Widok

Taco Hemingway - hipsterski raper

Opinie do artykułu: Taco Hemingway - hipsterski raper.

Dwa koncerty pod rząd wyprzedał w Sfinksie pierwszy polski raper-hipster - Taco Hemingway. Publiczność w sobotę przywitała go entuzjastycznie i chóralnie śpiewała razem z nim teksty utworów.

Nazywa się Filip Szcześniak i urodził się w Kairze. Ma hipsterską brodę i zaczesane, wypomadowane włosy. Latem tego roku wskoczył na miejsce zwolnione już jakiś czas temu przez Fisza i Paktofonikę. To hip-hop dla tych, którzy nie słuchają hip-hopu. Hip-hop inteligencki, albo po prostu ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jakie dzieciaki taki idol i jego przekaz
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 35

To jakiś idol lemingów, singli i tych co mieszkają z mamą w wieku 30 lat...
Zresztą publika wygląda na taką co nawet książki telefonicznej nie w życiu nie przeczytała, ale za to potrafi obsługiwać telefon tworząc wybitne filmy...
Ale najważniejsze, że jest "fun".
He he he
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 55

Nic nie zrozumiałeś, trudno... Nie kazdy musi (potrafi?) ze zrozumieniem ;)
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 6

Za mało w jego tekstach patriotyzmu i katolicyzmu
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4

z Fisza też się śmiali kilkanaście lat temu.

Taco może wybitny nie jest, ale jego teksty naprawdę trafnie opisują rzeczywistość.
a EP "Trójkąt warszawski" to naprawdę niezła historia, bardzo ciekawie opowiedziana.
no a Rumak robi świetne bity.

byłam na ich koncercie na Open'erze i w sumie to nic szczególnego poza jednym szczegółem - publicznością (nie ważne, czy to gimnazjaliści, czy ktoś tam inny). publiczność tak naprawdę robiła klimat na tym koncercie.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 5

Następna Stacja

pozytywnie mnie zaskoczyła jako człowieka którego polski rap raczej śmieszy. Nie bez kozery kawałek dobrze sobie radzi na LP3 (wstawki z głosem Ksawerego Jasińskiego swietne). Ale w tekście dwa razy poleciał banałem dla gimbazy o kupowaniu płyt Eminema no i oczywiście wstawka o marihuanie chyba obowiązkowa w każdej piosence polskich raperów hehe. No ale ja mam prawie 40 lat ..
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 8

Przyrównać Taco Hemingweya do Paktofoniki, to jak przyrównać Mandarynę do zespołu Accent ;)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 5

gimby znajo i sie bawio

Ale gdzie tam on , do Sokola , Gurala czy chocby Rycha .P.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 20

Nie jest źle...

...chociaż do Fisza, zwłaszcza pod względem artystycznym, brakuje jeszcze sporo. Mi Taco najbardziej przypomina Łonę, a to duży komplement. Zobaczymy w następnych produkcjach czy nie na wyrost.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

oznaka nostalgii

ta wstawka o kupowaniu płyt Eminema to oznaka nostalgii za tym co było. Osoby słuchające tego kawałka urodzone w latach 85-91' zrozumieją :). Pozdrawiam
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

no i nie ma pewności

czy "44 pamięta" :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mamoooooo daj na Taco Hemingwaya. Ale mamoooooooo.......
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 7

też chciałem właśnie o tym pisać, Eminem popularny był 15 lat temu, a dzisiejsza gimbaza pewnie nawet często nie wie kto to taki.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wow
Ale jesteś dorosły!
Kawał życia przeżyłeś i pamiętasz Eminema!
Pewnie sam po gimnazjum...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Zła stacja

Banał gimbazy o Eminemie? Wstawka o marichuanie? Chyba autor tego komentarza zapomniał,że po jego narodzinach,w późniejszych latach,ludzie wciaz się rodzili.Stary Eminem to klasyka,nawet juz dla 20-parolatkow...A trawka cały czas funkcjonuje w płucach Polaków w każdym wieku,więc dlaczego o tym nie śpiewać.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Łona to poeta

przez duże PE
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

no zgadzam się wybitny nie jest...

"Warszawa nudna jak p....."
trafnie opisana rzeczywistość, ok.

nie widzę porównania do Fisza, Łony, Paktofoniki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry