekty w redukcji tkanki tłuszczowej osiągniesz w trakcie umiarkowanego wysiłku aerobowego trwającego dłużej niż 45 min ponieważ nasz organizm potrzebuje chwilkę na uzyskanie rezerw .Po wysiłku najważniejsze jest by dostarczyć odpowiednią ilość białka którego zadaniem jest transport tłuszczu do mitochondriów naszych" turbin energetycznych" w których zachodzi proces spalania . Nie wolno zaraz po treningu objadać się tzw obiadem . Koktail proteinowy z jajek z dodatkiem mleka lub soku .Nie warto płacić za tzw suplementy białkowe gdyż to zwykłe mleko w proszku z dodatkami . Wiem coś o tym !, szkoda kasy . Grapefruit zawiera dobrą ilość L-karnityny aby pomóc ci procesie który opisałem . Postaw na lekkie warzywne koktajle w ciągu dnia a będziesz zadowolona z efektów .Pierwszy mc to walka- być czy zjeść - pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak dla mnie suplementy sa ok jeżeli są polecane przez dietetyków oraz są na składnikach naturalnych. Np therm line fast jest idealnym suplementem dla kobiet, które zmagają się z cellulitem, tłuszczem czy nadmiarem wody w organizmie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wydaje mi sie, ze lepsze efekty od tabletek osiagniesz pijac duzo wody... Suplementy sa przereklamowane.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tabletek na odchudzanie nie znam, mogę polecić jednak suplement ThermLine
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Suplementy to tylko dodatek, po którym nie należy spodziewać się cudów. Jedyna droga do schudnięcia prowadzi przez odpowiednia diete i cwiczenia.
Zgadzam się. Ruch i zdrowy styl odżywiania to podstawa utraty wagi. Dieta to tylko tymczasowe zdrowe jedzenie, a należy na zawsze zdrowo się odzywiać.
Do utraty siedmiu kg nie potrzebujesz tabletek !! kobieto bądź rozsądna ! RUCH jest najlepszym lekarstwem .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
też miałam taki cel! Udało się, zaczęłam trenować fitness, dwa razy w tygodniu, do tego dieta dukana, suplement therm line fast i ja byłam sama w szoku jak ja szybko chudnę, nauczyłam się zdrowszego odżywiania, komponowania dań no i zmieściłam się w te ubrania.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jull,

Na ograniczenie apetytu polecam Big Active Slim Plus, w której składzie znajdziesz m.in. morwę białą, ekstrakt z owoców opuncji figowej, zieloną herbatę, yerba mate i jagody goji. Oprócz redukcji apetytu ogranicza ona wchłanianie węglowodanów, a w połączeniu ze zbilansowaną dietą i regularną aktywnością fizyczną przyśpiesza spalanie tkanki tłuszczowej.

Zachęcam do zadawania pytań.
Pozdrawiam,
Online Ekspert Big-Active
A ja mam takie pytanie, czy te herbaty z Big Active pomagają w pohamowaniu apetytu?

Inne tematy z forum Kobieta

Domowe sposoby na trądzik różowaty (5 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu męcze się z czerwoną twarzą, czy są jakieś metody które mogą trochę zmniejszyc...

Nerwica (7 odpowiedzi)

Witam wszystkich, pisze na tym forum ponieważ nie mam już siły, a mam nadzieję że ktoś też ma to...

do góry