Widok

Tajemnicza choroba Hashimoto

Opinie do artykułu: Tajemnicza choroba Hashimoto.

Często mylona jest z depresją, choć jej objawy nie są początkowo silne i łatwe do zdiagnozowania. Dotyka najczęściej kobiet. Nieleczona może prowadzić do poważnych konsekwencji. Mowa o chorobie Hashimoto.Choroba Hashimoto jest dość tajemnicza - jej objawy łatwo zlekceważyć lub pomylić z czymś innym, a przyczyny nie zostały do końca poznane. Dodatkowo, zdania lekarzy o jej skutkach i tym, czy ma wpływ np. na ryzyko poronienia wczesnej ciąży, są podzielone. Jedno jest pewne - to choroba ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

powiedz - co robic z tym? Jak z tego wyjsc?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

to niestety nasze odżywianie jest przyczyną

Mało się jeszcze mówi o nietolerancjach pokarmowych, a prawdopodobnie to jest właśnie przyczyna coraz powszechniejszych chorób autoimmunologicznych, z których jeszcze Hashimoto jest w miarę łagodną - da się z tym żyć, niestety z tabletkami rano przy łózku już do końca życia... Polecam wszystkim zbadać chociażby najtańszym (niestety ok 500 zł ) testem podstawowe grupy, na które ma się nietolerancje pokarmowe i może w tych trudniejszych przypadkach Hashimoto uda się usatbiliizować jej objawy. Ja mimo wszystko mam nadzieję, że nauka znajdzie sposób na zahamowanie tego zjawiska, chociaż moja zanikła tarczyca już raczej nie wróci do formy.
Nietolerancje pokarmowe są wtórnym efektem nieszczelnego jelita, co jest z kolei efektem jedzenia przeważnie mało zdrowych, mocno przetworzonych produktów. No ale to właśnie są dzisiejsze czasy błędnego koła wypaczonej, nadmiernej konsumpcji (nie wspominając o używkach) i "ratującego " nasze organizmy przemysłu farmaceutycznego...
Słyszałam teorię, że przyczyną chorób autoimmunologicznych może być spożywanie wieprzowiny (przy nieszczelnym jelicie), może coś w tym jest???
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

eeeeeeeeeeeee

no jak zwykle tekst sponsorowany... lekarz zleci badania cha, cha, cha tylko , który i za jakie pieniądze? moja żona na to choruje od 15 lat...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

" Ten jednak może dać mi skierowanie tylko na TSH. O czym wiec tu mowa??? " mi pierwszego kontaktu chciał dać skierowanie także na ft3, i to bez niczego, ale już wcześniej byłam u endokrynologa, który też bez problemu dał mi skierowania na hormony i na usg. wszystko na nfz. i wszystko w szpitalu, który generalnie uważam za raczej słaby.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

dawno żeście chłopa nie miały.... :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 22

Ciężki idioto, choroba istnieje i dotyczy również mężczyzn.

Nie pozdrawiam.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

najtaniej

nie dajcie sie naciagac na ceny badan, ja badam pelny zestaw hormonow raz na rok, i jak na razie najtaniej jest na akademii medycznej, a jak komus sie nie chce tam jechac to laby bruss, to dwie najtansze opcje jakie znalazlam. Warto te 100-200 zl uciulac. Ja chodzilam bez diagnozy 5 lat, w tym czasie utylam, wylysialam, skora oplakana, sporo zycia mi ucieklo, teraz jest trudniej wyleczyc cos co mozna bylo zatrzymac na poczatku. Spoko, przyjdzie czas ze ludzie zaczna pozywac lekarzy za brak diagnostyki.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

a gdzie mieszkasz? jest kilka punktów (w Gdyni trzy). Sprawdź na stronie internetowej diag . pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dostałam od nich ostatnio ulotkę z 10% zniżki

Gdynia
T. Wendy 7/9
Abrahama 1-3
Gen. Marii Wittekówny 2/7

Gdańsk
Kołobrzeska 63F
Wałowa 27
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

oj bruss jest do niczego podobno - dużo błędnych wyników
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

no tak, ale skoro ktoś się zabiera za taki artykuł to teoretycznie powinien być specjalistą w tematach dot. zdrowia lub przynajmniej przez jakiś czas się do tego przygotowywać.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

mężczyzn też dotyczy ta choroba Józku i to dość powszechnie, także polecam się zbadać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

piszesz ze swojego doświadczenia?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Niestety ostatni akapit to 100% racji

Te dziadostwa przyplątują się razem z Hashi... :(
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Raczej nie

Moja żona ma Hashi i podejrzenia innych układówek, a praktycznie nie jadała wieprzowiny, na pewno znacznie mniej od przeciętnego Polaka.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dawno temu nasi lekarze tj po wybuchu w Czarnobylu mówili o tym iż tarczyca będzie chora u naszych dzieci. Wówczas wielu pukało się w czoła dzisiaj niech odświeża swoja pamięć i spytają się samych siebie czy to się sprawdziło.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0

co miesiąc na kontrolę???

Natychmiast zmień lekarza! Jeśli lekarz każe co miesiąc przychodzić do kontroli z powodu niedoczynności tarczycy, to znaczy że albo jest kiepskim specjalistą i nie umie ustawić Ci leczenia albo zwyczajnie wyciąga od Ciebie pieniądze!
Ja mam Hashimoto, od kilku lat biorę hormon tarczycowy w tabletce (Eutyrox) i moja lekarka (prywatnie) zaleca kontrolę 1 raz w roku, jeśli się dobrze czuję. A jak coś jest nie tak, dzwonię do niej (bezpłatnie) i radzę sie, co zrobić.
Poczytaj "Forum Hashimoto, forum Hashimoto i choroby tarczycy.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

chyba logiczne, niestety

Skoro dobrego endokrynologa trzeba ze świecą szukać, to co dziwnego w tym, że do dobrego trzeba czekać pół roku albo i dłużej? Pacjenci się ich trzymają, to i miejsc dla nastepnych brakuje - tarczycę leczy się latami - to nie angina, że dadzą antybiotyk i jestem zdrowa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ludzie, którzy nie wiedzą co to za choroba i jakie ma objawy myślą tak jak Ty.
Szkoda, że nie potrafią tego zrozumieć...
Moja żona choruje na tą chorobę i wiem, że czasem nie panuje nad swoim zachowaniem. A chamem i bezczelnym człowiekiem jest się z wyboru.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry